Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΣτουρνάρας, Παπαδόπουλος, κτυπάνε τα καμπανάκια, αλλά εκεί..

Στουρνάρας, Παπαδόπουλος, κτυπάνε τα καμπανάκια, αλλά εκεί..

Λόγω εκπομπής δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω live την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών. Αρα η τοποθέτησή μου είναι με βάση αυτά που είδα αποσπασματικά και διάβασα. Πρώτον και βασικότερο, δεν εκτιμώ ότι κάποιος πέτυχε να ανατρέψει την εικόνα που είχαν οι ψηφοφόροι πριν από αυτό. Και κανείς δεν πέτυχε τον…νοκ ντάουν κτύπημα που θα έριχνε τον πολιτικό αντίπαλο στο παρκέ.

Και αυτό γιατί και ο τρόπος που γίνεται η τηλεμαχία, αλλά και η στρατηγική που επιλέγουν οι αρχηγοί εξαιτίας του τρόπου που διεξάγεται, δεν επιτρέπουν περιθώρια να τους καταφέρουν κτυπήματα καθοριστικά για την έκβαση της αναμέτρησης.

Εξάλλου εννιά μέρες πριν από τις εκλογές η πλειοψηφία έχει πάρει τις αποφάσεις της και το…κοινό που απομένει και είναι αναποφάσιστο δεν γνωρίζω εάν καν μπήκε στη διαδικασία να παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα.

Κρατώ όμως ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υιοθέτησε την πρόταση που είχαμε γράψει να πάνε τα κόμματα τις προτάσεις τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και να τις κοστολογήσει εκείνος.

Οχι μόνο για να τάζουν τα πάντα στους πάντες, αλλά κυρίως για να μάθουμε ποιος λέει την αλήθεια στους πολίτες και ποιος τους κοροιδεύει.

Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας, ούτε βέβαια και ο κ. Ανδρουλάκης, το αποδέχτηκαν.

Και αυτό την ώρα που τόσο ο Αλέξης Παπαδόπουλος για την σοβαρότητα του οποίου ομνύουν εχθροί και φίλοι όσο και ο κεντρικός τραπεζίτης αρχίζουν και κτυπούν τα καμπανάκια σε όσους υπόσχονται τα πάντα. Γιατί πολύ απλά αμφότεροι γνωρίζουν που οδηγούν τέτοιου είδους υποσχέσεις, αλλά κυρίως γιατί έχουν εικόνα του Ταμείου, όχι μόνο του δικού μας αλλά και των…ξένων και εταίρων μας. Και κυρίως ξέρουν τι θα συμβεί εάν πάλι λειτουργήσουμε όπως στο παρελθόν. Και δεύτερη φορά δεν έχει. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Για αυτό και πάλι το ξαναγράφω και το λέω. Καλά τα προγράμματα, καλή η πολιτική, καλές οι υποσχέσεις, αλλά πάνω από όλα απαιτείται ουσία.

Και η ουσία είναι να βγαίνει ο λογαριασμός με χαρτί και με μολύβι. Οπως έκανε παλιά ο μπακάλης της γειτονιάς. Διότι με μια Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου και με ένα άρθρο δεν λύνονται τα πράγματα…Καλημέρα σας…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ