Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΝέο μπαράζ αναβαθμίσεων με υψηλότερες τιμές – στόχους για τις τράπεζες

Νέο μπαράζ αναβαθμίσεων με υψηλότερες τιμές – στόχους για τις τράπεζες

Νέο εντυπωσιακό κρεσέντο αναβαθμίσεων για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ημέρες, με τον κλάδο να έρχεται με έμφαση ξανά στο προσκήνιο εν μέσω καλών αποτελεσμάτων, θετικής πορείας για τις μετοχές και αυξημένους όγκους στο χρηματιστήριο. Θυμίζουμε ότι οι Εθνική και Eurobank έκλεισαν στην τελευταία συνεδρίαση σε νέα υψηλά περίπου οκτώμισι ετών, πιάνοντας τα επίπεδα που είχαν το 2015.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσαν μεγέθη 1ου τριμήνου 2024 οι Πειραιώς και Εθνική, ενώ στις 16 Μαΐου θα δημοσιεύσουν οι Alpha Bank και Eurobank, με την εικόνα να ολοκληρώνεται. Μάλιστα, η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στην κορυφή των κερδών σε όλο τον FTSE 25 τη Μ. Πέμπτη κερδίζοντας 3,31% με κλείσιμο στα 7,81 ευρώ. Μια ημέρα νωρίτερα, η ΕΤΕ δημοσίευσε εξαιρετικά αποτελέσματα 1ου τριμήνου, όπου σημείωσε αύξηση οργανικών κερδών μετά φόρων κατά +45% σε ετήσια βάση φτάνοντας στα 358 εκατ. ευρώ. Επίσης, η διοίκηση γνωστοποίησε πως το 30% των καθαρών κερδών θα δοθεί ως μέρισμα στους μετόχους.

Μάλιστα, η Εθνική αναβαθμίστηκε από τον καναδικό οίκο DBRS σε BBB (low), δηλαδή στο ίδιο επίπεδο με την ελληνική οικονομία, αποτελώντας την πρώτη ελληνική τράπεζα που λαμβάνει αυτή τη διάκριση, σχεδόν 15 χρόνια μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση.

Goldman Sachs: Περιθώριο ανόδου έως 35% για τις τράπεζες

Ο αμερικανικός οίκος προχώρησε σε μια ακόμη αναβάθμιση των τιμών – στόχων των ελληνικών τραπεζών. Για τη Eurobank κάνει συστήνει «αγορά» από «ουδέτερη» με νέα τιμή – στόχο στα 2,50 ευρώ (από 1,95 ευρώ πριν), δίνοντας περιθώριο ανόδου άνω του 30%.

Για την Εθνική κάνει επίσης σύσταση αγοράς με τιμή στόχο τα 10 ευρώ από 8,90 ευρώ πριν, δίνοντας περιθώριο ανόδου κοντά στο 35%.

Για την Πειραιώς συστήνει αγορά με τιμή – στόχο τα 5,30 ευρώ (από 4,70 ευρώ πριν) και περιθώριο ανόδου 35%.

Τέλος, για την Alpha Bank υποβαθμίζει τη στάση της σε «ουδέτερη» από «αγορά» πρωτύτερα, με την τιμή – στόχο στα 1,95 ευρώ, ήτοι περιθώριο ανόδου 19%.

Morgan Stanley: Ισχυρά τα περιθώρια ενίσχυσης των μετοχών

Σε σημαντικές αναβαθμίσεις των ελληνικών τραπεζών προχώρησε και η Morgan Stanley, η οποία θεωρεί ότι υπάρχει περιθώριο ανόδου έως και 30% για τις τραπεζικές μετοχές, διατηρώντας σύσταση «overweight» και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Για τη μετοχή της Πειραιώς ο στόχος οριοθετείται στα 5,08 ευρώ με περιθώριο ανόδου 30%, ενώ για την Εθνική δίνει στόχο τα 8,20 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 11%. Για την Alpha Bank δίνει στόχο τα 2,08 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 26%, ενώ για τη Eurobank τα 2,33 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 25%.

Alpha Finance: Διψήφια αύξηση κερδών για τράπεζες έως το 2026

Από την πλευρά της η Alpha Finance εκφράζεται θετικά για τις Εθνική, Eurobank και Τρ. Πειραιώς (δεν καλύπτει τη μητρική Alpha Bank), ενώ παραμένει αισιόδοξη ότι ο ρυθμός αύξησης των κερδών θα είναι διψήφιος έως και το 2026.

Η ΑΧΕ προχωρά σε αναβάθμιση των τιμών στόχων κατά 25% περίπου, επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση «αγοράς» και για τις τρεις τράπεζες που καλύπτει με προτίμηση στην Eurobank (στόχος τα 2,45 ευρώ), εν μέρει λόγω των αναπτυξιακών της πρωτοβουλιών. Παράλληλα, η χρηματιστηριακή βλέπει σημαντικά περιθώρια ανόδου για την Τράπεζα Πειραιώς (στόχος τα 4,90 ευρώ), λόγω του ελκυστικού συνδυασμού κερδοφορίας/αποτίμησης, αλλά και για την Εθνική Τράπεζα (στόχος τα 9,10) δεδομένης της ισχυρής κερδοφορίας και των δυνατοτήτων που της παρέχει η υπερεπάρκεια κεφαλαίων που παρουσιάζει.

Eurobank Equities: Γιατί ξεχωρίζουν οι τραπεζικές μετοχές

Και η Eurobank Equities προχώρησε σε αναβάθμιση του εγχώριου τραπεζικού κλάδου και συγκεκριμένα για τις Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς, ενώ δεν καλύπτει τη μητρική Eurobank.

Για τις τρεις μετοχές συστήνει αγορά, δίνοντας για την Alpha Bank νέα τιμή – στόχο τα 2,41 ευρώ από 2,23 ευρώ πριν, για την Εθνική τα 10,37 ευρώ από 8,25 ευρώ και για την Πειραιώς τα 5,40 ευρώ από 4,66 ευρώ πριν.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ