Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΕπιχείρηση ...ράσα από τον Μητσοτάκη

Επιχείρηση …ράσα από τον Μητσοτάκη

Να κλείσει από τη μια το μέτωπο που έχει ανοίξει με τους “σκληρούς” της Ιεραρχίας και από την άλλη να στηρίξει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το Μαξίμου ήδη καταστρώνει το “σχέδιο ράσα”, με φόντο τις γιορτές των Χριστουγέννων, ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα που θα δώσουν επιχειρήματα όσους κατηγορούν την κυβέρνηση ότι…κλείνει το μάτι στους “παπάδες” γιατί ανήκουν στο σκληρό πυρήνα της ΝΔ.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός σκέπτεται να δώσει το παρών στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα (13 Δεκεμβρίου) και στην οποία θα προσπαθήσει να ζητήσει από την εκκλησία, να σταματήσει τις…παραφωνίες, όχι μόνο στο πλαίσιο του ανώτερου κλήρου, αλλά κυρίως στους ιερείς και στα μοναστήρια, που επί της ουσίας εμποδίζουν τον εμβολιασμό των πιστών.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης δεν αποκλείεται να στείλει ανάλογα με το κλίμα που θα συναντήσει στην Ιεραρχία, να προχωρήσει σε μια κίνηση “ματ” που ενδέχεται στο τελευταίο βήμα να περιλαμβάνει το….μοντέλο των υγειονομικών σε ότι αφορά τη μισθοδοσία τους.

Στο Μαξίμου, όμως και στην Ιεραρχία, θεωρούν αυτό το σενάριο, απευκταίο καθώς εκτιμούν ότι από τη μια ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει μέτωπο σκληρό απέναντι στην κυβέρνηση και από την άλλη ότι δεν θα βοηθήσει στην ουσία στο να αυξηθούν οι εμβολιασμοί στους πιστούς.

Το σενάριο που προκρίνεται είναι αυτό της πειθούς, αλλά και της τήρησης των μέτρων στις εκκλησίες.

Για αυτό προκρίνεται ως αυστηρό μέτρο, η υποχρεωτικότητα των τεστ στις λειτουργίες, και η δημιουργία ελεγκτικού μηχανισμού, έξω από τους ναούς. Ιδιαίτερα το τελευταίο θεωρείται από την κυβέρνηση και ως απαραίτητη κίνηση ώστε να σταματήσει η στοχοποίηση της εκκλησίας και των κατά τον ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερων σχέσεων της με την κυβέρνηση.

Από τη μεριά του ο Αρχιεπίσκοπος θα ζητήσει στήριξη της εκκλησίας, και θα επιμείνει στην έκκληση του, να εμβολιαστούν οι ιερείς και να συνεχίσουν το κήρυγμα υπέρ του εμβολιασμού.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ