Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΝίκη ορόσημο για τον Παναθηναϊκό

Νίκη ορόσημο για τον Παναθηναϊκό

Εάν ο Παναθηναϊκός κατακτήσει το εφετινό πρωτάθλημα, η σημερινή του νίκη στη Θεσσαλονίκη επί του Άρη με 2-1, θα έχει μετρήσει καθοριστικά σε αυτό. Όχι μόνο λόγω του προφανούς κέρδους, που είναι οι απαραίτητοι τρεις βαθμοί, αλλά και επειδή είναι ικανό αυτό το αποτέλεσμα να αποτελέσει ορόσημο, για την αλλαγή ψυχολογίας της ομάδας. Αυτό το δεδομένο το έχει ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη.

Οι “πράσινοι” κατάφεραν στο Κλεάνθης Βικελίδης την τρίτη ανατροπή σε ντέρμπι εφέτος, μετά την Τούμπα στο 2-1 επί του ΠΑΟΚ και την επικράτηση στη Λεωφόρο με το ίδιο σκορ επί της ΑΕΚ. Για να την κάνουν πραγματικότητα, δικαιώθηκε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε τρία σημεία.

Το πρώτο και πολύ σημαντικό η μεταγραφή του Μαντσίνι, που ήταν ο καλύτερος του Παναθηναϊκού σε μεγάλο διάστημα του αγώνα. Πράγματι αυτός ο παίκτης ήταν που ανταποκρίθηκε περισσότερο στα δεδομένα του ντέρμπι.

Επίσης ο προπονητής του “τριφυλλιού” είχε καλή δική του ημέρα στο κοουτσάρισμα, ανακατεύοντας με τις αλλαγές την “τράπουλα”, καθιστώντας την ομάδα του απρόβλεπτη για την άμυνα του Άρη.

Η νίκη άλλωστε προέκυψε με συνεργασία ποδοσφαιριστών που πέρασαν στο παιχνίδι ως αλλαγή. Κάτι που έχει συμβεί και άλλες φορές εφέτος, όπως στο ίδιο ματς της Λεωφόρου στον πρώτο γύρο, με την κεφαλιά-τρίποντο του Σπόραρ, αλλά και με το πέναλτι του σλοβένου στα Γιάννινα, που και εκεί ήρθε από τον πάγκο. Όπως στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, από το γκολ της νίκης του Ιωαννίδη.

Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής κάνει κίνηση στο πρώτο γκολ, η οποία θυμίζει σπουδαίο παίκτη υψηλού επιπέδου. Έχει ήδη προσφέρει τέσσερα γκολ με τέτοιες ενέργειες- ασίστ και αποτελεί μία σημαντική λύση στη διαδρομή του παιχνιδιού. Έχει επίσης σώσει την ομάδα από ήττα στις καθυστερήσεις με τον ΟΦΗ περνώντας και εκεί ως αλλασγή.

Ο Παναθηναϊκός παραμένει ζωντανός στη διεκδίκηση του τίτλου και το οφείλει στον Γιοβάνοβιτς που ξύπνησε την ομάδα κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και ρίσκαρε με τις επιλογές του.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ