Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΚιλιάν Εμπαπέ: Ο "επόμενος..."

Κιλιάν Εμπαπέ: Ο “επόμενος…”

Ο Κιλιάν Εμπαπέ, ήδη γνωρίζουμε πως, δεν είναι…εύκολος χαρακτήρας! Για να το θέσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια, δεν μπορεί να είναι, αυτό που λέμε, “καλός” χαρακτήρας. Πρόκειται – ξεκάθαρα – για μία περίπτωση κακομαθημένου παιδιού, χωρίς να φταίει το ίδιο!

Το εκπληκτικό ταλέντο που τον συνοδεύει, τον τοποθετεί με βεβαιότητα μαθηματική για τα επόμενα πολλά χρόνια στην παγκόσμια κορυφή του ποδοσφαίρου, όμως ταυτόχρονα τον “λούζει” και με χαρακτηρισμούς όχι ευχάριστους, για τις συμπεριφορές του.

Πριν την απόδοση τέτοιων, διόλου ασήμαντων, “κατηγοριών” υπάρχει και η προφανής εξήγηση. Ο γάλλος σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου αποκομίζει καθημερινά απεριόριστη λάμψη και ατελείωτα χρήματα χάρη στο σπάνιο ταλέντο του. Επομένως, η διαδικασία της αποθέωσης του εαυτού του από τον ίδιο μοιάζει αναπόφευκτη. Συμβαίνει με τους σταρ κάθε τομέα της ζωής, πόσο μάλλον με εκείνους που απασχολούν το…μισό πλανήτη με τα κατορθώματά τους.

Την ώρα πάντως που ο ποδοσφαιρκός πλανήτης παρακολουθεί τα δεδομένα για την μετά την Παρί, επόμενη ομάδα του Εμπαπέ, ο ίδιος λειτουργεί με εντυπωσιακή ψυχραιμία. Όπως αυτό επιβεβαιώθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ισπανία για τον επαναληπτικό αγώνα της Παρί κόντρα στη Σοσιεδάδ, στο Champions League. Φωτογραφήθηκε, υπέγραψε αυτόγραφα, όχι όμως και τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, που του πρότεινε ένας φίλαθλος. Προσέχει για να έχει.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής, με μυαλό. Θα λέγαμε στο παρελθόν, όταν το ποδόσφαιρο ήταν ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι, πως το ένα δεν συνεπάγεται το άλλο. Σωστά, όμως στις μέρες μας οι απαιτήσεις του σπόρ δεν αφήνουν περιθώρια στους μη εύστροφους να γίνουν σταρ.

Το δεδομένο: “Κλοτσάω απλά και σωστά και εάν μπορώ μαρκάρω ή σκοράρω κιόλας” στην εποχή των πέντε αλλαγών, αλλά και της ταχύτητας του παιχνιδιού που απαιτεί προσόντα όπως αυτά των αθλητών του στίβου στα σπιρντ αγωνίσματα, δεν υφίσταται.

Το μυαλό πρέπει να τρέχει γρήγορα και ο Κιλιάν Εμπαπέ έχει τέτοιο.

Έτσι ανταποκρίνεται με ευκολία στο νέο δεδομένο που, για πρώτη φορά, τον φέρνει να είναι ο απόλυτος σταρ και ηγέτης της Παρί Σεν Ζερμέν, αφού τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν οι Έντισον Καβάνι, Νεϊμάρ και Λίο Μέσι.

Το Σάββατο (16/03), στη νίκη 6-2 επί της Μονπελιέ έφτασε τα 250 γκολ με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ έχει ήδη γίνει από πέρυσι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της γαλλικής ομάδας.

Είναι δεδομένο πως θα γίνει και ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Γαλλίας, αφού μετράει ήδη 46 τέρματα, ενώ στην πρώτη θέση βρίσκεται ο 37χρονος Ολιβιέ Ζιρού με 56. Εκτός των άλλων, ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία του να αγωνιστεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι, δείγμα της επιθυμίας του να γράψει ιστορία και με τη Γαλλία.

Ο Εμπαπέ ανακοίνωσε πριν από λίγες εβδομάδες στην Παρί ότι θα αποχωρήσει μετά το τέλος του συμβολαίου του στις 30 Ιουνίου και το για όλους βέβαιο σενάριο είναι πως θα υπογράψει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η οποία, σύμφωνα με τον προπονητή της Εθνικής Γαλλίας Ντιντιέ Ντεσάν, έστειλε επιστολή στη γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FFF), με την οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν θα αποδεσμεύσει τους παίκτες της για το Ολυμπιακό τουρνουά του ποδοσφαίρου, στο Παρίσι.

Η Ρεάλ δεν σκοπέυει να χάσει χρήματα, καθώς εκείνη την περίοδο είναι προγραμματισμένη η περιοδεία στις ΗΠΑ και η παρουσία του 25χρονου, λόγω των οικονομικών συμφωνιών, είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο “γάμος”, Ρεάλ-Εμπαπέ, όχι μόνο για να επιβιώσει αλλά και για να ξεκινήσει, θα πρέπει ο Εμπαπέ να αντιληφθεί ότι το συγκεκριμένο club δεν είναι ούτε δικό του, ούτε μόνο της Μαδρίτης, αλλά του κόσμου ολόκληρου. Που σημαίνει πως, για να προοδεύσει σε αυτό θα πρέπει να βάλει το δικό του όνομα κάτω από εκείνο του Συλλόγου.

Όπως και να ΄χει, ο Κιλιάν Εμπαπέ υποχρεώνει τον κόσμο του ποδοσφαίρου να περιμένει πως θα γίνει ο κορυφαίος γάλλος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, δίπλα στους θρύλους Ζιντάν και Πλατινί.

Η ζωή θα μας τα δείξει όλα αυτά. Σίγουρα πάντως, ήδη μπορεί να σκέφεται ότι θα γίνει ο “επόμενος”…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ