Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΣε placement για το 6,66% της ElvalHalcor προχωρά η Viohalco

Σε placement για το 6,66% της ElvalHalcor προχωρά η Viohalco

Σε placement 25 εκατ. μετοχών που αντιστοιχούν στο 6,66% των μετοχών της ElvalHalcor προχωρά ο όμιλος Viohalco, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα του FinUpNews.gr από τις 24 Μαρτίου. Ήδη άνοιξε το βιβλίο προσφορών και αναμένεται να κλείσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναλόγως με την πορεία της ζήτησης.

Στόχος του placement είναι η αύξηση της διασποράς της μετοχής της ElvalHalcor, αλλά και η περαιτέρω διεθνοποίηση του μετοχολογίου της, σε μια συγκυρία που ο όμιλος πάει εξαιρετικά, αναλαμβάνοντας νέα μεγάλα έργα παγκόσμιου εκτοπίσματος.

Στόχος είναι η αύξηση του free float της ElvalHalcor, που θα ανοίξει και το δρόμο για την εισαγωγή της μετοχής στον FTSE 25, άρα θα αυξήσει και την αγανγωρισιμότητα του ομίλου, ελκύοντας περαιτέρω επενδυτικά κεφάλαια. Άλλωστε, η συγκυρία κρίνεται ιδανική, όπως έδειξε η πρόσφατη εμπειρία από τις εμφατικές υπερκαλύψεις που πέτυχαν διαδοχικά αρχικά η ΔΕΗ (έξι φορές) και κατόπιν η Motor Oil (πέντε φορές).

Ως διαχειριστές του placement ενεργούν οι AXIA Ventures Group Ltd και η EUROXX Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, οι οποίοι, μαζί με τη Viohalco διατηρούν το δικαίωμα να προσαρμόσουν τους όρους ή το χρόνο της Συναλλαγής οποιαδήποτε στιγμή.

Η τιμή τοποθέτησης και ο τελικός αριθμός μετοχών τοποθέτησης θα αποτελέσουν αντικείμενο συμφωνίας μεταξύ των διαχειριστών και της Viohalco μετά το πέρας της διαδικασίας κατάρτισης βιβλίου προσφορών, και τα αποτελέσματα της Συναλλαγής θα ανακοινωθούν στη συνέχεια κατά το ταχύτερο δυνατό. Η Συναλλαγή υπόκειται σε ορισμένες συνήθεις αναβλητικές αιρέσεις.

H Viohalco έχει συμφωνήσει σε περίοδο δέσμευσης 60 ημερών (η οποία εκκινεί στις 26 Απριλίου 2021) αναφορικά με τις υπόλοιπες μετοχές της Εταιρείας τις οποίες θα κατέχει μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής καθώς και στη μη διενέργεια επιπρόσθετων πωλήσεων, αγορών ή άλλων πράξεων μεταβίβασης ή διάθεσης μετοχών της Εταιρείας έναντι χρημάτων (ή σχετικών δικαιωμάτων προαίρεσης, συμβολαίων ανταλλαγής δικαιωμάτων ή άλλων συμβάσεων) από τη Viohalco κατά την περίοδο δέσμευσης χωρίς τη συναίνεση των Διαχειριστών.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ