Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός- Λαμία 3-1: Νέα ανατροπή με σόου Μπερνάρ!

Παναθηναϊκός- Λαμία 3-1: Νέα ανατροπή με σόου Μπερνάρ!

Ο Παναθηναϊκός είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει το πρωτάθλημα έως το τέλος και το επιβεβαιώνει με συνεχόμενες πειστικές εμφανίσεις. Το ίδιο αποφασισμένος είναι και ο Μπερνάρ! Ο βραζιλιάνος “ζωγράφισε” ξανά και οδήγησε στη νίκη την ομάδα του.

Μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες επί της ΑΕΚ (2-1) και του Άρη (2-0), δεν ήθελε την ευκαιρία που αυτά τα αποτελέσματα του προσέφεραν να την αφήσει να πάει χαμένη. Δηλαδή τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, “επιστρέφοντας” σε αυτή μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ (2-3).

Πριν από τη σέντρα σήμερα (14/04) κόντρα στη Λαμία, υπήρχε ένα μεγάλο “πρέπει” απέναντι σε αντίπαλο που στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχε πάρει ισοπαλία στη Λεωφόρο. Παρ΄όλα αυτά ο υποψιασμένος Παναθηναϊκός “πούλησε” τη μπάλα πολύ νωρίς, σε λάθος γύρισμα του Κώτσιρα, με τον Σλίβκα να εκτελεί για το 0-1 στο 14ο λεπτό.

Αυτή ήταν η δέκατη φορά που ο Παναθηναϊκός έμεινε πίσω στο σκορ, συνθήκη που τον υποχρέωσε να αναζητήσει την τρίτη δική του ανατροπή στη σεζόν. Διαφορετικά θα επρόκειτο να αυτοκτονία.

Ο Φατίχ Τερίμ γνωρίζοντας ότι η μοναδική επιλογή ήταν η απόλυτα επιθετική προσέγγιση, αποφάσισε να ξεκινήσει με σύστημα 4-4-2, με το σχηματισμό της ενδεκάδας ως εξής: Ντραγκόβσκι – Κώτσιρα, Γεντβάι, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ – Αράο, Τσέριν, Μπακασέτα, Μπερνάρ και πιο μπροστά τους Ιωαννίδη και Σπόραρ.

Οι “πράσινοι” απάντησαν άμεσα, πέντε λεπτά αργότερα, με την ισοφάριση από το δυνατό σουτ του Τσέριν, 1-1, χάρη στην τέταρτη ασιστ του Αράο. Ο Τσέριν βρήκε δίχτυα ξανά μετά από 6 μήνες και το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι παίκτες του Παναθηναϊκού έβγαλαν ένταση σε κάθε προσπάθεια. Πατώντας πολλές φορές στην περιοχή, αναζητώντας προβάδισμα στο σκορ. Στο 37′ μάλιστα θα μπορούσε ο Μπερνάρ να σκοράρει ανενόχλητος για το 2-1, όμως αστόχησε στη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν πάντως να γυρίσουν το αποτέλεσμα στο 60′, με ασύλληπτη απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Μπερνάρ. Ο ίδιος σκόραρε ξανά, για το 3-1 στο 86′ με πλασέ, σε ένα ακόμη εντυπωσιακό δικό του παιχνίδι, από την ημέρα που ανακοίνωση ότι θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν. Η εξέδρα πάντως φώναζε: “Μπερνάρ, Μπερνάρ”.

Ο Φατίχ Τερίμ, στο πνεύμα της αποθέωσης Μπερνάρ, είπε για το βραζιλιάνο και τη νίκη του Παναθηναϊκού:Τέτοια ματς είναι δύσκολα εάν δεν βρίσκεις το πρώτο γκολ. Βρήκανε το πρώτο γκολ (η Λαμία εννοεί) εκείνοι και εμείς μετά ψάξαμε να ισοφαρίσουμε πρώτα. Με υπομονή κάναμε ευκαιρίες. Βρήκαμε τις φάσεις που θέλαμε. Χάσαμε πολλές φάσεις για γκολ.

Πιστεύω πώς οι οπαδοί μας χάρηκαν που μας είδαν να παίζουμε καλά. Δεν είναι εύκολο να παίζεις τέτοια ώρα με 30 βαθμούς. Μία ομάδα είναι που μπορεί να πάρει το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο είναι ο Παναθηναϊκός. Εμείς θα παλέψουμε μέχρι τέλους για το Πρωτάθλημα. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης ο Μπερνάρντ. Καμιά φορά του κάνω και εγώ πλάκα. Του λέω ‘μήπως να μείνεις και άλλον έναν χρόνο μαζί μας’; Το μισό από αυτήν την πλάκα είναι και αυτό που θέλουμε. Έβαλε ένα γκολ που θα συζητιέται για καιρό, όπως και το παιχνίδι του”.

Η νίκη ήρθε με άγχος, όμως η ομάδα έβγαλε αντίδραση, χάρη και στη μεγάλη εμφάνιση του Μπερνάρ, σε ρόλο ηγετικό. Ο Φώτης Ιωαννίδης ήταν εξαιρετικός, όπως και ο Αράο, ίσως στο καλύτερο παιχνίδι του στη θέση του αμυντικού χαφ.

Πολύ σημαντικό στοιχείο ακόμη το γεγονός ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδειχναν απολύτως διαψασμένοι βγάζοντας 22 τελικές, τις 6 εντός εστίας, ενώ είχαν και ένα δοκάρι με τον Σπόραρ.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ