Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΗ Χαμάς αποδέχθηκε πρόταση της Αιγύπτου και του Κατάρ για κατάπαυση του...

Η Χαμάς αποδέχθηκε πρόταση της Αιγύπτου και του Κατάρ για κατάπαυση του πυρός – Ισραήλ: Δεν υπάρχει συμφωνία

Η Χαμάς δήλωσε σήμερα ότι αποδέχθηκε μια πρόταση από την Αίγυπτο και το Κατάρ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση ανέφερε σε μια δήλωση πως ο επικεφαλής της, ο Ισμαήλ Χανίγια, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό του Κατάρ και τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου πως αποδέχθηκε την πρότασή τους.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το τι περιλαμβάνει η συμφωνία.

Ισραήλ: Η ανακοίνωση της Χαμάς για εκεχειρία μοιάζει να είναι τέχνασμα, ορισμένοι όροι είναι απαράδεκτοι

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε πως δεν έχει συμφωνηθεί εκεχειρία στη Γάζα, μετά τη δήλωση της Χαμάς ότι συμφώνησε σε μια πρόταση μεσολαβητών από την Αίγυπτο και το Κατάρ.

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος είπε πως η πρόταση την οποία αποδέχθηκε η Χαμάς ήταν μια “πιο ήπια” εκδοχή μιας αιγυπτιακής πρότασης που περιελάμβανε “ευρεία” πορίσματα τα οποία το Ισραήλ δεν μπορεί να αποδεχθεί.

“Αυτό θα φαινόταν να είναι ένα τέχνασμα με σκοπό να κάνει το Ισραήλ να μοιάζει σαν η πλευρά που αρνείται μια συμφωνία”, είπε ο Ισραηλινός αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Νωρίτερα, η Χαμάς ανέφερε σε μια σύντομη δήλωση πως ο επικεφαλής της, Ισμαήλ Χανίγια, ενημέρωσε τους μεσολαβητές από το Κατάρ και την Αίγυπτο ότι η οργάνωση αποδέχθηκε την πρότασή τους για κατάπαυση του πυρός. Η δήλωση δεν ανέφερε λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Στο μεταξύ με σκηνές χαράς και πυροβολισμούς στον αέρα έγινε δεκτή στη Ράφα, μια υπό πολιορκία πόλη στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας εναντίον της οποίας το Ισραήλ σχεδιάζει να εξαπολύσει ευρεία στρατιωτική επιχείρηση, η ανακοίνωση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς ότι αποδέχθηκε πρόταση για κατάπαυση του πυρός.

Οι άνθρωποι χαίρονται και δοξάζουν τον Θεό, μεταδίδει ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στο σημείο, “άνθρωποι κλαίνε από χαρά και υπάρχουν εορταστικοί πυροβολισμοί στον αέρα”.

Ανοίγει το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σήμερα πως θα διασφαλίσει ότι το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Γάζα θα είναι ανοικτό για τη διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Ο Μπάιντεν επανέλαβε επίσης τη “σαφή θέση του για τη Ράφα” σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Νετανιάχου, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Λευκός Οίκος.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ