Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤο αφήγημα Μητσοτάκη

Το αφήγημα Μητσοτάκη

Με την εμφάνισή του σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απέδειξε ότι έχει αφήγημα για την επόμενη ημέρα.

Και όπως καλά γνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πολίτες δεν ψηφίζουν μόνο με τη σύγκριση του χθες με το σήμερα, αλλά κυρίως με την προσδοκία του τι θα τους φέρει η επόμενη ημέρα.

Ο πρωθυπουργός έδειξε ότι έχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα.

Πρώτον έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα ένα θέμα που επιχείρησε να ανεβάσει πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν ήταν άλλο από αυτό της ιδιωτικοποίησης του νερού. Ο κ. Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε ότι όχι μόνο δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε κάτι ανάλογο, αλλά θα διορθώσει αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ μεταβιβάζοντας τις μετοχές της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο υπερταμείο. Εφαρμόζοντας την απόφαση του ΣτΕ αμέσως μετά τις εκλογές οι μετοχές θα επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Το δεύτερο σημαντικό ζήτημα που έδειξε είναι ότι σκοπεύει να κλείσει αυτό που αφορά πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους. Και δεν είναι άλλο από αυτό της προσωπικής διαφοράς. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι σκοπεύει είτε να συνεχίσει την στήριξη μέσω επιδόματος, όπως έκανε πριν από λίγες ημέρες, ή θα προχωρήσει σε μόνιμη λύση. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι θα συνεχιστούν οι αυξήσεις στις συντάξεις. Τέλος, όπως είπε «δεν πρέπει όσοι έχουν ΕΚΑΣ να πληρώνουν φάρμακα. Άρα οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ δεν θα πληρώνουν στο εξής φάρμακα».

Αυτά είναι μερικά από τα όσα δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Θα φτάσουν αυτά για να αντιστρέψουν το κλίμα που υπάρχει σε αυτήν την κατηγορία των πολιτών, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία στις εκλογές του 2019 είχαν στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία;

Αυτό είναι το ερώτημα, που την απάντησή του θα την πάρει ο κ. Μητσοτάκης όσο και η ΝΔ στις κάλπες της 21η Μαΐου.

Η αλήθεια είναι ότι η σύγκριση των όσων είπε ο κ. Μητσοτάκης, σε σχέση με όσα έχει πει ο κ. Τσίπρας ευνοούν τον δεύτερο.

Αλλά το θέμα είναι ποιος μπορεί να εφαρμόσει αυτά που υπόσχεται. Και αυτό πάλι θα το αποφασίσουν οι πολίτες.

Τα αφηγήματα είναι πλέον διαμορφωμένα. Είναι στο χέρι τους να διαλέξουν, με ποιον θα πάνε και ποιον θα αφήσουν…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ