Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSChampions League: Φαβορί η Ρεάλ!

Champions League: Φαβορί η Ρεάλ!

ΜΑΔΡΙΤΗ- ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

“Έχω πάντοτε μεγάλη αυτοπεποίθηση επειδή είμαστε η Ρεάλ Μαδρίτης. Έχω την καλύτερη ομάδα στον κόσμο!”. Κάπως έτσι ο Κάρλο Αντσελότι έκανε σήμερα (7/05) εκείνους που τον άκουγαν στη συνέντευξη τύπου, ενόψει της αυριανής- για 28η φορά- τεράστιας μάχης με τη Μπάγερν, να καταλάβουν ποια ομάδα είναι το φαβορί και ποια το αουτσάϊντερ.

Στα χέρια του Καρλέτο η “λευκή βασίλισσα” μετράει πλέον, μετά και το εφετινό πρωτάθλημα, 12 τίτλους, στις θητείες του και απειλεί τον κορυφαίο Μιγκέλ Μουνιόθ που μέτρησε 14…Κόντρα στη Μπάγερν έχει την ευκαιρία να στείλει τη Ρεάλ στον 18ο τελικό της ιστορίας της σε κύπελλο πρωταθλητριών και Champions League.

Θα αναρωτηθεί κανείς βέβαια, πώς είναι δυνατόν σε τέτοιο επίπεδο να υπάρχουν φαβορί. Πολύ περισσότερο όταν ο πρώτος μεταξύ τους αγώνας τελείωσε ισόπαλος, 2-2. Σε μία στιγμή λοιπόν που η φύση του ποδοσφαίρου σε οδηγεί να αναρωτιέσαι για τα ποσοστά πρόκρισης που μπορούν να επιμεριστούν στην κάθε ομάδα ως πιθανότητες, έρχεται η ιστορία και σε σταματά.

Η Ρεάλ έχει προκριθεί τις 18 από τις 19 περιπτώσεις που δεν ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα, στους 4 από τους τελευταίους 6 ημιτελικούς της και είναι αήττητη στους τελευταίους 10 εντός έδρας αγώνες της στο Champions League.

Επίσης, είναι αήττητη στους τελευταίους 8 αγώνες της κόντρα στη Μπάγερν, με 6 νίκες και 2 ισοπαλίες, ενώ έχει νικήσει τους βαυαρούς στα 6 από τα τελευταία 7 ματς στο Μπερναμπέου.

Έχει κι άλλο! Μόλις μία φορά δεν νίκησε στο Μπερναμπέου μετά από εκτός έδρας ισοπαλία στον πρώτο αγώνα. Ήταν το 0-0 με τη Σπαρτάκ Μόσχας το 1991 στοξ προημιτελικό, στη ρεβάνς του οποίου ηττήθηκε 3-1 στο σπίτι της. Πάνε χρόνια…

Η ομάδα του ιταλού προπονητή είναι αήττητη σε 20 αγώνες, σε όλες τις διοργανώσεις, μετά την ήττα από την Ατλέτικο στο κύπελλο Ισπανίας τον Ιανουάριο.

Ο σπουδαίος Ντάνι Καρβαχάλ υποστήριξε πως η δίψα σε αυτή την ομάδα δεν περιορίζεται ποτέ! “Θέλουμε το 15ο”, είπε ο υπερ-απαραίτητος δεξιός αμυντικός, αποτυπώνοντας το κλίμα στα αποδυτήρια των μαδριλένων.

Την ίδια ώρα αναζητάς τους λόγους που θα σου πουν ότι το μέγεθος της Μπάγερν δεν είναι αμελητέο για να παραδοθεί τόσο απλά και δυσκολεύεσαι να τους καταγράψεις.

Οκ, έχει νικήσει τους 22 από τους τελευταίους 28 ευρωπαϊκούς αγώνες της, όμως ακόμη και εφέτος έδειξε πως πάσχει από σοβαρές αδυναμίες. Δεν είναι μακριά η ήττα της στη φάση των 16 από τη Λάτσιο στη Ρώμη. Δεν είναι ασήμαντο ότι έχει ηττηθεί στους τρεις από τους τελευταίους τέσσερις ημιτελικούς της. Κι όταν ο ίδιος ο προπονητής της λέει για τον πρώτο αγώνα: “Μετέτρεψαν οι παίκτες της Ρεάλ τις δύο ευκαιρίες σε όλο το παιχνίδι σε δύο γκολ”, στην πραγματικότητα αποδέχεται τη μοίρα του.

Πως για να περάσει η δική του ομάδα θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν, να έχει την τύχη με το μέρος της και να βρει τη Ρεάλ σε σπάνιο κακό φεγγάρι σε τέτοιας σημασίας βραδιά στην έδρα της.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ βρίσκεται μπροστά στο μεγάλο κίνδυνο να τελειώσει τη σεζόν χωρίς κανένα τίτλο, για πρώτη φορά μετά το 2012. Το κλίμα στους βαυαρούς δεν είναι ιδανικό καθώς ο γερμανός προπονητής γνωρίζει ότι θα αποτελέσει παρελθόν. Ακόμη και στην περίπτωση που με ενδεχόμενη πρόκριση της Μπάγρερν, θα γίνει ο πρώτος προπονητής στη διοργάνωση που ήταν παρών σε τελικούς με 3 διαφορετικές ομάδες…

Την ίδια ώρα οι συνθήκες στην ομάδα δεν…γεμίζουν σε κανέναν το μάτι, με τον νυν προπονητή της εθνικής Αυστρίας Ραλφ Ράνγκνικ να αρνείται δεκαπλασιασμό των αποδών του από τη Μπάγερν. Έχουν ήδη αρνηθεί ο Τσάμπι Αλόνσο και ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ