Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSLeader στην Κέρκυρα η Μασούτης – Πλώρη και για Λευκάδα

Leader στην Κέρκυρα η Μασούτης – Πλώρη και για Λευκάδα

Τη μεγαλύτερη ανάπτυξη απ’ όλες τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ εξακολουθεί να έχει η βορειοελλαδίτικη Διαμαντής Μασούτης, καθώς μέσω στρατηγικών εξαγορών τα τελευταία χρόνια έχει απλώσει το αποτύπωμά της και στην κεντρική και νότια Ελλάδα, καθώς και σε κάποια νησιά.

Έως πριν έξι χρόνια και πριν την εξαγορά της Προμηθευτικής, η Δ. Μασούτης είχε παρουσία μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ πλέον έχει παρουσία στην Αττική, στην Κρήτη μέσω της εξαγοράς του 50% της ΣΥΝ.ΚΑ Κρήτης Υπεραγορές Α.Ε. αλλά και σε πολλά νησιά. Η εταιρεία πλέον έχει στρατηγική προτεραιότητα να απλωθεί περαιτέρω ανά την Ελλάδα, με μεγάλο στόχο την Πελοπόννησο αλλά και κάποια νησιά με μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον, ενώ μέσα σε μια διετία έχει καταστεί η leader αλυσίδα στο νησί της Κέρκυρας.

Το 2022 εξαγόρασε την αλυσίδα Δήμητρα, έχοντας πλέον «χτίσει» ένα δίκτυο 18 καταστημάτων, που κάνει τζίρο περίπου 50 εκατ. ευρώ ήτοι περίπου το 5% του συνόλου των πωλήσεών του, ενώ απασχολεί συνολικά στο νησί 314 εργαζόμενους.

Το νέο μεγάλο κατάστημα που εγκαινίασε η Διαμαντής Μασούτης το Σάββατο στην Κέρκυρα

Το περασμένο Σάββατο 19 Απριλίου η Διαμαντής Μασούτης εγκαινίασε το μεγαλύτερο κατάστημά της στην Κέρκυρα και δεύτερο μεγαλύτερο σε όλο το νησί. Πρόκειται για ανακαινισμένο κατάστημα που έχει μεγάλη ιστορία στο λιανικό εμπόριο της Κέρκυρας, καθώς βρίσκεται σε ιδιαίτερα κομβικό σημείο, ενώ διαθέτει διαθέτει ωφέλιμο χώρο 1.600 τ.μ. με αποθηκευτικές υποδομές.

Στο νέο κατάστημα απασχολούνται 30 εργαζόμενοι, ενώ στα άμεσα σχέδια είναι η δημιουργία cash & carry το οποίο θα βρίσκεται απέναντι από το κατάστημα που εγκαινιάστηκε το Σάββατο και σε κομβική περιοχή με εύκολη οδική πρόσβαση.

Όπως τόνισε η διοίκηση του ομίλου στους δημοσιογράφους που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια του καταστήματος στην Κέρκυρα, στόχος της εταιρείας είναι να επεκταθεί και στο υπόλοιπο Ιόνιο, καθώς δεν έχει καθόλου παρουσία σε Λευκάδα, Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά. Έτσι, επόμενος σταθμός στο Ιόνιο θα είναι η Λευκάδα, όπου έχουν εξαγοραστεί δύο οικόπεδα και σχεδιάζεται δημιουργία καταστημάτων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Δ. Μασούτης κ. Ιωάννης Μασούτης και ο βουλευτής Κέρκυρας της Ν.Δ. κ. Στέφανος Γκίκας, κόβουν την κορδέλα των εγκαινίων.

Επίσης, η εταιρεία θα κάνει πιλοτικό άνοιγμα μέσω franchise, ανοίγοντας 19 καταστήματα σε συνεργασία με τα Express Market που ήδη διαθέτει, με αρχή από τη Βόρεια Ελλάδα και αναλόγως της αποδοχής που θα έχει από το καταναλωτικό κοινό, θα το επεκτείνει και νοτιότερα.

Στην Αττική, το πλάνο της οργανικής ανάπτυξης περιλαμβάνει νέα καταστήματα, ένα μεγάλο Grand Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες όπου υλοποιεί οικιστική συνολική επένδυση 40 εκατ. ευρώ, το οποίο θα είναι έτοιμο το 2025, ενώ φέτος θα ανοίξει καταστήματα στη Νέα Σμύρνη και στη Χαλκίδα. Η επένδυση στις Τρεις Γέφυρες υλοποιείται σε μεγάλο ιδιόκτητο ακίνητο των πέντε στρεμμάτων, όπου πλην του Grand Μασούτης, θα δημιουργηθούν και άλλοι εμπορικοί χώροι, πρατήριο καυσίμων αλλά και δύο πολυόροφες πολυκατοικίες καθαρά οικιστικού ενδιαφέροντος.

Συνολικά για φέτος η εταιρεία θα διαθέσει 24 εκατ. ευρώ για ανακαινίσεις και δημιουργία νέων καταστημάτων, ενώ μέσω στο τρέχον έτος, θα πραγματοποιηθεί ανακαίνιση 15 καταστημάτων, από τα οποία 12 στην περιφέρεια και τρία στην Αθήνα.

Στη χρήση του 2023 η Διαμαντής Μασούτης έσπασε για πρώτη φορά στην ιστορία της το φράγμα του 1 δισ. τζίρο έχοντας ρυθμό ανάπτυξης 16% (λόγω της προσθήκης των καταστημάτων της Κέρκυρας και των υπολοίπων), ενώ φέτος το πρώτο τρίμηνο τρέχει με ρυθμόο 7,5%, με την εταιρεία να έχει μερίδιο αγοράς 10% στο σύνολο του λιανικού εμπορίου τροφίμων στην Ελλάδα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ