Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΚόουλ Πάλμερ: Ο νέος σούπερ σταρ της Τσέλσι!

Κόουλ Πάλμερ: Ο νέος σούπερ σταρ της Τσέλσι!

Συμβαίνουν μόνο στην Αγγλία! Η Τσέλσι νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ 4-3, σε αγώνα-θρίλερ, με δύο γκολ του Κόουλ Πάλμερ στο 90′ + 10′ και το 90′ + 12′, που πέτυχε μάλιστα το πρώτο του επαγγελματικό χατ-τρικ! Κινηματογραφικό φινάλε, αντάξιο των ιστοριών που προσφέρει η Premier League. Μία σπουδαία ιστορία πάντως, ξεχωριστή, είναι και αυτή του πρωταγωνιστή του αγώνα.

Καταρχάς, με το χθεσινό (4/04) του χατ τρικ ο άγγλος ανέβηκε στην 2η θέση του πίνακα των σκόρερ της Premier League με 16 γκολ, όσα έχει και ο Μο Σαλάχ. Μόνο ο Έρλινγκ Χάαλαντ με 18 βρίσκεται ψηλότερα.

Είναι ωστόσο σημαντικό να αξιολογήσουμε το εξής στοιχείο. Κανείς άλλος, της ηλικιακής κατηγορίας U23, δεν έχει μεγαλύτερη συμμετοχή σε γκολ από τον Πάλμερ, στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Αυτή την ώρα, ο Κόουλ Ζερμέϊν Πάλμερ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είτε ως επιθετικός μέσος αλλά και ως εξτρέμ, μετράει στην Premier League 16 γκολ και 8 ασίστ, έχοντας συνολικά συμμετοχή σε 24 γκολ της ομάδας του. Αριθμοί που τον φέρνουν πιο μπροστά από τους Χάαλαντ (23), Μπέλινγχαμ (21), Φόντεν (21) και Σακά (21).

Είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Τσέλσι εφέτος και χάρη στις δικές του εμφανίσεις η ομάδα του Λονδίνου βρίσκεται στη 10η θέση. Θα ήταν πιο χαμηλά… Ο Κόουλ Πάλμερ σε 36 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ήδη μετράει 20 γκολ και 12 ασίστ.

Όταν ο Πεπ Γκουαρντιόλα έψαχνε τρόπο να τον ξεφορτωθεί από το ρόστερ της Μάντσεστερ Σίτι, δεν ήταν λίγοι αυτοί που μίλησαν για κίνηση απελπισίας της Τσέλσι όταν τον αγόρασε το καλοκαίρι. Ο Πάλμερ όμως έδωσε απαντήσεις, ξεκινώντας μάλιστα απέναντι στην πρώην ομάδα του. Στο απίθανο 4-4 το Νοέμβριο στο Λονδίνο ήταν αυτός που ισοφάρισε με πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Είναι ανακάλυψη του Τζο Σιλντς, του επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ της Τσέλσι. Ο Σιλντς είχε εργαστεί στη Μάντσεστερ Σίτι από το 2011 έως και το 2018, έχοντας κομβικό ρόλο στην εξέλιξη του Πάλμερ, αλλά και του Φόντεν. 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ