Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΓυρίζει το παιχνίδι ή όχι;

Γυρίζει το παιχνίδι ή όχι;

Και το ερώτημα των τελευταίων 24 ωρών είναι πλέον εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γυρίσει ή όχι το παιχνίδι ή η υπόθεση Κατρούγκαλου έβαλε ταφόπλακα στα όποια σενάρια ανατροπής των όσων καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις.

Και η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρξε ούτε μέτρηση εδώ και τέσσερα χρόνια που να κατέγραψε έστω για τα μάτια του κόσμου, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περνά μπροστά. Ούτε μια. Ανεξάρτητα ποιος θα την έκανε και ποιος θα την χρηματοδοτούσε. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που στον ΣΥΡΙΖΑ την γνωρίζουν καλά. Για αυτό ακόμη και ο Αλέξης Τσίπρας παρά τα όσα λέει για το φινάλε μιας πορείας, ουδέποτε πίστεψε ή…φώναξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος. Η γνώση αυτή ήταν και εκείνη που τον υποχρέωσε να αλλάξει το αφήγημα που είχε στο μυαλό του και να δημιουργήσει ένα πιο ασφαλές για την επόμενη ημέρα. Αυτό της προοδευτικής συγκυβέρνησης. Δεν το έκανε από επιλογή, αλλά από ανάγκη. Διότι είχε το ιστορικό προηγούμενο, του ότι ακόμη και όταν έγινε κυβέρνηση στην…παντοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ τα…κουκιά δεν του έφτασαν και χρειάστηκε κυβερνητικό εταίρο. Αναγκαίο κακό όπως το αποκάλεσε μετά από χρόνια.

Αρα ποτέ ο Αλέξης Τσίπρας, με όποιο εκλογικό αποτέλεσμα και να πήγε στις κάλπες δεν κατάφερε να είναι αυτοδύναμος.

Αρα ξέρει και συνειδητοποιεί ότι και σε αυτήν την αναμέτρηση με την απλή, αλλά και στην επόμενη με ενισχυμένη δεν μπορούσε να είναι αυτοδύναμος.

Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι εάν μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι. Το ερώτημα είναι εάν η ΝΔ πάρει ισχυρή εντολή ή όχι. Η διαφορά των δυο είναι το κλειδί αυτών των εκλογών και όχι το ποιος θα είναι πρώτος. Αυτό για μένα έχει κριθεί. Αλλά η…απόσταση θα δείξει πολλά. Και κυρίως θα δώσει την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει αφήγημα επιβίωσης μέχρι τον Ιούλιο για να παραμείνει στο παιχνίδι και να μην φύγει ο Τσίπρας από την καρέκλα του Προέδρου.

Στην Κουμουνδούρου, στόχος εμφανής πλέον, είναι να παρουσιάσει ένα ποσοστό που θα δείχνει ότι δεν…έχασε αλλά παρά την πίεση που δέχτηκε από το καθεστώς κράτησε τα ποσοστά του και μαζί με τις άλλες…προοδευτικές δυνάμεις είναι πλειοψηφία. Και εάν δεν είναι κυβέρνηση οι…προοδευτικές δυνάμεις δεν φταίει εκείνος αλλά οι άλλοι. Αυτό έχει στο μυαλό του ο Τσίπρας και το περιβάλλον του. Για αυτό και η ΝΔ οφείλει να πείσει και τον τελευταίο ψηφοφόρο να πάει στις κάλπες. Διότι ναι το ματς δεν γυρίζει αλλά μπορεί να σε οδηγήσει σε…απρόβλεπτη παράταση.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ