Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΙσπανία- Γερμανία 1-1: Ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου από την... Ευρώπη!

Ισπανία- Γερμανία 1-1: Ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου από την… Ευρώπη!

Η ποιότητα της Ευρώπης “μίλησε” στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, εμφανίζοντας με μεγάλη διαφορά αγώνα υψηλών προδιαγραφών. Η αναμέτρηση της Ισπανίας με τη Γερμανία σε κάθε περίπτωση μας έκανε να περιμένουμε ένα ντέρμπι. Λόγω του μεγέθους των δύο εθνικών ομάδων, αλλά και μετά την κακή πρεμιέρα της ομάδας του Χάνσι Φλικ, με την ήττα από την Ιαπωνία και ταυτόχρονα το θρίαμβο των “φούριας ρόχας” με την Κόστα Ρίκα.

Ντέρμπι αναμέναμε, στη μόλις δεύτερη αναμέτρηση μεταξύ ευρωπαϊκών ομάδων μέχρι τώρα στη διοργάνωση (το Γαλλία-Δανία 2-1 ήταν η πρώτη) και τέτοιο είχαμε. Με τις δύο ομάδες, στη δεύτερη αγωνιστική του 5ου Ομίλου, να τελειώνουν τον αγώνα χωρίς να έχουν δικαίωμα να παραπονεθούν για το τελικό αποτέλεσμα της ισοπαλίας, 1-1. Από ένα γκολ και λίγες ευκαιρίες, τα πάντα ήταν μοιρασμένα.

Η κάθε ομάδα είχε από ένα 45λεπτο κυριαρχίας. Η Ισπανία ίσως κάτι παραπάνω από το πρώτο ημίχρονο και η Γερμανία σίγουρα στο δεύτερο μέρος το τελευταίο 30λεπτο δικό της. Ο κάθε προπονητής επέλεξε να ξεκινήσει χωρίς καθαρόαιμο φορ, με τους Ισπανούς να έχουν στην κορυφή της επίθεσης εναλλασσόμενα τους Ασένσιο, Φεράν Τόρες και Όλμο (στη διάταξη 4-3-3) και τη Γερμανία αποκλειστικά σε ρόλο φουνταριστού τον Μίλερ, με τρεις πίσω του (Μουσιάλα, Γκουντογκάν, Γκνάμπρι) οι οποίοι δεν του πέρασαν ούτε μία καλή πάσα.

Χωρίς φορ, δεν βγήκε κανένα σενάριο από τα δύο, αναγκάζοντας τους δύο πάγκους να κάνουν αυτό που “ξέχασαν” στο ξεκίνημα του ματς. Να περάσουν δηλαδή στο γήπεδο δύο κεντρικούς επιθετικούς. Τον Μοράτα η Ισπανία και τον Φούλκρουγκ η Γερμανία.

Οι δύο τους σκόραραν τα μοναδικά γκολ του αγώνα, στο 62΄για την Ισπανία και στο 83΄για τη Γερμανία, “υπογράφοντας” μία ισοπαλία που σε συνδυασμό με το 1-0 της Κόστα Ρίκα επί της Ιαπωνίας νωρίτερα άφησε τα πάντα ανοικτά στον Όμιλο. Η βαθμολογία μετά από δύο αγωνιστικές : Ισπανία 4, Ιαπωνία 3, Κόστα Ρίκα 3 και Γερμανία 1 μας λέει ότι στην τελευταία αγωνιστική η Γερμανία με νίκη επί της Κόστα Ρίκα θα προκριθεί στη νοκ άουτ φάση, εφόσον η Ισπανία νικήσει την Ιαπωνία.

Σπουδαία εμφάνιση από τον Μουσιάλα, που άφησε να φανούν ηγετικά χαρακτηριστικά, παρότι είναι μόλις 19 ετών.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ