Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟλυμπιακός- Παναθηναϊκός 0-0: Ντέρμπι με εντάσεις

Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 0-0: Ντέρμπι με εντάσεις

Η αγωνιστική ένταση ήταν εκεί, όπως συμβαίνει σε κάθε αναμέτρηση μεταξύ των “αιωνίων“. Όμως αυτή στο Γεώργιος Καραϊσκάκης είχε το θερμόμετρο ανεβασμένο ακόμη πιο ψηλά, εξαιτίας μίας απόφασης από τη διαιτησία στο τέλος.

Ο Ολυμπιακός, με τα πολλά ποιοτικά του στοιχεία ήταν καλύτερος, όμως δεν βρήκε τα αντίπαλα δίχτυα, αν και θα μπορούσε, βάση των φάσεων που δημιούργησε. Σ’ ένα ντέρμπι όπου είχε τις ευκαιρίες και μπορούσε να σκοράρει σε συγκεκριμένες στιγμές, το τελικό αποτέλεσμα έμεινε στη “λευκή” ισοπαλία, 0-0.

Οι “ερυθρόλευκοι” δεν εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη του Παναθηναϊκού, που σε κάποιες περιπτώσεις έμοιαζαν περισσότερο με “δώρα”, όπως στη φάση του Κανός στο πρώτο ημίχρονο, στο 34′, που αστόχησε μπροστά από το άδειο τέρμα επί της ουσίας, αφού ο Μπρινιόλι ήταν εξουδετερωμένος.

Εκτός όμως από τις χαμένες στιγμές των γηπεδούχων, υπάρχει επίσης μία φάση που καθόρισε το αποτέλεσμα. Ο Βρουσάϊ, που είχε περάσει αλλαγή λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα αντί του Κανός, την έστειλε με διαγώνιο πλασέ στη γωνία του Μπρινιόλι, στο 89′, όμως μετά από εξέταση στο VAR, αυτό το γκολ ακυρώθηκε.

Ο πορτογάλος διαιτητής Πινέϊρο πήγε στο μόνιτορ και αφού παρακολούθησε τη φάση καταλόγισε οφσάιντ τον Ελ Αραμπί σε διεκδίκηση της μπάλας, πριν αυτή καταλήξει στον σκόρερ. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν έντονα, θεωρώντας ότι ο Ελ Αραμπί δεν επηρέασε τη φάση και με αυτή την απόφαση αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα του αγώνα.

Έχουε παίξει πολύ καλά, όμως δεν είχαμε ευστοχία. Επίσης, όταν το καταφέραμε να σκοράρουμε, πάντα βρίσκεται μία συγκυρία που αλλάζει το αποτέλεσμα. Σε αυτό το πρωτάθλημα βρίσκονται πάντα εξηγήσεις των κανονισμών, που μας στερούν τη νίκη. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορτούσαμε, όμως μας έλειπε η τελική προσπάθεια. Μπορούμε να πούμε πως αξίζαμε να κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναίκό, όμως οι συγκυρίες ήταν εναντίον μας. Παίξαμε πολύ καλά, αλλά δεν είχαμε το γκολ”, δήλωσε ο Μίτσελ.

Ο Ολυμπιακός μέτρησε 14 τελικές προς το τέρμα του Παναθηναϊκού, εκ των οποίων οι 5 ήταν εντός εστίας. Από την πλευρά των φιλοξενούμενων οι τελικές προσπάθειες ήταν 4, με τη 1 εντός εστίας.

Ο Ολυμπιακός είχε μικρότερο ποσοστό κατοχής, 45%, όμως κυνήγησε το γκολ με επιθέσεις που έφερναν τη μπάλα μέσα στην “πράσινη” περιοχή πολλές φορές, χωρίς όμως να βρει τελικά το στόχο.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν νωρίς δοκάρι στο 4′ με τον Μπακαμπού, όπως και άλλες καλές στιγμές για γκολ, με τους “πράσινους” να έχουν σημαντική στιγμή στο 79′, με πλασέ του Σπόραρ που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Μίτσελ ήταν με διαφορά καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό, που επέλεξε να περιμένει πίσω από τη σέντρα. Μετά το 75ο λεπτό έδειξε σημάδια επιθετικής ανάκαμψης, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού αντέδρασε σχετικά νωρίς για τα δικά του δεδομένα, κάνοντας δύο αλλαγές μαζί στο 60‘, με τον Σπόραρ αντί του Ιωαννίδη και τον Κώτσιρα αντί του Βαγιαννίδη. Άλλαξε έτσι πρόσωπα στις ίδιες θέσεις και κατάφερε να φέρει κάποια ισορροπία στο παιχνίδι της ανάπτυξης. Εκτός της μεγάλης ευκαιρίας του Σπόραρ πάντως δεν είχε άλλη.

Ο Μίτσελ έριξε στο τερέν τον Μασούρα αντί του Μπίελ και τον Ελ Αραμπί στη θέση του Μπακαμπού. Αυτές ήταν λογικές επιλογές από τον πάγκο, όμως δεν ενισχύθηκαν οι προσπάθειες από τα άκρα όσο χρειαζόταν ο Ολυμπιακός. Ακόμα και όταν πέρασε στο ματς ο Βαλμπουενά αντί του Φορτούνη στο 81′.

Ο Παναθηναϊκός παραμένει στην πρώτη θέση με 55 πόντους, στο +2 από τη δεύτερη ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός είναι σην τρίτη θέση με 50 βαθμούς.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ