Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΌσκαρ Πιστόριους: Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους

Όσκαρ Πιστόριους: Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους

Ο Όσκαρ Πιστόριους έπειτα από 11 χρόνια φυλάκισης, αφέθηκε ελεύθερος. Ο πρώην παραολυμπιονίκης, που δολοφόνησε τη σύντροφο του Ρίβα Στέενκαμπ, πλέον βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο Πιστόριους έχει εκτίσει ήδη το μισό της ποινής του και θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό υπό αυστηρή επιτήρηση ως το 2029.

Ο Πιστόριους, 37 ετών, δεν θα επιτρέπεται να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης ως προϋπόθεση της αποφυλάκισής του και θα εποπτεύεται από στέλεχος των σωφρονιστικών υπηρεσιών. Θα πρέπει, επίσης, να παρακολουθεί θεραπείες για θέματα θυμού και ζητήματα έμφυλης βίας, ενώ θα κάνει και κοινωφελή εργασία.

Η μητέρα του θύματος είπε ότι εκείνη εκτίει: “ποινή ισόβιας θλίψης“, συμπληρώνοντας ότι δεν είχε αντίρρηση για την αποφυλάκισή του Όσκαρ Πιστόριους, αφού: “τίποτα δεν θα φέρει τη Ρίβα πίσω“.

Αναμένεται να μείνει στην έπαυλη του θείου του στην Πρετόρια.

Ο Πιστόριους είχε καταδικαστεί αρχικά σε πέντε χρόνια φυλάκισης, ενώ στη συνέχεια η υπόθεση πήγε στο Ανώτατο Εφετείο της Νότιας Αφρικής, το οποίο τον έκρινε ένοχο για φόνο, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε έξι χρόνια κάθειρξης, η ποινή μετέπειτα αυξήθηκε σε 13 χρόνια και 5 μήνες, καθώς κρίθηκε πολύ επιεικής.

Το συμβούλιο αποφυλάκισης εξέτασε ξανά την υπόθεση, μετά την άρνησή του τον περασμένο Μάρτιο σε σχετικό αίτημα του 37χρονου και αποφάσισε την αποφυλάκιση του πρώην Παραολυμπιονίκη στις 5 Ιανουαρίου με περιοριστικούς όρους.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ