Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΗ μεγάλη αθλητική διοργάνωση XTERRA Greece Ι Vouliagmeni έρχεται και εφέτος στο...

Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση XTERRA Greece Ι Vouliagmeni έρχεται και εφέτος στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση XTERRA Greece Ι Vouliagmeni με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών του τριάθλου από όλο τον κόσμο, έρχεται το τριήμερο 26-28 Απριλίου στο Δήμο μας, καθιστώντας την έναν από τους αγαπημένους προορισμούς της αφρόκρεμας του παγκόσμιου Off Road Τριάθλου.

Στη πλαζ της Βουλιαγμένης, θα στηθεί το αθλητικό χωριό της διοργάνωσης, ως επίκεντρο των αγώνων Off Road Τριάθλου για ενήλικες (Σάββατο 27) και για παιδιά (Κυριακή 28).

Όπως κάθε χρονιά, το κολυμβητικό σκέλος του Τριάθλου θα ξεκινήσει από την πλαζ στον όρμο της Βουλιαγμένης, ενώ το ποδηλατικό και δρομικό σκέλος του αγώνα θα πραγματοποιηθεί στα βουνά του νότιου Υμηττού:

Φασκομηλιά και Πευκωτό. Το Παιδικό Τρίαθλο (Κυριακή 28. Απριλίου), πρόκειται στο σύνολό του να εντός της οργανωμένης και προστατευμένης για τους μικρούς φίλους του Τριάθλου, πλαζ.

Το XTERRA Greece | Vouliagmeni, αποτελώντας παράλληλα και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Off Road Τριάθλου στη μεγάλη του απόσταση, αποτελεί ήδη πόλο έλξης των Elite αθλητών όλου του κόσμου, δεδομένου ότι είναι σταθμός World Cup, στο οποίο διεκδικούν πέραν του τίτλου και της διάκρισης, χρηματικά έπαθλα € 340.000. Πέραν όμως του ξεχωριστού αγώνα των Elite, ερασιτέχνες και αρχάριοι τριαθλητές βουνού όλων των επιπέδων, θα απολαύσουν την ίδια πίστα, δυσκολίες και περιπέτεια, ζώντας ξεχωριστές στιγμές και διεκδικώντας για τη full απόσταση του Τριάθλου, πρόκριση στους τελικούς του Τρεντίνο της Ιταλίας στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις

Για την εύρυθμη διεξαγωγή του αγώνα και για την ασφάλεια των αθλητών, o Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με την τροχαία ΝΑ Αττικής, θα προβούν σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας το Σάββατο 27 Απριλίου από τις 08:45 έως τις 14:00, στους δρόμους που αναφέρονται ως ακολούθως:

Κλειστοί Δρόμοι (08:45 – 14:00) Ποδηλασία – Τρέξιμο:

    Θησέως (στη συμβολή της με τη Λεωφ. Ποσειδώνος), Διός (από Ιάσονος μέχρι Λεωφ. Ποσειδώνος), Αγίου Παντελεήμονος, Ερμού (από Ιάσονος μέχρι Λεωφ. Ποσειδώνος), Παράδρομος πλατείας Νυμφών, Ορφέως (από Ιάσονος μέχρι Λεωφ. Ποσειδώνος), Πανός (από Ιάσονος μέχρι Λεωφ. Ποσειδώνος), Χλόης, Σαπφούς, Αργοναυτών.

Κλειστοί Δρόμοι (08:45 – 12:30) Ποδηλασία:

  Μαυρολέοντος (από Πανός μέχρι Αμαρυλλίδος), Τσιμεντόδρομος από συμβολή Βορεάδων και Πανός προς κεραία κινητής τηλεφωνίας, επέκταση Πολυξένης ΔΕ Βάρης, Μενελάου (από Αλ. Παναγούλη μέχρι Κυβέλης), Κυβέλης (από Μενελάου μέχρι Στρ. Δεληγιαννάκη), Δομοκού ΔΕ Βούλας, Ηλέκτρας (από Δομοκού μέχρι Ξενοφώντος), Ξενοφώντος (από Ηλέκτρας μέχρι Κίρκης), Κίρκης (από Ξενοφώντος μέχρι Λυκούργου), Τσιμεντόδρομος μεταξύ Λυκούργου και Θησέως, Άρεως (από Θησέως μέχρι Λεωφ. Ποσειδώνος), Φανερωμένης (από Θησέως μέχρι Λεωφ. Ποσειδώνος), Αιόλου (στη συμβολή της με Θησέως), Ανώνυμη Οδός μπροστά στην Ακτή Βουλιαγμένης (χώρος στάθμευσης).

Μονοδρομήσεις (08:45 – 12:30) Ποδηλασία:

Αφροδίτης (μονοδρομείται μεταξύ Φρηνίχου και Φλέμινγκ με κατεύθυνση προς Φλέμινγκ).

Σας προσκαλούμε να έρθετε με την οικογένειά σας στη πλαζ της Βουλιαγμένης και  να θαυμάσετε τους αθλητές και να τους χειροκροτήσετε όπως τους αξίζει!

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ