Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSChampions League: Η μάχη της χρονιάς στο Μάντσεστερ!

Champions League: Η μάχη της χρονιάς στο Μάντσεστερ!

Manchester – ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

Η πρώτη πολύ μεγάλη ώρα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο εφέτος έφτασε! Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης Τίποτα λιγότερο από έναν αγώνα ο οποίος θα μπορούσε να είναι ο εφετινός τελικός του Champions League. Κι όμως άγγλοι και ισπανοί θα αναμετρηθούν ξανά στη νοκ άουτ φάση, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Στις δύο προηγούμενες μοιράστηκαν τις προκρίσεις, από τον ημιτελικό στον τελικό, κατακτώντας κάθε φορά το τρόπαιο. Η Ρεάλ το 2022 και η Σίτι το 2023.

Εφέτος η μονομαχία προηγείται ένα γύρο, στη φάση των “8”, με τη Σίτι να μοιάζει πιο κοντά στο στόχο, όσο κι αν σε αυτό το επίπεδο απαγορεύονται τα προγνωστικά. Δεν είναι ασήμαντα πάντως ορισμένα στοιχεία, όπως εκείνο που θέλει τους μαδριλένους να μετρούν 11 συνεχόμενες προκρίσεις στη διοργάνωση στον προημιτελικό γύρο, έχοντας αποκλειστεί τελευταία φορά 20 χρόνια πίσω, το 2004 από τη Μονακό! Παρ΄όλα αυτά η Ρεάλ δεν έχει καταφέρει ποτέ να αποκλείσει τη Σίτι στην έδρα της.

Την ίδια ώρα, οι μπλε της βορειοδυτικής Αγγλίας παραμένουν αήττητοι, μετά από τον αγώνα στην Ισπανία, στον ημιτελικό του 2022 στην έδρα της Ρεάλ που κρίθηκε στην παράταση. Δηλαδή σε 22 συνεχόμενους ευρωπαϊκούς αγώνες. Επίσης, μετά την ισοπαλία στο Μπερναμπέου πέρυσι, 1-1 στον πρώτο ημιτελικό, η ομάδα του Γκουαρντιόλα μέτρησε 10 συνεχόμενες νίκες, έως την εφετινή, ξανά στο Μπερναμπέου 3-3.

Στην τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Etihad του Μάντσεστερ, στην περσινή ρεβάνς, οι γηπεδούχοι συνέτριψαν τη Ρεάλ με 4-0!

Ο Κάρλο Αντσελότι θεωρεί πως ήταν η χειρότερη βραδιά στην προπονητική του καριέρα και γνωρίζει ότι την κουβαλούν ως βάρος οι ποδοσφαιριστές του. Θα παίξουν πάντως σε μία έδρα όπου η Σίτι μετράει 41 παιχνίδια αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις και 30 στο Champions League.

Όσο δηλαδή και αν το Μπερναμπέου έχει χαρακτήρα απόρθητου κάστρου, το γήπεδο της Σίτι έχει γίνει και αυτό τέτοιο. Τρομάζει club ακόμη και του μεγέθους της Ρεάλ.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα μετά τις τελευταίες εντός έδρας ήττες της Λίβερπουλ και της Άρσεναλ, οδεύει φουλαριστή για την κατάκτηση της Premier League για 4η συνεχόμενη χρονιά, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στο αγγλικό ποδόσφαιρο, ούτε πριν την Premier L. στη First Division. Η τελευταία που κατέκτησε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ (2007,08,09).

Μοιάζει λοιπόν να έχει τον πρώτο λόγο το σύνολο που φέρει την υπογραφή του Πεπ. Λόγω της εκπλητικής ισορροπίας στις επιδόσεις της άμυνας με την επίθεση. Στα εννά παιχνίδια που έχει δώσει έως τώρα έχει σκοράρει σε κάθε ένα από αυτά 3 φορές.

Σε όλα δηλαδή έγραψε μπροστά τον αριθμό “3”, με πρώτο βιολί, μαντέψτε, τον Χάαλαντ. Ο νορβηγός έχει βρει τα αντίπαλα δίχτυα 6 φορές εφέτος στην Ευρώπη, όμως ποτέ κόντρα στη Ρεάλ! Μπορεί βέβαια το Σάββατο να έγινε ο τρίτος παίκτης που σκοράρει στις πρώτες δύο σεζόν του στην Premier League 20 γκολ (μετά τον Άντι Κόουλ και τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ), όμως στις 8 τελικές προσπάθειες που έχει μετρήσει κόντρα στη Ρεάλ σε τρεις αγώνες, δεν έχει γράψει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ.

Για τη Ρεάλ οι ελπίδες της στο σκοράρισμα προσωποποιούνται στους Βινίσιους και Ροντρίγκο. Ο πρώτος έχει συμμετοχή σε 27 γκολ από το 2021 (14 βρήκε δίχτυα, ενώ μοίρασε και 13 ασίστς), ενώ ο δεύτερος έχει σκοράρει 3 φορές κόντρα στη Σίτι, όλες στη Μαδρίτη. Αυτή τη φορά θα κληθεί να το κάνει και στο Μάντσεστερ.

Ο “τελικός” της χρονιάς αύριο (17/04, 22.00 Mega) μοιάζει να κρίνει από τώρα τον τίτλο στο εφετινό Champions League…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ