Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΕθνική ποδοσφαίρου: Ακόμη πιο κοντά στο Euro με 5-0 επί του Καζακστάν!

Εθνική ποδοσφαίρου: Ακόμη πιο κοντά στο Euro με 5-0 επί του Καζακστάν!

Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου έχει πάρει απόλυτα σοβαρά την αποστολή της, να βρεθεί ξανά σε μεγάλη διοργάνωση, και το επιβεβαίωσε και σήμερα (21/03) στην πιο κρίσιμη στιγμή, μέχρι την επόμενη. Στον αγώνα “πρώτο τελικό” κόντρα στο Καζακστάν, παρουσιάστηκε εντυπωσιακή, συγκεντρωμένη, με ομαδικό παιχνίδι και αποτελεσματικές συνεργασίες και χάρη σε όλα αυτά τα στοιχεία νίκησε εμφατικά 5-0.

Που σημαίνει ότι, απομένει μία τελευταία προσπάθεια για την πρόκριση στο Euro του ερχόμενου καλοκαιριού, σε αγώνα χωρίς αύριο κόντρα στη Γεωργία του Κβαρατσχέλια την προσεχή Τρίτη, (26/03) στις 19:00 στην Τιφλίδα, στο πιο σημαντικό παιχνίδι της τελευταίας δεκαετίας.

Η Ελλάδα αποφασισμένη από το ξεκίνημα του αγώνα, έβαλε τους καζάκους στα “σχοινιά” και άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Μπακασέτα στο 9′. Το είχε κερδίσει ο Πέλκας, που έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και πριν το πρώτο γκολ είχε και δοκάρι στο 7‘.

Το ίδιο ισχύει και για τον Μασούρα που, σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με την Εθνική, έβγαλε δύο ασίστ. Μία στον Πέλκα, ο οποίος σκόραρε το 2-0 με κεφαλιά στο 15′ και ακόμη μία στον Ιωαννίδη, που με πλασέ ολοκλήρωσε με γκολ την αντεπίθεση, 3-0 στο 37′.

Ο Μασούρας παραδέχθηκε πως πριν τον αγώνα είχε…προειδοποιήσει τον Πέλκα ότι θα του προσφέρει ασίστ! Στο πρώτο ημίχρονο των τεσσάρων γκολ, οι ακραίοι Μασούρας και Πέλκας έκαναν εξαιρετική δουλειά.

Οι παίκτες του Πογέτ σκόραραν και τέταρτη φορά στο πρώτο μέρος με κεφαλιά του Κουρμπέλη. Η Ελλάδα είχε να πετύχει τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο εντός έδρας από τον αγώνα κόντρα στη Φινλανδία το 1978 που τελείωσε 8-1 με την Εθνική να σκοράρει τότε τα πέντε από τα οκτώ στο πρώτο 45λεπτο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Έλληνες παίκτες πέτυχαν τα δύο από τα τέσσερα γκολ με κεφαλιές, κόντρα σε μία ομάδα που είχε μεγαλύτερο μέσο όρο ύψους. Είχε ωστόσο απέναντί της την Ελλάδα που εμφανίστηκε με όλους τους παίκτες της σε εξαιρετική ημέρα, αποφασισμένους να μην αφήσουν την ευκαιρία να χαθεί.

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν δεδομένη, όμως η Εθνική είχε την απαραίτητη ωριμότητα στο παιχνίδι της και την αξιοποίησε με τη συνολική απόδοσή της που βασίστηκε στην ομαδική ανάπτυξη και μάλιστα βρήκε και πέμπτο γκολ στο 86′ μετά από αυτογκόλ των καζάκων από τον Ταπάλοφ.

Είναι επίσης σημαντικό ότι η Εθνική τα είχε βρει πολλές φορές δύσκολα στο παρελθόν κόντρα σε αντιπάλους χαμηλότερης δυναμικότητας, όμως σε αυτή την αναμέτρηση ήταν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές που έκαναν τα πράγματα εύκολα για λογαριασμό τους.

Σχηματισμό 4-3-3 επέλεξε ο Γκουστάβο Πογέτ, με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια και τους Μπάλντοκ, Μαυροπάνο, Χατζηδιάκο και Τσιμίκα στην άμυνα. Κουρμπέλης, Μάνταλος και Μπακασέτας αποτέλεσαν την τριάδα στα χαφ, με τους Μασούρα-Πέλκα στα άκρα της επίθεσης και τον Ιωαννίδη στην κορυφή της.

Οι διεθνείς ξεσήκωσαν τον κόσμο που γέμισε την Opap Arena με πολλές καλές στιγμές μέχρι το τελευταίο λεπτό και ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Ολοκληρώνοντας έτσι μία σπουδαία εμφάνιση. Με μία ανάλογη εμφάνιση κόντρα στη Γεωργία θα είναι το φαβορί και θα εξασφαλίσει την πρόκριση σε μεγάλη διοργάνωση ξανά μετά το Μουντιάλ του 2014.

Η διαχείριση από τον ομοσπονδιακό προπονητή Γκουστάβο Πογέτ θα παίξει ρόλο στο ψυχολογικό τομέα, προκειμένου να προσγειώσει τους έλληνες παίκτες άμεσα, ώστε να αντιμετωπίσουν τον αγώνα με τη Γεωργία το ίδιο συγκεντρωμένα και αποφασιστικά.

Ο ίδιος άλλωστε δήλωσε πως στο δεύτερο ημίχρονο οι διεθνείς είχαν στο μυαλό τους τον επόμενο αγώνα κόντρα στη Γεωργία.

Ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας Τάσος Μπακασέτας δήλωσε: “Η παραμικρή λεπτομέρεια παίζει ρόλο. Ο κόσμος μας βοήθησε πάρα πολύ. Έχουμε ένα παιχνίδι ακόμα για να χαρούμε και να ικανοποιήσουμε τη χώρα. Δεν έχει τελειώσει ακόμα κάτι. Παραμένουμε συγκεντρωμένοι. Το παιχνίδι στη Γεωργία θα είναι διαφορετικό. Είναι εκτός έδρας με ανεβασμένη τη Γεωργία. Δεν πρέπει να αλλάξουμε τίποτα, αλλά να μείνουμε συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι”.

Ελλάδα (Γκ. Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (67’ Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (46’ Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας (73’ Μπουχαλάκης), Μασούρας, Πέλκας (63’ Κωνσταντέλιας), Ιωαννίδης (63’ Γιακουμάκης).

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ