Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΑπό τον Πνευματικό στον...Φίλη

Από τον Πνευματικό στον…Φίλη

Πολύ ορθά ο Κυριάκος Μητσοτάκης…έστειλε στον σπίτι του τον Σπύρο Πνευματικό. Έναν άνθρωπο, που έχει δώσει όρκο στον Ιπποκράτη και με τις απόψεις που εξέφρασε τον καταπάτησε. Οι απόψεις του μέχρι πριν λίγο καιρό βουλευτή της ΝΔ και εκ νέου υποψηφίου του κόμματος, δεν ήταν απλά θέσεις εκτός της γραμμής της ΝΔ, αλλά εκτός της ανθρωπιάς. Και έπρεπε από την πρώτη στιγμή να γίνει πράξη αυτή η κίνηση του Προέδρου της ΝΔ. Εστω και με λίγες ώρες καθυστέρηση ο Σπύρος Πνευματικός, ένας εξαίρετος μου λένε επιστήμονας, πλέον είναι πολιτικό παρελθόν. Γιατί κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το …παίζει ούτε Θεός, ούτε…Χάρος. Οποιο επάγγελμα και να κάνει, όποια εξουσία και να διαθέτει. Ιδιαίτερα όταν κάθε σπίτι έχει βιώσει μια ιστορία καρκίνου, δηλώσεις σαν και αυτές που έκανε ο Πνευματικός, είναι εκτός λογικής, εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης.

Δεν γνωρίζω εάν έχει παρέμβει και ο Ιατρικός Σύλλογος, αλλά καλό θα ήταν να το πράξει, για να πάρουν το μήνυμα και όσοι σκέπτονται με αυτή τη λογική. Ο ρόλος του γιατρού είναι να σώζει ασθενείς και όχι να επιλέγει ασθενείς με βάση την πορεία του. Τέτοιες απόψεις εκθέτουν και προσβάλλουν συναδέλφους του που δίνουν καθημερινά μάχη για να σώσουν συνανθρώπους τους, σε όποια κατάσταση και εάν βρίσκονται όσο κόστος και να έχει η περίθαλψή τους.

Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει από περιπέτειες ασθενών με καρκίνο και έπραξε το αυτονόητο για κάθε άνθρωπο και πολιτικό αρχηγό.

Δεν υπολόγισε το κομματικό κόστος και έπραξε άμεσα. Δυστυχώς ο Αλέξης Τσίπρας για άλλη μια φορά δεν έπραξε το αυτονόητο. Δεν μπορεί υπ. βουλευτής του και στέλεχος πρώτης γραμμής να θεωρεί…λογικό βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνουν ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα στην Θράκη και να παραμένει υποψήφιος. Δεν μπορεί να τον καταγγέλλουν οι σύντροφοί του και εκείνος να σφυρίζει αδιάφορα αντί ως αρχηγός να στείλει το εθνικό μήνυμα ότι στη Θράκη δεν υπάρχουν Τούρκοι, αλλά Ελληνες πολίτες Μουσουλμάνοι. Δεν μπορεί για μια ακόμη φορά να κλείνει το μάτι σε ανιστόρητες θέσεις για να μείνει η Ροδόπη…ροζ και να μην μιλά για τα παιχνίδια του τουρκικού προξενείου στην περιοχή.

Οπως δεν παίζει κανείς με τους ασθενείς, δεν πρέπει και κανείς να παίζει με την πατρίδα για λίγα ψηφαλάκια. Ετσι δεν είναι κ. Τσίπρα; Διότι ο κ. Φίλης έτσι και αλλιώς δεν πιστεύει ούτε στη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Ο Μητσοτάκης τόλμησε, εσείς όχι…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ