Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSSuper League: "Φωτιά" ξανά στο πρωτάθλημα, με τρεις ακόμα στο "κόλπο!"

Super League: “Φωτιά” ξανά στο πρωτάθλημα, με τρεις ακόμα στο “κόλπο!”

Είναι με μεγάλη διαφορά το καλύτερο πρωτάθλημα που έχουμε δει ποτέ! Επιβεβαιώθηκε σήμερα (28/04) ξανά, στην 8η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Super League. Μετά τα σημερινά αποτελέσματα η Βαθμολογία έχει ως εξής: ΑΕΚ 75, ΠΑΟΚ 71, Παναθηναϊκός 71, Ολυμπιακός 70, Άρης 52, Λαμία 35.

Οι “κιτρινόμαυροι” συνεχίζουν στην κορυφή και κρατάνε την τύχη στα χέρια τους, αλλά τόσο ο “δικέφαλος του βορρά” όσο και ο Ολυμπιακός είναι στη μάχη για τον τίτλο.

Όποια ομάδα από τις ΑΕΚ και Ολυμπιακό κάνει το απόλυτο έως το τέλος παίρνει το πρωτάθλημα! Μόνο ο πρώτος και ο τέταρτος δηλαδή! Για τους “ερυθρόλευκους” υπάρχει πάντως ένα εξαιρετικά φορτωμένο πρόγραμμα, με τη ρεβάνς κόντρα στην Άστον Βίλα 9/05, ταξίδι στην Τούμπα τρεις ημέρες αργότερα 12/05, θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στις 15/05 και θα πάει στη Λεωφόρο να περιμένει τον Ολυμπιακό στις 19/05.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται επίσης το απόλυτο, αλλά και μία γκέλα της ΑΕΚ, που λογικά θα την περιμένει στο Φάληρο.

Με τα σημερινά δεδομένα, η ΑΕΚ μπορεί να φτάσει έως τους 81 βαθμούς, έχοντας να παίξει με Ολυμπιακό και Λαμία. Ο ΠΑΟΚ που έχει τρεις αγώνες ακόμη, καθώς εκκρεμεί η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, μπορεί να φτάσει έως τους 80. Έχει επίσης Παναθηναϊκό και Άρη.

Ο Ολυμπιακός που έχει επίσης τρεις αγώνες, με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, έως τους 79. Ο κακός Παναθηναϊκός εάν τελικά τερματίσει τέταρτος θα πάει στον τελικό κυπέλλου με τον Άρη να παίξει την παρουσία του στην Ευρώπη.

Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία από το “δώρο” του ΠΑΟΚ. Μία σκληρή ήττα, που οδήγησε την εξέδρα σε αποδοκιμασίες.

Η ψυχρολουσία από το γρήγορο γκολ του Άρη με τον Ζαμόρα, 0-1 στο 2ο λεπτό, μπλόκαρε τους “πράσινους” για πολύ μεγάλο διάστημα. Οι Θεσσαλονικείς είχαν και δοκάρι στο δεύτερο μέρος με τον σκόρερ τους, πριν ζεσταθεί η ατμόσφαιρα περισσότερο στις εξέδρες, μετά την είδηση της ήττας της ΑΕΚ στην Τούμπα, 3-2, από τον ΠΑΟΚ.

Ο Τερίμ στο 63′ έριξε στη μάχη, ρισκάροντας ακόμη περισσότερο, τον Γερεμέγιεφ αντί του Βιλένα. Έπαιξε έτσι για πρώτη φορά με τρεις επιθετικούς, τους Σπόραρ, Γερεμέγιεφ και Ιωαννίδη. Η ένταση των “πράσινων” μεγάλωσε, όμως δεν κατάφερναν να απειλήσουν σοβαρά την εστία του Άρη. Και όταν πλησίαζαν για να το κάνουν, όλη η ομάδα του Άρη αμυνόταν κλεισμένη στην περιοχή χωρίς να αφήνει χώρους.

Οι 22 τελικές δεν είχαν καμία σημασία καθώς δεν υπήρχε μεγάλη ευκαιρία.

Στη Θεσσαλονίκη, ο αποφασισμένος ΠΑΟΚ νίκησε με χαρακτήρα, πετυχαίνοντας ανατροπή στην ανατροπή! Φάνηκε από νωρίς όταν ο Κωνσταντέλιας άνοιξε το σκορ μόλις στο 3′, με τον Πινέδα να ισοφαρίζει στο 9′.

Από στημένη φάση η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα με τον Βίντα στο 75′ για το 1-2. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ έδειξε αποθέματα και τιμωρώντας τις ολιγωρίες των “κιτρινόμαυρων”, έφτασε στη νέα ανατροπή, χάρη στο δεύτερο τέρμα του Κωνσταντέλια στο 81′ και το σουτ – βολίδα της “χρυσής” αλλαγής, Ζόαν Σάστρε, στο 90′.

Ο Ολυμπιακός με τον Μεντιλίμπαρ να φρεσκάρει και πάλι την ενδεκάδα, είχε σφραγίδα από την Ιβηρική. Ο Τσικίνιο άνοιξε το σκορ στο 24’ και ο Ναβάρο τρία λεπτά μετά με γλυκό σουτ νίκησε τον Κοσέλεφ. Ο Ποντένσε κρέμασε στο 52’ τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Η Λαμία απέκτησε πνοή με την είσοδο του Τόσιτς, ο οποίος στο 64’ με ωραίο σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη, ενώ στο 77’ έδωσε έτοιμο γκολ στον Τσιλούλη, που αστόχησε. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 90’+3’ ο Αλεξανδρόπουλος.

Το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα θα διεξαχθεί στις 12/05.

Η επόμενη (9η) αγωνιστική (15/05):
Ολυμπιακός-ΑΕΚ (20:00)
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (20:00)
Λαμία-Άρης (20:00)

Η τελευταία (10η) αγωνιστική (19/05):
ΑΕΚ-Λαμία (20:00)
Άρης-ΠΑΟΚ (20:00)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (20:00)

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ