Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΚερδίζεις μένεις, χάνεις φεύγεις...

Κερδίζεις μένεις, χάνεις φεύγεις…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έστω και με αφορμή το …μπάσκετ και τα παιχνίδια στην Αμερική, έβαλε ορθά εκτός των άλλων και το προσωπικό διακύβευμα της επόμενης ημέρας των εκλογών, για τους δυο πολιτικούς αρχηγούς.

Κερδίζεις μένεις, χάνεις φεύγεις. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα. Και μου έκανε εντύπωση ότι από τον λαλίστατο σε πολλά ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ένας δεν βρέθηκε να σηκώσει το γάντι και να απαντήσει στην πρόκληση Μητσοτάκη. Να πει έστω ότι ο Μητσοτάκης ετοιμάζεται να φύγει.

Κανείς και φυσικά, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, δεν απαντά επί της ουσίας εάν θα φύγει σε περίπτωση που θα χάσει για άλλη μια φορά από τον Μητσοτάκη. Η να πει στις πόσες φορές θα πρέπει να χάσει ο Αλέξης από τον Κυριάκο, για να πράξει το αυτονόητο σε αστικά και μη κόμματα.

Εκτός εάν στην Κουμουνδούρου πιστεύουν στο παρακάτω ανέκδοτο: Ήταν ένας τύπος που τον κτυπούσε κάποιος τον κτυπούσε και ο άλλος δεν αντιδρούσε. Καθόταν στωικά και τις έτρωγε. Όταν λοιπόν τον ρώτησαν γιατί κάθεται και τις τρώει, εκείνος απάντησε: Αστον θα δείρει, θα δείρει, θα κουραστεί θα ιδρώσει και τότε θα πέσει κάτω…

Επειδή ως ανέκδοτο, μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας, να πιστεύει ότι μπορεί να έχει εφαρμογή, επαναφέρω το ερώτημα. Και όποιος θέλει απαντά: Εαν ο Αλέξης Τσίπρας, χάσει πάλι, μένει ή φεύγει;

Ας απαντήσει απλά και καθαρά. Όχι με μισόλογα. Διότι εάν δηλώνεις ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η χειρότερη από συστάσεως ελληνικού κράτους και εσύ δεν μπορείς να την ανατρέψεις, είσαι πολιτικά ανίκανος και πρέπει να πας σπίτι σου.

Εκτός αν περιμένεις, ότι κάποια στιγμή θα κουραστεί ο Μητσοτάκης να σε κερδίζει και επιστρέψεις στην εξουσία.

Κατανοώ ότι μέχρι την επόμενη Κυριακή, δεν θα απαντήσει ο Τσίπρας. Ούτε βέβαια οι σύντροφοί του. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει ζήτημα για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Και αν κάποιοι αναρωτιούνται γιατί δεν αναφέρομαι στην περίπτωση Μητσοτάκη, ο λόγος είναι απλός. Το είπε και ο ίδιος όποιος χάνει φεύγει…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ