Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗλ. Ζαχαράκης (Fast Finance): Ορατές οι 1.000 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Ηλ. Ζαχαράκης (Fast Finance): Ορατές οι 1.000 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Την ξεκάθαρη αισιοδοξία του για την περαιτέρω θετική πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου και τις προοπτικές που διαμορφώνονται εκφράζει ο διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ Ηλίας Ζαχαράκης, ο οποίος εδώ και καιρό, πρώτος μίλησε για πιθανή υπέρβαση των 1.000 μονάδων από το Γενικό Δείκτη του Χ.Α.

Ο ίδιος σημειώνει πως «μία αγορά είναι bullish όταν ανεβαίνει αργά και διορθώνει γρήγορα για να βρει πωλητές. (σ.σ. κάτι που κάνει το ελληνικό χρηματιστήριο). Πλέον η ρευστότητα έχει δώσει μετά από πολλά χρόνια αέρα και στην μικρή κεφαλαιοποίηση, με τους μικρούς εισηγμένους και τα λόμπι να ξυπνάνε από τον λήθαργο. Οι αυξήσεις κεφαλαίου καλύπτονται εύκολα και έχουν ενδιαφέρον μιας και το νέο χρήμα στις εταιρείες – την ώρα που και οι βασικοί μέτοχοι βάζουν το χέρι στην τσέπη κάτι που δείχνει πολλά – συνηγορεί στην εμπιστοσύνη των επενδυτών».

Παράλληλα, ο κ. Ζαχαράκης κάνει εκτενή αναφορά στις αυξήσεις κεφαλαίου της αγοράς, που πετυχαίνουν όλες, προσδίδουν βάθος, και λειτουργούν εν τέλει θετικά σε όλο το σύστημα. Πιο αναλυτικά τονίζει:

«Μπροστά μας έχουμε δύο μεγάλες ΑΜΚ, αυτές των Alpha Bank και Ελλάκτωρ, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα ξεκινά και η ΑΜΚ της Τζιρακιάν. Αν κάποιος δει πίσω τι έχει γίνει με τις ΑΜΚ, μπορεί να θυμηθεί ότι η Entersoft έκανε στο 1,17 ευρώ, η AVAX στο 0,35 ευρώ, η Unibios στο 0,30, η Πειραιώς στο 1,15 ευρώ κ.ο.κ. Όλες μα όλες οι ΑΜΚ, έχουν ήδη δώσει σημαντικά κέρδη στους συμμετέχοντες.

Όλα δείχνουν ότι αυτό θα συνεχιστεί όσο η αγορά έχει αυτή την καλή εικόνα, ενώ σίγουρα μία κατοχύρωση του ψυχολογικού 1.000 θα φέρει και νέα κεφάλαια στην αγορά. Τεχνικά πλέον οι 847 μονάδες γίνονται σημαντικό επίπεδο στήριξης, ενώ πολύ σημαντικό είναι και κλείσιμο εβδομάδας πάνω από τις 919 μονάδες. Η διάσπαση του υψηλού των 52 εβδομάδων ανοίγει τον δρόμο για την ζώνη των 950-960 μονάδων. Πλέον είναι ορατό το τετραψήφιο νούμερο για το Γενικό Δείκτη, μετά από πολλά χρόνια».

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ