Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ 2-2: Ξανά απίθανο ματς στο Ολντ Τράφορντ!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ 2-2: Ξανά απίθανο ματς στο Ολντ Τράφορντ!

Σε μία σεζόν όπου η κορυφή της Premier League έχει αλλάξει ήδη 20 φορές ομάδα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ “φρέναρε” τη Λίβερπουλ και με το 2-2 έβαλε ξανά “φωτιά” στην κορυφή!

Η Λίβερπουλ πήγε στο Μάντσεστερ έχοντας μόνο 3 νίκες στις τελευταίες 19 επισκέψεις της εκεί, όμως δεν ήθελε να αφήσει περιθώρια στους γηπεδούχους ούτε να σκεφτούν πως θα μπορούσαν να κρατήσουν ισορροπία στον αγώνα.

Ο αγωνιστικός χώρος του Ολντ Τράφορντ ευνόησε το γρήγορο ρυθμό, καθώς έβρεχε στην πόλη από το πρωί.

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε 1-0 στο 23′ από εκτέλεση κόρνερ, κεφαλιά πάσα του Νούνιες στον σκόρερ Ντίας, που σούταρε αμαρκάριστος στην περιοχή. Έτσι η ομάδα του Κλοπ συνέχισε να σκοράρει, εκτός από έναν αγώνα σε ολόκληρη τη σεζόν εώς τώρα, στις 17/12 κόντρα στη Γιουνάϊτεντ στο Άνφιλντ, 0-0.

Με το γκολ αυτό επιβεβαιώθηκε ξανά η ευκολία με την οποία η ομάδα του Τεν Χααχ δέχεται τελικές προσπάθειες. Μία Γιουνάϊτεντ που ξεκίνησε με τρεις τινέϊτζερς στο αρχικό σχήμα, τον 19χρονο Καμπουαλά στην άμυνα, τον 18χρονο Μέϊνου, και τον 19χρονο Γκαρνάτσο. Δεδομένο πρωτόγνωρο σε ντέρμπι κόντρα στη Λίβερπουλ.

Οι αποφασισμένοι για τους τρεις βαθμούς φιλοξενούμενοι, προκειμένου να επιστρέψουν στην κορυφή, έχασαν ευκαιρίες μετά το γκολ στο πρώτο ημίχρονο, τρεις φορές με τον Σαλάχ και μία ακόμη με τον Νούνιες. Μετρώντας 13 τελικές στα πρώτα 40 λεπτά, έναντι καμίας των γηπεδούχων! Το ημίχρονο έκλεισε σε αυτό το στατιστικό τομέα με 15-0!

Από ένα λάθος του Κουάνσα, ο Μπρούνο Φερνάντες είδε τον Κέλεχερ εκτός εστίας και με μακρινό σουτ ισοφάρισε στο 50′ 1-1, στην πρώτη τελική της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ματς!

Κι ενώ η στατιστική έδειχνε 17 τελικές προς μία, αυτή η μοναδική έως τότε εκτός από την ισοφάριση ανέβασε την ψυχολογία των γηπεδούχων. Που λίγο έλειψε να πάρουν προβάδισμα, τρία λεπτά αργότερα, με τον Ράσφορντ.

Η Γιουνάϊτεντ αναζήτησε δεύτερο γκολ, με αποτέλεσμα να αφήνει χώρους για αντεπιθέσεις στη Λίβερπουλ. Υπήρξαν στιγμές που η μπάλα άλλαζε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα πλευρές, με εκπληκτικό ρυθμό.

Σαν να μην έφτανε λοιπόν η ισοφάριση, ο Μέϊνου με εκπληκτικό γωνιακό σουτ έκανε το 2-1 στο 67′ κάνοντας έξαλλο τον Κλοπ για τη συμπεριφορά των αμυντικών του. Σε ένα παιχνίδι όπου στο ημίχρονο η Λίβερπουλ θα μπορούσε να είχε σκοράρει περισσότερο από ένα γκολ. Τα ντέρμπι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ δεν έχουν πάντως ποτέ λογική.

Στο 79′ η Λίβερπουλ με το Σαλάχ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Κέρδισε όμως η Λίβερπουλ πέναλτι και στο 83′ ισοφάρισε ο Αιγύπτιος 2-2. Ο Ντίας στο 94′ μόνος μπροστά στον Ονάνα αστόχησε για την ανατροπή.

Η Βαθμολογία πλέον έχει τις Άρσεναλ και Λίβερπουλ μαζί στην κορυφή με 71 βαθμούς και τη Μάντσεστερ Σίτι στους 70.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ