Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΚώστας Σλούκας: Σήκωσε τον Παναθηναϊκό μόνος του!

Κώστας Σλούκας: Σήκωσε τον Παναθηναϊκό μόνος του!

Υπάρχουν αθλητές καλοί. Υπάρχουν όμως και οι πρωταγωνιστές! Αυτή είναι μία άλλη κατηγορία, η οποία δεν συγκρίνεται καν με τις έννοιες “καλός,”, “αξιόλογος”, “χρήσιμος”.

Ο Κώστας Σλούκας είναι πρωταγωνιστής. Είναι ο παίκτης που θα σηκώσει την ομάδα στην πλάτη και θα ρισκάρει να χρεωθεί την απώλεια ενός αγώνα. Επειδή όμως δεν φοβάται να επιχειρήσει το δύσκολο, καρπώνεται και την αναγνώριση του ηγέτη. Εκείνου ο οποίος ανεβάζει μία ομάδα από μόνος του, ακόμη κι αν βρίσκεται πίσω στο σκορ 16 πόντους, όπως συνέβη στο χτεσινό (22/03) αγώνα του ΟΑΚΑ με τη Μπαρσελόνα.

Και τι δεν έκανε ο έλληνας παίκτης! Σκόραρε όταν η μπάλα “έκαιγε”, μοίρασε όταν η ομάδα αναζητούσε τρόπους να πλησιάσει το καταλανικό καλάθι, έπαιρνε ριμπάουντ, όταν οι συμπαίκτες του “κολλούσαν”…Σπουδαίος σε μεγάλο βράδυ!

Ο 34χρονος γκαρντ ηρέμησε την επίθεση της ομάδας του, έπαιρνε διαρκώς τις σωστές αποφάσεις και ο Παναθηναϊκός από 6-10 πήγε στο 12-4 την αναλογία ασίστ/λαθών στο δεύτερο ημίχρονο.

Είναι πλέον στην καλύτερη φόρμα της σεζόν, απαλλαγμένος από τραυματισμούς, με αυτοπεποίθηση που φοβίζει τους αντιπάλους. Στη διαβολοβδομάδα που τελείωσε μέτρησε 35 πόντους, 18 ασίστ και μόνο 2 λάθη.

Στο Βελιγράδι σκόραρε ή δημιούργησε 39 και χθες στο ΟΑΚΑ 33 πόντους, δηλαδή στη διπλή αγωνιστική ήταν δικοί του οι 72 από τους 178 του Παναθηναϊκού, κάτι παραπάνω από 40%.

Αυτή την ώρα ο Παναθηναϊκός, με τρεις νίκες στα τρία παιχνίδια που απομένουν θα τερματίσει δεύτερος στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας ό,τι κι αν κάνουν οι άλλοι. Ο Κώστας Σλούκας έχει τεράστια συμμετοχή και προσφορά σε αυτή τη διαδρομή.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ