Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSSuper League: Έρχονται συγκλονιστικά playoffs!

Super League: Έρχονται συγκλονιστικά playoffs!

Έχει φανεί από νωρίς ότι το εφετινό πρωτάθλημα της Stoiximan Super League θα είναι το πιο ανταγωνιστικό, μετά από πάρα πολλά χρόνια. Μία ακόμη παράμετρος ήρθε να ενισχύσει χτες (19/02) αυτή την πραγματικότητα, καθώς η νίκη, 2-0, του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ κράτησε στο “κόλπο” και το “δικέφαλο του βορρά”. Ταυτόχρονα ευνόησε τον Παναθηναϊκό, που παρέμεινε στην κορυφή, ακόμη κι αν η ΑΕΚ πάρει τους τρεις βαθμούς από τον αγώνα με τον Ατρόμητο που εκκρεμεί.

Το πρωτάθλημα λοιπόν, τρεις στροφές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας, ξεκινά από την αρχή! Με τέσσερις ομάδες στην κορυφή να στριμώχνονται σε απόσταση επτά βαθμών.

Ο Παναθηναϊκός έχει 54 και χαμογελά ξανά, έπειτα από τον κατήφορο του Ιανουαρίου.

Η ΑΕΚ είναι στους 50 και έχει βέβαια ένα ματς λιγότερο, καθώς εκκρεμεί η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στους 49 και συνεχίζει να ροκανίζει τη διαφορά με σταθερά βήματα.

Από κοντά και ο ΠΑΟΚ που με 47 βαθμούς, έχει αυτοπεποίθηση μετά τις νίκες στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Ο αγώνας του Σαββάτου (25/02) κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, για τον Ολυμπιακό μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός. Διότι, εάν ανοίξει και εκείνος λογαριασμό σε ντέρμπι, καθώς ακόμη δεν έχει κάνει σεφτέ σε τέτοια ματς, τότε έρχονται όλοι ακόμη πιο κοντά. Δεδομένο που θα υπόσχεται τρομερά playoffs.

Από τη μία τα λάθη από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και από την άλλη η πίστη για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ ότι μπορούν να επιστρέψουν, μας προσφέρουν το πιο “ανοικτό” πρωτάθλημα. Οι δύο τους ήταν στο -12, με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, από τους “πράσινους”, που με 12 νίκες και 1 ισοπαλία έως τα μισά του δρόμου έδιναν την εντύπωση ότι θα συνέχιζαν έτσι έως το φινάλε.

Είχε 37 βαθμούς ο Παναθηναϊκός στη λήξη του πρώτου γύρου, όμως τώρα 17 έπειτα από δέκα ματς στον δεύτερο γύρο.

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ, που μετράει 9/9 στο νέο της γήπεδο, μακριά από αυτό δεν παρουσιάζεται το ίδιο σταθερή. Στην Τούμπα ηττήθηκε με δύο γκολ σε τρία σουτ του αντιπάλου στην εστία. 

Από τις 24 Οκτωβρίου και μετά, όταν συμπλήρωσε τρεις νίκες στη σειρά εκτός έδρας (Παναιτωλικός, Άρης, Λεβαδειακός, όλες με 2-0), δεν υπάρχει δεύτερο παιχνίδι νικηφόρο για εκείνη.

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζει τις πιθανότητές του, τρέχοντας αήττητο σερί 15 αγωνιστικών και είναι μέσα στο κόλπο παρότι δεν έχει νικήσει σε ντέρμπι.

Στη Θεσσαλονίκη, η ομάδα του ΠΑΟΚ έχει δυναμική ξεκάθαρα, όμως η διοίκηση δεν προχώρησε στην ενίσχυσή της, δείχνοντας ότι δεν πιστεύει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτή τη στιγμή πάντως ο “δικέφαλος” είναι 13 ματς στη σειρά αήττητος στο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ τα προηγούμενα 4 χρόνια ήταν το 1-2 του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτό παίζει το ρόλο του στην εφετινή καταδίωξη.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ