Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣXTERRA Greece Vouliagmeni: Άλμα στο μέλλον!

XTERRA Greece Vouliagmeni: Άλμα στο μέλλον!

Στο ξεκίνημα της δεύτερης 10ετίας του, το XTERRA Greece | Vouliagmeni, ανάμεσα στους 7 επιλεγμένους σε όλες τις Ηπείρους προορισμούς του XTERRA World Cup, απέκτησε ξεχωριστή υπόσταση υποδεχόμενο στις 26-28 Απριλίου στην ξεχωριστή Βουλιαγμένη, τους λάτρεις της περιπέτειας στη φύση.

Πλήθος Off Road Τριαθλητών, προσήλθαν από κάθε άκρη του πλανήτη και περισσότερες των 35 χωρών, στη γιορτή που ετοιμάστηκε για κείνους από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και την XTERRA Greece – TRIMORE Sport Events, στην μαγική πλάζ Βουλιαγμένης, η οποία ντύθηκε τα γιορτινά της.

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα, ενθουσιασμένοι και παθιασμένοι αθλητές κάθε επιπέδου, κολυμπούσαν στα νερά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, ποδηλατούσαν και έτρεχαν τα ορεινά του νοτίου Υμηττού στη Φασκομιλιά και το Πευκωτό και έδιναν έναν διαφορετικό ρυθμό στην πόλη της Βουλιαγμένης αλλά και την Ελλάδα ολόκληρη. Ήταν ο δεύτερος σταθμός του Παγκοσμίου Κυπέλου της XTERRA Planet, μετά τον πρώτο στην Taiwan. Η περιπέτεια συνεχίζεται σε άλλους 4 σταθμούς και κλείνει στον τελευταίο στο Molveno (Trentino) της Ιταλίας με τον τελικό των τελικών.

Παράλληλα, ο ελληνικός αγώνας, όπως κάθε χρόνο, αποτέλεσε μέρος των XTERRA World & European Tour, δίνοντας πρόκριση σε κάθε νικητή ηλικιακής κατηγορίας, της μεγάλης απόστασης. Φέτος, ως αγώνας World Cup, τα εισιτήρια (Slots) στους τελικούς ήταν διπλάσια και συνολικά περίπου 50 αθλητές (αντί 25 όπως κάθε χρόνο), κέρδισαν τη ευκαιρία της συμμετοχής στον ονειρικό τελικό της XTERRA στις 21. Σεπτεμβρίου.

Ο αγώνας της μεγάλης απόστασης, αποτέλεσε επίεσης το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινού Τριάθλου, αναδεικνύοντας τους πρωταθλητές του σπορ σε άνδρες και γυναίκες.

Τη φετινή διοργάνωση, τίμησαν με την παρουσία τους όλοι οι αθλητές πρώτης γραμμής της XTERRA, κάνοντας τον ελληνικό αγώνα, μια ευκαιρία παρακολούθησης από κοντά ή ως συναθλητές στον ίδιο αγώνα, των δυνατότερων αθλητών του πλανήτη, ενώ αναμεταδόθηκε ζωντανά από την ομάδα του SwimBikeRun και Live Coverage δίνοντας εικόνα και περιπέτεια σε όλο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί η ιδιαίτερα μεγάλη παρουσία της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος η οποία προσέδωσε για πρώτη φορά εξαιρετικό κύρος στη διοργάνωση, αναλαμβάνοντας και επανδρώνοντας φυσικά και τεχνικά τις 2 ζώνες αλλαγής που στήθηκαν για τους αθλητές Elite και Ηλικιακών κατηγοριών, αλλά και προσφέροντας μια εξαιρετική ομάδα καταρτισμένων, πιστοποιημένων και έμπειρων κριτών Τριάθλου.

Αξιοσημείωτη ήταν η προσέλευση της ομάδας του XTERRA Planet με 14 άτομα, προσδίδοντας στο event δυναμική και πλούσια εξωστρέφεια, έντονη τεχνική και οργανωτική επιτήρηση, προσφέροντας τα μέγιστα στην επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης.

Οι Elite XTERRA Αθλητές, οι οποίοι έλαβαν μέρος στον αγώνα του Σαββάτου 27 Απριλίου, ήταν οι:

Forissier Felix, Sloth Nielsen, Jens Emil, Forissier Arthur, Chane Maxim, Carabin Sebastien, Neef Sebatian, Mcpherson Kieran, Anderson Scott, Spinazze, Federico, Wychera Dominik, Teller Sam Fellmann Paris, Serrieres Arthur, Bonacina Michele, Dumas Jules, Dupras Theo, Dafflon Xavier, Carloni Francois, Delarce Frederic, Goene Lucas, Monnet Vivien, Van Daele Tim, Rhodes Morgan, Schüssler Robin, Mell Karl, Wiygul John, Bourjon Hugo, Rivera Humberto, Bosscher Hugo

Billouin Solenne, Paties Alizee, Menditto Marta, Grabmuller Aneta, Zehnder Anna, Wasle Carina, Erl Lorena, Mairhofer Sandra, Karaskova Erbenova Helena, Leberon Segolene, Orchard Elizabeth, Ducreaux Emma, Riou Morgane, Upham Kerri-Ann, Alizee Paties, Spoelder Romy, Cizeron Romane, Dubcova Jana, Golsteyn Maud, Wer Anna, Fuite Willemijn.

Τις πρώτες θέσεις στην κατηγορία Elite, κατέκτησαν οι:

Forissier Arthur, Forissier Felix, Serrieres Arthur

Billouin Solenne, Grabmuller Aneta, Mairhofer Sandra

Πρώτοι γενικής στην μεγάλη απόσταση Τριάθλου αναδείχθηκαν οι:

Held Jonas, De Wit Edwin, Drugeot Jeremie

Tardy Astrid, Fasoi Barbara, Syntzanaki Nantia

Τις πρώτες θέσεις στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, κατέλαβαν οι:

Νικήτας Καλίτσης, Απόστολος Χρυσαφέλης, Χρήστος Γιαννάκογλου

Βαρβάρα Φασόη, Νάντια Συντζανάκη, Λένα Καραβάνη.

Ιδιαίτερο χρώμα -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- προσέδωσε στη διοργάνωση το παιδικό Τρίαθλο, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Απριλίου. Οι μικροί εκκολαπτόμενοι Τριαθλητές εκτός δρόμου, απολαμβάνοντας τις εντός της οργανωμένης πλαζ διαδρομές Τριάθλου των ανηλίκων (στη θάλασσα, το δασάκι και τα μονοπάτια της πλαζ), μάγεψαν γονείς και παραβρισκόμενους με το πάθος, την προσήλωση και την αγάπη τους στον αθλητισμό. Περισσότεροι των 100 πιτσιρικάδων, συγκεντρώθηκαν πριν το ξεκίνημα του αγώνα τους στη ζώνη αλλαγής, ενημερώθηκαν για τους κανόνες αλλά και τις αξίες του σπορ και κατόπιν ξεχύθηκαν στη θάλασσα και κάθε γωνία της οργανωμένης πλαζ.

Για πρώτη χρονιά, η Ελληνική Αστυνομία, η οποία μάλιστα έθεσε την εκδήλωση στο σύνολό της υπό την αιγίδα της, μέσω εκπροσώπου της, μετέφερε στους μικρούς Τριαθλητές μηνύματα ευαισθητοποίησης και αποτροπής της παραβατικότητος (η οποία δυστυχώς δείχνει να επιδεινώνεται και στη χώρα μας), παρότρυνση άθλησης και ευ αγωνίζεσθαι για τα σπορ και τη ζωή.   

Το ραντεβού για το 12ο XTERRA Greece | Vouliagmeni, ανανεώθηκε για τις 25-27 Απριλίου του 2025.

Σε κλίμα ενθουσιασμού, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και οικοδεσπότης του event στην Πόλη του για 8η χρονιά, μεταξύ άλλων τόνισε: “Για μια ακόμα χρονια η πόλη μας φιλοξένησε ένα επιτυχημένο XTERRA GREECE. Ως Δημοτική Αρχή, έχουμε βάλει ψηλά τον πήχυ και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που από κοινού με τους συνδιοργανωτές, TRIMORE Sport Events,  καταφέραμε να ολοκληρωσουμε με επιτυχια μια ακόμα επιτυχημένη διεθνή συνάντηση αγώνων off road τρίαθλου. Ο αθλητισμός είναι υγεία και γιορτή και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε όμορφες διοργανώσεις και να υποδεχόμαστε στις φιλόξενες και όμορφες φυσικές γωνιές του Δήμου μας, αθλητές απ όλο τον κόσμο και να κάνουμε πράξη την ελληνική φιλοξενία και τις αρχές του ευ αγωνίζεσαι. Στόχος μας είναι να γνωρίσει και να αγκαλιάσει τον αθλητισμό η νέα γενιά της πόλης μας και φιλοδοξούμε να εμπνεύσουμε και άλλους νέους να αγκαλιάσουν το παιδικό τρίαθλο”

Στους χαιρετισμούς τους πριν το ξεκίνημα του event, είχαν επίσης δηλώσει:

  • Γ.Γ. Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς: “Θα ήθελα να καλωσορίσω εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας και του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού όλους τους συμμετέχοντες στο 11o XTERRA, έναν απαιτητικό αλλά και πολύ ελκυστικό αγώνα για όσους έχουν ξανασυμμετάσχει. Η περιοχή της Βουλιαγμένης είναι το ιδανικό μέρος για το offroad τρίαθλο και νομίζω ότι και φέτος όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν μια συναρπαστική εμπειρία σε ένα μέρος που συνδυάζει αρμονικά το μπλε της θάλασσας με το πράσινο των δένδρων. Καλή επιτυχία και απολαύστε τον αγώνα!.
  • Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτριος Φραγκάκης: Όταν η άθληση συνδυάζεται με μία περιοχή που διαθέτει πλούσια και υπέροχη φύση, πρόκειται για τον τέλειο συνδυασμό! Εύχομαι σε όλους τους τριαθλητές καλή τύχη και να απολαύσουν τον αγώνα!”
  • O πρόεδρος της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Χρήστος Γείτονας, είχε δηλώσει λίγες ημέρες πριν: Το τρίαθλο γνώρισε ταχεία ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία για πολλούς λόγους. Η νεοσύστατη εθνική ομοσπονδία (Hellas Triathlon) εργάζεται σκληρά για να θέσει τις σωστές βάσεις και να τονίσει τη σημασία της συμμετοχής περισσότερων νεαρών στο άθλημα. Σε αυτό το πνεύμα δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε και να συμμετάσχουμε στο XTERRA Greece Vouliagmeni, το οποίο συμβάλλει στην ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας της Ελλάδας ενώ παράλληλα εκπαιδεύει τους Έλληνες σε αυτό το συναρπαστικό άθλημα. Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο για έναν επιτυχημένο και ασφαλή αγώνα, που είμαι βέβαιος ότι θα βοηθήσει στην ενίσχυση του αθλήματος στην ελληνική κοινότητα. Απολαύστε αυτόν τον πραγματικά μοναδικό αγώνα και τα λέμε στη γραμμή εκκίνησης!”

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής της XTERRA Greece – TRIMORE Sport Events κοιτάζοντας προς το μέλλον, δήλωσε: “Το XTERRA Greece | Vouliagmeni με την αγάπη, το πάθος και την αφοσίωσή μας πραγματοποίησε ένα τεράστιο άλμα. Άλμα ποιότητος, αισθητικής, οργάνωσης και κυρίως ασφάλειας για αθλητές κάθε επιπέδου και ηλικίας. Μια σειρά από παραμέτρους που φροντίσαμε με ιδιαίτερη προσήλωση μας δικαίωσαν και στο εξής είναι η σταθερά για να κοιτάζουμε ακόμη υψηλότερα. Η διοργάνωση έχει πλέον κατακτήσει πραγματικά να κινείται σε διεθνή επίπεδα και νοιώθουμε όλοι στην ομάδα μου, περήφανοι. Η τόσο μεγάλη συμμετοχή Elite αθλητών μας δίνει κύρος και δύναμη, ενώ παράλληλα τα όμορφα λόγια τους, ως ταγοί και εμπνευστές του σπορ παγκοσμίως, δίνουν μια εξαιρετική προβολή στη χώρα μας και τον αγώνα ειδικότερα. Κοιτάζοντας πάντα το μέλλον, χαρήκαμε ιδιαίτερα για την ανάπτυξη του παιδικού Τριάθλου, θέλοντας όχι μόνο να φέρνουμε παιδιά στον αθλητισμό αλλά και να τους ωθούμε σε έναν όμορφο, υγιή και με σεβασμό στους άλλους και τη φύση τρόπο ζωής. Νοιώθουμε τιμή που η Ελληνική Αστυνομία στάθηκε δίπλα μας και μέσω των διοργανώσεών μας βρίσκει τρόπους να περνά και εκείνη μηνύματα στην κοινωνία και κυρίως στους νέους, ώστε με ενεργό τρόπο, να χτίζουμε το μέλλον που επιθυμούμε!

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά η XTERRA Greece ευχαριστεί για τη συνεχιζόμενη και “αδιάλειπτη” εμπιστοσύνη του Δήμου και του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, στους Στρατηγικούς της Συνεργάτες Elval Colour, ΕΤΕΜ και ΕΟΤ, οι οποίοι στηρίζουν σταθερά τα τελευταία 6 χρόνια κάθε εγχείρημα/τόλμημα της TRIMORE Sport Events σε όλη την Ελλάδα, στους Χρυσούς Χορηγούς της JEEP, LENOVO και ΖΑΓΟΡΙ, τους Αθλητικούς Χορηγούς On και Coros, τους Ασημένιους Χορηγούς της: Deloitte, CocoMat και KHUMO Tyres και κάθε έναν ξεχωριστό χορηγό, υποστηρικτή και αγωγό οποιουδήποτε επιπέδου, συμβάλλοντας ουσιαστικά και πολύτιμα στο τελικό αποτέλεσμα.

Ψυχή της διοργάνωσης για μια ακόμη φορά αποτέλεσαν οι πολύτιμοι εθελοντές της, οι οποίοι σε δύσκολες και επί πολλές ώρες συνθήκες, διασφάλισαν όλες τις παραμέτρους ποιοτικής και ασφαλούς διεξαγωγής των αγώνων και της εξυπηρέτησης αθλητών, συνοδών και θεατών. Πέραν των ανεξάρτητων εθελοντών οι οποίοι προσήλθαν να συνεισφέρουν, την ομάδα εθελοντών στη θάλασσα, την οργανωμένη πλάζ, την πόλη και τα βουνά του Νοτίου Υμηττού συναπάρτισαν οι σπουδαστές του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – Σπάρτη, οι μαθητές του CGS, οι μαθητές των ΓΕΛ Βάρης, ΓΕΛ Βουλιαγμένης & American College of Greece η Επίλεκτη ομάδα Ειδικών αποστολών Αιγάλεω, υπό την καθοδήγηση των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Νοτίου Υμηττού καθώς και η ομάδα του Δημήτρη Κόκκορη με τα kayak τους, ασφάλεια υψηλού επιπέδου.

Το πλούσιο γεύμα αποκατάστασης των αθλητών, εθελοντών & παιδιών ανέλαβε και φέτος η Melissa Kikizas με τα καινοτόμα προϊόντα της μαγειρεμένα από το εξειδικευμένο προσωπικό του εστιατορίου Λουιζίδης και το ψητοπωλείο Ζάχος Grill. Τα παιδιά και οι εθελοντές της διοργάνωσης απόλαυσαν τα Chips πατάτας με πρωτεΐνη  που προωθούν έναν υγιή και ισορροπημένο τρόπο ζωής, “TrueBites”. Δίπλα μας σταθερά, στους σταθμούς τροφοδοσίας των αθλητών οι μπανάνες F.Lli Orsero, και οι μπάρες ενδυνάμωσης Maurten. Την ασφάλεια του αγώνα, αθλητών, εθελοντών και εργαζομένων, διασφάλισε και φέτος η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με τα φτερά της Redbull, η οποία προσδίδει και μια ξεχωριστή extreme νότα στο χαρακτήρα της διοργάνωσης.

Διοργάνωση – Συνδιοργάνωση:       XTERRA Greece – Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

(περιλαμβανομένων των κατοίκων, καταστημάτων και επιχειρήσεων)

Στρατηγικοί Συνεργάτες:                   ELVAL Colour, ETEM

Χρυσοί Χορηγοί:                                  Jeep, Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), Lenovo

Αθλητικοί Χορηγοί:                             On Shoes, Coros

Ασημένιοι Χορηγοί:                            Deloitte, Khumo Tire, CocoMat, Ελληνική Αστυνομία

Χάλκινοι Χορηγοί:                               ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, BlackMile, TrueBites,  F.Lli OrseroBella Frutta, Microsport,  Δ. Κορωνάκης Α.Ε., Blue Hunter, PoufMakers, Maurten,  Ξυλοκατασκευή κήπου, Camper Club, Cook Word, Nakas Group, mrCarAccessories

Αιγίδες – Εγκρίσεις:                             Τριαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΤΟΕ), Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού / Γ.Γ.Α,  Περιφέρεια Αττικής, Ελληνική Αστυνομία

Media Partners:                                   In News, SwimBikeRun.gr, LiveCoverage.gr

Media Sponsors:                                  Cosmote TV, ΣΠΟΡ FM, iRun, RunFun.gr, Cycle365, Action24, Outdoor Activities, BestNews.gr, CityKidsGuide, NouPou, DayNight, RunnTrail, Nomad, Iso100, RunnBeat, Flashnews.gr, Athlitiko.gr, ΠΑΤΡΙΣ, ΤΑ ΝΕΑ

Υποστηρικτές:                                      Marathon Bikes, Ακτή Βουλιαγμένης, Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, Εθελοντές            

                                                                Δασοπυροσβέστες Νοτίου Υμηττού, Fitness Vibe, Λουζίδης, Melissa Kikizas, Imation, One Zipper, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών, Check A Bike, Attica, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Mud Nomads, Polaris, Ν.Ο.Κ.Β., Vector, HPX, Protypo Exclusive, Ostracon Recovery, Metron Stages, Ζάχος Grill, KENNY, ΦΥΣΙΟ, The Inventors, Metron Stages, 5G, ΓΕΛ Βάρης, ΓΕΛ Βουλιαγμένης, American College of Greece, Τα Σερμπέτια στου Ψυρρή, Volunteer Club

Υποστηρικτές Φιλοξενίας:                 Athenian Riviera Hotel & Suites, Stefanakis Hotels & Apartments, Apollonia Hotel Apartments, Glyfada Riviera Hotel.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ