Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΛαμία- Παναθηναϊκός 0-5: Σόου Ιωαννίδη- Μπακασέτα, σε εμφάνιση-τίτλου!

Λαμία- Παναθηναϊκός 0-5: Σόου Ιωαννίδη- Μπακασέτα, σε εμφάνιση-τίτλου!

Ο Παναθηναϊκός θέλει-διψάει για το εφετινό πρωτάθλημα και το δείχνει κάθε αγωνιστική όλο και περισσότερο! Το εμφατικό 5-0 επί της Λαμίας, έφερε την 5η νίκη σε 6 αγώνες στα play offs και επιβεβαίωσε την αύρα της ομάδας του Φατίχ Τερίμ, η καθοδήγηση του οποίου έχει μετατρέψει τους “πράσινους” στους απόλυτους πρωταγωνιστές.

Στο γήπεδο της Λαμίας ο Παναθηναϊκός έστειλε μήνυμα τίτλου, όχι μόνο για το αποτέλεσμα αλλά και για την εμφάνιση των παικτών του. Κυρίως γι΄αυτήν. Όλοι τους έδειξαν πως δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν την ευκαιρία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και θα κάνουν ό,τι περνάει από χέρι τους.

Σε μία άκρως κρίσιμη “στροφή” των play offs της Stoiximan Super League, η ομάδα του Φατίχ Τερίμ, θέλησε να κάνει από νωρίς στο παιχνίδι τη ζωή της εύκολη.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το Γιούρι Λοντίγκιν στα δοκάρια και το Λημνιό στο δεξί άκρο της επίθεσης, σε δύο κινήσεις με τη λογική της τακτικής που συνήθως παρουσιάζει.

Μόλις στο 20ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έμεινε χωρίς τον Μπερνάρ που τραυματίστηκε. Όπως όπως έλεγαν από το “τριφύλλι”, ο βραζιλιάνος ένιωσε ενόχληση στους οπίσθιους μηριαίους και αντικαταστάθηκε προληπτικά.

Με τη συνέχεια του αγώνα ο Παναθηναϊικός άνοιξε το σκορ στο 23′, με τον Βέρμπιτς, σε αντεπίθεση που ξεκίνησε από τον Ιωαννίδη, που βρήκε το Λημνιό, αυτός σούταρε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο κροάτης βρήκε τα δίχτυα. Ήταν το 3ο γκολ του Βέρμπιτς στο πρωτάθλημα.

Ο Φώτης Ιωαννίδης με σπουδαία απόδοση πέρασε δεύτερη φορά την αριστερή πλευρά της άμυνας της Λαμίας και μοίρασε ασίστ στο Μπακασέτα, για το 2-0 στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Η απόδοση και τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού εξαρτώνται από συγκεκριμένους παράγοντες. Ένας εξαιρερετικά κρίσιμος έχει να κάνει με τις συνεργασίες των Ιωαννίδη-Μπακασέτα. Ο πρώτος είναι σε εξαιρετική κατάσταση και σκόραρε συνολικά δύο φορές στο παιχνίδι, στο 54΄και το 61΄.

Ο Τάσος Μπακασέτας σκόραρε με τη σειρά του επίσης δύο φορές (45΄, 57΄), στο ρόλο του χαφ που κάνει τελικές, κάτι όχι συνηθισμένο τα τελευταία χρόνια στην ομάδα. Κάπως έτσι βγήκαν και οι 15 τελικές του Παναθηναϊκού, οι 8 εντός της αντίπαλης εστίας.

Ο Τερίμ με αλλαγές προστάτεψε παίκτες ενόψει Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ θα έχει σημασία η πορεία της υγείας του Μπερνάρ. Μετά τη νίκη δήλωσε: “Η προτεραιότητά μας ήταν να πάρουμε τους τρεις πόντους, είμαστε χαρούμενοι που το κάναμε αυτό με ένα διαφορετικό με πολλά γκολ. Κάθε αγώνας για εμάς είναι τελικός, μέχρι σήμερα για εμάς ήταν τελικός η Λαμία, τώρα είναι η ΑΕΚ.

Είχα πει πως όταν η ομάδα, οι οπαδοί και όλοι όσοι δουλεύουν στον Παναθηναϊκό είναι όλοι μαζί είμαστε πολύ δυνατοί. Ήταν πολύ όμορφο σήμερα που είχαμε τόσο κόσμο κοντά και παίζαμε σαν να είμαστε εντός έδρας,

Ο κύριος Γρηγόρης που είναι υπεύθυνός στην ομάδα μας είχε χάσει τον αδερφό του και θέλουμε να αφιερώσουμε εκεί τη νίκη μας
“, είπε για τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ