Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ 4-3: Ο αγώνας της χρονιάς στο κύπελλο Αγγλίας!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ 4-3: Ο αγώνας της χρονιάς στο κύπελλο Αγγλίας!

Ήταν ένας από τους κορυφαίους αγώνες στην ιστορία των 153 χρόνων του κυπέλλου Αγγλίας! Η σίγουρα πιο δραματική και ποιοτικότερη αναμέτρηση της εφετινής σεζόν στην Αγγλία σε όλες τις διοργανώσεις, έφερε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να εξασφαλίζει απίθανη πρόκριση στον ημιτελικό, επικρατώντας 4-3 της Λίβερπουλ, στην παράταση του προημιτελικού που έγινε στο Ολντ Τράφορντ και κρίθηκε στο τέλος με σκόρερ τον 21χρονο Ντιαλό στο 120′!

Η ομάδα του Τεν Χαχ διατήρησε έτσι ζωντανές της ελπίδες της ώστε να μην τελειώσει και την εφετινή σεζόν χωρίς κανένα τίτλο στα χέρια της, αυξάνοντας τις πιθανότητες του ολλανδού προπονητή να συνεχίσει στον πάγκο της Γιουνάιτεντ, παρά τις εις βάρος του φήμες μετά την έλευση του Τζιμ Ράτκλιφ στο ιδιοκτησιακό.

Σε ένα ιστορικό παιχνίδι, με 53 τελικές εκ των οποίων οι 22 στην εστία και από τις δυο ομάδες, σε 120 λεπτά, γράφτηκε σενάριο διαρκών ανατροπών, λίγες ημέρες μετά την τελετή των Όσκαρ, η τελική έκβαση του οποίου πάντως ξεπέρασε ακόμη και τη φαντασία του Χόλιγουντ!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προηγήθηκε 1-0 με τον Μακ Τόμινεϊ στο 10ο λεπτό, όμως βρέθηκε πίσω στο σκορ δεχόμενη από τη Λίβερπουλ δύο γκολ στα τελευταία τέσσερα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 44΄ο Μακ Άλιστερ με σουτ στη γωνία του Ονάνα ισοφάρισε 1-1, με το μομέντουμ να αλλάζει και τρία λεπτά αργότερα η Λίβερπουλ με τον Σαλάχ πέτυχε το 1-2, μετά από επέμβαση του Ονάνα σε πλασέ του Νούνιες.

Ο Αιγύπτιος σκόραρε για 13η φορά σε 14 εμφανίσεις κόντρα στη Γιουνάϊτεντ, σε ένα από τα κορυφαία πρώτα ημίχρονα της εφετινής σεζόν. 

Η Λίβερπουλ είχε τον έλεγχο στο ματς και μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν έβγαζε τις τελικές πάσες που προϋπέθεταν οι αντεπιθέσεις της, αν και έβγαινε με περισσότερους παίκτες από την άμυνα της Γιουνάϊτνεντ.

Αυτό η ομάδα του Κλοπ το πλήρωσε στο 87′, στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία των γηπεδούχων στο δεύτερο μερος, ισοφαρίζοντας 2-2 με πλασέ του Άντονι. Θα μπορούσε μάλιστα να τελειώσει την πρόκριση στο 90+4΄όμως o Ράσφορντ αστόχησε σε μοναδικό τετ-α-τετ στην ευκαιρία του αγώνα!

Οι δύο προπονητές έπαιξαν στην σκακιέρα της παράτασης με πολλές αλλαγές και μία από αυτές, ο Έλιοτ φάνηκε πως έδινε καθοριστικό προβάδισμα στη Λίβερπουλ, 3-2 στο 105′, αφού η μπάλα άλλαξε πορεία από το πόδι του Έρικσεν και ο εξαιρετικός στο ματς Ονάνα δεν κατάφερε να αποκρούσει.

Οι παίκτες του Τεν Χαχ και Ολλανδός προπονητής δεν είχαν πάντως πει την τελευταία τους λέξη!

Σε ένα χρονικό σημείο που ο αγώνας είχε μετατραπεί απολύτως σε Run and Gun, με άμυνα μεγάλου ρίσκου τριών στόπερ, ΆντονιΜαγκουάιρ και Νταλότ (!), ο Ράσφορντ πλάσαρε τον Κέλεχερ για το 3-3 στο 112′ και εξιλεώθηκε για τη χαμένη ευκαιρία στο 90+4΄.

Κι ενώ τα πέναλτι έδειχναν βέβαιη κατάληξη, ο σούπερ αγώνας ολοκληρώθηκε πριν από αυτά, με το γκολ του Ντιαλό στο 120′ που πέτυχε το τελικό 4-3, στέλνοντας τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ στα ημιτελικά του Γουέμπλεϊ. Ο ιβοριανός αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, διότι στη διάρκεια των πανηγυρισμών έβγαλε τη φανέλα.

Η τετράδα του εφετινού κυπέλλου Αγγλίας θα έχει τους εξής δύο αγώνες: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κόβεντρι και Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ