Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Τη Μ. Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους 30-39 ετών...

Τη Μ. Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους 30-39 ετών και Μ. Πέμπτη οι 40-44 ετών με AstraZeneca

Επιταχύνονται οι ρυθμοί των εμβολιασμών καθώς την Μ. Τρίτη ανοίγουν τα ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 30-39 και την Μ. Πέμπτη για τους 40-44 με το AstraZeneca. Την Τετάρτη 5 Μαΐου ξεκινούν οι εμβολιασμοί για το Johnson & Johnson.

Τα παραπάνω ανακοινώσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας, μαζί με την καθηγήτρια Παιδιατρικής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Μαρία Θεοδωρίδου.

Αναλυτικά όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους:

-Την Τετάρτη 21 Απριλίου άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 55-59, καθώς και των εκπαιδευτικών και ήδη έχουν κλείσει 263.000 ραντεβού.

-Το Σάββατο άνοιξε η πλατφόρμα για την ομάδα 50-55 και έχουν κλείσει 270.000 ραντεβού.

-Τη Μ. Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30-39 με AstraZeneca, διότι υπήρχαν αρκετά διαθέσιμα ραντεβού. Όσοι δηλώσουν, θα μπορέσουν να βρουν ραντεβού ακόμα και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

-Τη Μεγάλη Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40-44 με AstraZeneca.

Για όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση με AstraZeneca, το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τη δεύτερη μπορεί να γίνει από 8 έως 11 εβδομάδες.

-Οι εμβολιασμοί με το Johnson & Johnson θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 5 Μαΐου, μετά και τις αποφάσεις του αμερικανικού CDC και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

-Το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 45-49 με όλα τα εμβόλια.

-Από 5 Μαΐου αυξάνεται πολύ η δυναμικότητα των εμβολιασμών, με 1.500 εμβολιαστικά κέντρα και αργότερα ακόμη περισσότερα

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους το Σάββατο ξεπεράσαμε τα 2.000.000 εμβολιασμένους έστω και με μία δόση και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ