Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤι κρίμα κ. Γιάνη

Τι κρίμα κ. Γιάνη

Είναι αλήθεια ότι όταν πρωτοεμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή ο Γιάνης Βαρουφάκης, είχε κινήσει την περιέργεια και το ενδιαφέρον πολλών χιλιάδων Ελλήνων, αλλά και ανθρώπων του εξωτερικού. Από τις…ελίτ του εξωτερικού για να είμαστε ειλικρινείς και να χρησιμοποιήσουμε μια λέξη που αρέσκεται και ο ίδιος να χρησιμοποιεί. Καθώς και αυτός για μια σειρά από λόγους ανήκε σε αυτήν την ελίτ, της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και του προσωπικού του κύκλου.

Λίγο η εποχή, λίγο τα πουκαμισάκια του, λίγο η ευφράδεια του λόγου του σε σχέση με τους προηγούμενους Υπουργούς Οικονομικών, λίγο τα όσα έλεγε τον έκαναν να αποκτήσει ορατότητα στα πολιτικά πράγματα.

Αυτή η ορατότητα και συνολικά τον προφίλ του, τον ξεχώρισαν τόσο από τον Λαφαζάνη, όσο και από την Κωνσταντοπούλου.

Αυτός είναι και ο λόγος που αυτός μπήκε στη Βουλή και όχι οι άλλοι συνοδοιπόροι του.

Αλλά δυστυχώς ο Γιάνης καταφέρνει μέρα με τη μέρα για να το…παίξει αντισυμβατικός, να δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα με την παρουσία του.

Λίγο το κατά φαντασία σχέδιο Δήμητρα, που γνωρίζει ότι δεν μπορεί να το εφαρμόσει μένοντας η χώρα στη ζώνη του ευρώ, λίγο οι θεωρίες του που κινούνται στα όρια της σφαίρας του ανέφικτου, τον έχουν κάνει να κερδίζει …θαυμαστές κυρίως στη νέα γενιά που θέλει κάπου να ξεσπάσει.

Και μέχρι εδώ όλα καλά καμωμένα. Αυτή είναι η άποψή του, αυτή…πουλάει, αυτή πιθανότατα να τον βάλει και πάλι στη Βουλή.

Αυτό βόλευε και τη ΝΔ, καθώς δεν είναι λίγοι που πιστεύουν ότι οι ψηφοφόροι του Βαρουφάκη, στην πλειοψηφία τους πάλαι ποτέ ήταν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα τον άφηναν να λέει ότι του κατέβει, μια και…έκοβε από τους άλλους.

Οι τελευταίες του όμως δηλώσεις υπέρ του να μπει στη Βουλή το κόμμα Κασιδιάρη, δείχνουν ένα άλλο πρόσωπο του Γιάνη. Και καλό είναι τα δούμε όλα από την αρχή. Και κυρίως να τα δει ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να συνεργαστεί μαζί του είτε με…ανοχή, είτε χωρίς ανοχή. Το ερώτημα είναι πλέον που το πάει συνολικά ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25.

Εμείς για τον Βαρουφάκη, το μόνο που θα λέγαμε θα ήταν κρίμα κ. Γιάνη…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ