Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠαράδοση Ολυμπιακής Φλόγας: Η Ελλάδα έδωσε τη "σκυτάλη" στο Παρίσι

Παράδοση Ολυμπιακής Φλόγας: Η Ελλάδα έδωσε τη “σκυτάλη” στο Παρίσι

Η Ελλάδα έστειλε ξανά το φώς της στην παγκόσμια αθλητική κοινότητα. Καθώς σήμερα (26/04), ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος παρέδωσε τη φλόγα του Ολυμπισμού στον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής “Παρισι 2024” Τόνι Εστανγκέ.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μετρούν αντίστροφα και η χώρα μας βρίσκεται ξανά στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας επικαιρότητας. Από σήμερα οι Αγώνες πέρασαν στα χέρια των γάλλων.

Η περιοδεία της φλόγας στην ελληνική επικράτεια, μετά την αφή στην Ολυμπία, ολοκληρώθηκε μετά από 11 ημέρες και θα συνεχίσει να μεταφέρει το συμβολικό πανανθρώπινο μήνυμα του “ευ αγωνίζεσθαι” σε γαλλικό έδαφος, έως την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 26 Ιουλίου.

Το Ολυμπιακό φως έφθασε στο καλλιμάρμαρο από την πρωταθλήτρια του Βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος, αρχηγός της εθνικής μας ομάδας πόλο Γιάννης Φουντούλης άναψε το βωμό.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος χαρακτήρισε τη διαδρομή της Φλόγας: “Διαδρομή έμπνευσης και συμβολισμού”. Μιλώντας για την έμπνευση κάθε περιοχής της Ελλάδας από την οποία πέρασε η Ολυμπιακή Φλόγα.

Οι ψυχές των ελλήνων ψήλωσαν από το καμάρι και τη συγκίνηση“, είπε ο κ. Καπράλος, ευχόμενος στην αντιπροσωπεία της γαλλικής πρωτεύουσας να έχει μία επιτυχημένη διοργάνωση.

Η διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια Νάνα Μούσχουρη, υπογραμμίζοντας με την παρουσία της τις σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας, έψαλλε τους εθνικούς ύμνους των δύο χωρών.

Στο Παναθηναϊκό στάδιο, που αναβίωσαν οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες, βρέθηκε πλήθος κόσμου, με χειροκροτήματα και επευφημίες για τις δύο χώρες που συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ