Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΕνας Γραμματέας με...φερετζέ

Ενας Γραμματέας με…φερετζέ

Εαν ήταν πρώτη φορά δεν θα ανησυχούσαμε. Αλλά για πολλαπλή φορά ο Γραμματέας του ΝΑΤΟ, όχι μόνο δεν κρατά τις αποστάσεις, όπως οφείλει από το θεσμικό του ρόλο, στην Συμμαχία, αλλά συνεχίζει προκλητικά να είναι πιο…φιλότουρκος και από τους Τούρκους.

Ο Γραμματέας που βρίσκεται σε αυτήν την καρέκλα, μόνο και μόνο γιατί η θητεία του παρατάθηκε εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, αποτελεί δεδηλωμένα έναν εχθρό της χώρας μας και έναν υπέρμαχο ακόμη και των πιο προκλητικών δηλώσεων της Αγκυρας. Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, που έχει πάθει αφωνία στις απειλές του Ερντογάν, εναντίον της χώρας μας βγήκε και πάλι δημόσια για να δικαιολογήσει τις απαιτήσεις της Τουρκίας, απέναντι στην Φιλανδία και στην Σουηδία.

Με το γνωστό του ψυχρό στιλ επισκέφθηκε τη Φινλανδία όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας, Σάουλι Νιινίστο. Και κατά τις δηλώσεις του, είναι πως είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι κανένας άλλος νατοϊκός σύμμαχος δεν έχει υποφέρει περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία, και έτσι, οι ανησυχίες της είναι αναγκαίο να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Δηλαδή ο Στόλτενμπεργκ δικαιολογεί το κράτος – τρομοκράτη, που κατέχει το 40% της Κύπρου, που εισβάλλει στη Συρία, που δολοφονεί τους Κούρδους χρόνια και τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες στην Τουρκία είναι υπό διωγμό!

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, δικαιολογεί με τις δηλώσεις του τόσο το βέτο του Ερντογάν, για ένταξη των δυο χωρών στο ΝΑΤΟ, αλλά επί της ουσίας ζητά από τις δυο χώρες να κάνουν τα χατήρια του Σουλτάνου και να εκδώσουν στην Τουρκία τους Κούρδους που έχουν βρει πολιτικό άσυλο σε Σουηδία και Φινλανδία.

Τα επισημαίνω όλα αυτά για να καταλάβουν κάποιοι στην Αθήνα, ποια θέση θα πάρει το ΝΑΤΟ σε περίπτωση εμπλοκής της Ελλάδας με την Τουρκία όσο βρίσκεται στην καρέκλα του Γραμματέα ο συγκεκριμένος πολιτικός.

Για να μην βαυκαλιζόμαστε, όσο ο Στολτεμπεργκ παραμένει Γραμματέας το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να φοράει…φερετζέ και η Αγκυρα θα συνεχίζει να προκαλεί με κάθε τρόπο. Για αυτό πρέπει να ξαναδούμε από τη μια το πως θα δεσμεύσουμε εταίρους και συμμάχους, όπως έγινε με τη Γαλλία, και κυρίως να συνειδητοποιήσουμε ότι σε περίπτωση εμπλοκής θα είμαστε κυρίως μόνοι μας.

Αν το καταλάβουμε θα σχηματοποιήσουμε την δική μας στρατηγική και απάντηση με άλλους όρους. Ως τότε το θέμα του ΓΓ του ΝΑΤΟ, να μην το βλέπουμε χαλαρά και να χαράξουμε συμμαχίες τέτοιες που θα κάνουν την ζωή το υπόλοιπο διάστημα δύσκολη στον φιλότουρκο επικεφαλής της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Και αυτό το μήνυμα δυσαρέσκειας και μονομέριας πρέπει να το επικοινωνήσουμε στους εταίρους. Διότι ον κ. Στόλτεμπεργκ καλώς ή κακώς θα τον ξαναβρούμε μπροστά μας. Και τότε πάλι θα κλείνει το μάτι στην Άγκυρα, καθότι ο Νορβηγός νιώθει άνετα στους οντάδες του Ερντογάν.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ