Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSSky express: Ανεβάζει στροφές, με νέα αεροσκάφη και καινούρια δρομολόγια

Sky express: Ανεβάζει στροφές, με νέα αεροσκάφη και καινούρια δρομολόγια

To νεότερο στόλο στην Ελλάδα και έναν από τους νεότερους και περιβαλλοντικά πιο φιλικούς στην Ευρώπη διαθέτει η ελληνική αεροπορική εταιρεία Sky express, η οποία ουσιαστικά είναι μια εταιρεία που τη μεγάλη ανάπτυξη την έκανε μέσα στην πανδημία, άρα στην ουσία – για τα ευρωπαϊκά δεδομένα – είναι μια εταιρεία με τρία χρόνια ιστορία.

Πλέον, με μέσο όρο ηλικίας 1,6 έτη για τα (ελικοφόρα) αεροσκάφη τύπου ATR72-600 και 3,1 έτη για τα Airbus neo, η Sky express έχει έναν εντελώς καινούριο στόλο.

Η Sky express, το «μπαμ» της (διεθνούς) ανάπτυξης το έκανε μέσα στην κρίση της πανδημίας εκμεταλλευόμενη τη συγκυρία, προχωρώντας σε σημαντική επένδυση απόκτησης αεροσκαφών Airbus A320neo, που της έδωσαν την ευκαιρία να ανοίξει τα φτερά της και πέρα από την Ελλάδα, συνδέοντας πλέον τη χώρα μας με αρκετούς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Η εταιρεία για χρόνια – πριν την πανδημία – εξυπηρετούσε μόνο δρομολόγια εσωτερικού και κυρίως άγονων γραμμών, μέσω των ελικοφόρων αεροσκαφών που είναι ευέλικτα και κατάλληλα για τα μικρά αεροδρόμια της επαρχίας και των νησιών. Δεδομένου ότι ξεκινούσε από μηδενική βάση σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια το εξωτερικού, η Sky express αποτελεί πανευρωπαϊκά πλέον μια από τις πλέον ταχύτατα αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρείες.

Η εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε την κατά 17% ενίσχυση του στόλου της με νέα αεροσκάφη, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το πράσινο αποτύπωμά της.

Στα 27 αεροσκάφη πλέον ο στόλος

Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται πλέον από δέκα A320neo, δέκα ΑΤΡ72-600, τέσσερα ATR2-500, δύο Α321neo και ένα Α320ceo.

Τα Airbus του στόλου της Sky express φέρουν κινητήρα CFMLEAP-1A. Πρόκειται για στρατηγική επιλογή κι επένδυση της εταιρείας, καθώς ο συγκεκριμένος τύπος κινητήρα συνδέεται με αποδεδειγμένη αξιοπιστία και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην κατηγορία του:

  • 20% λιγότερη κατανάλωση καυσίμου και παραγωγή λιγότερων CO2 ρύπων
  • 50% λιγότερεςεκπομπές NOx
  • 50% μικρότερο αποτύπωμα θορύβου
  • Τα αεροσκάφη ATR της Sky express, προσφέρουν την απαραίτητη ευελιξία που απαιτείται σε πολλά περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Επιπλέον, με 45% λιγότερα καύσιμα, άρα και κατά 45% λιγότερες εκπομπές ρύπων (CO2) συγκριτικά με τα regionaljets, η εταιρεία συνδέει τόσο τα ελληνικά νησιά, όσο και τους άλλους προορισμούς εσωτερικού με τρόπο σύγχρονο και βιώσιμο.

Πλέον η εταιρεία πετά σε 33 ελληνικούς προορισμούς με ολοκαίνουρια αεροπλάνα, ενώ μέσα στον Απρίλιο παρέλαβε ένα ακόμη ATR 72-600, το SX-TFI. Υπενθυμίζεται ότι το 2024 η Sky express, ειδικά για τους δημοφιλείς ελληνικούς καλοκαιρινούς προορισμούς, όπως οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Επτάνησα, ενισχύει το εγχώριο τουριστικό προϊόν προσφέροντας επιπλέον θέσεις, αύξηση που αγγίζει το 11%.

Το δίκτυο δρομολογίων και το εκτόπισμα

H Sky express διαθέτει, όπως προαναφέρθηκε, ένα δίκτυο 33 εγχώριων προορισμών, ενώ πλέον έχει και ένα διαρκώς επεκτεινόμενο δίκτυο ευρωπαϊκών προορισμών. Το διεθνές πτητικό πρόγραμμα τακτικών πτήσεων έχει ενισχυθεί περαιτέρω καθώς οι προορισμοί εξωτερικού έχουν φτάσει τους 15, ενώ προστίθενται περισσότερες από 3.000 πτήσεις charter από τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Δανία, τη Σλοβακία, τη Μολδαβία, τη Σερβία, τη Ρουμανία, την Πολωνία και την Ιταλία, σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους tour operators.

Επίσης ενισχύονται τα δρομολόγια από Αθήνα προς Ρώμη, Μιλάνο και Μόναχο, καθώς και τα δρομολόγια από το Ηράκλειο της Κρήτης προς το Παρίσι. Συνάμα, στο πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας προστίθενται νέα δρομολόγια από Αθήνα προς Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη και Βαρσοβία, όπως επίσης από τη Ρόδο προς το Παρίσι, και από το Ηράκλειο προς τη Λάρνακα.

Έχει συνάψει σημαντικές συμφωνίες με παγκόσμιους αερομεταφορείς, όπως Air France, British Airways, KLM, Qatar Airways, Emirates, Etihad, Delta, American Airlines, Cyprus Airways, Condor, ElAl, Turkish Airlines, Middle East Airlines, Royal Jordanian, κ.α, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε επιβάτες από όλο τον κόσμο να ταξιδέψουν στην Αθήνα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε όλους τους προορισμούς εσωτερικού.

Αύξηση 15% στην επιβατική κίνηση και 26% στα έσοδα το 1ο τρίμηνο του 2024

Αύξηση στον αριθμό πτήσεων κατά 7% και συνολικής επιβατικής κίνησης κατά 15% κατέγραψε η Sky express το πρώτο τρίμηνο του 2024, που ήταν το καλύτερο από την ίδρυση της επιχείρησης. Η σύγκριση γίνεται με το αντίστοιχο διάστημα του 2023. Η αύξηση της επιβατικής κίνησης του εσωτερικού άγγιξε το 5%, ενώ η αντίστοιχη κίνηση του εξωτερικού έφτασε στο εντυπωσιακό 42,5%. Η ισχυρή ανάπτυξη όλων των παραπάνω δεικτών οδήγησε σε σημαντική αύξηση των εσόδων της εταιρείας φτάνοντας στο 26%.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ