Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤίναξε τη… μπάνκα η Motor Oil με ρεκόρ πωλήσεων και κερδών στο...

Τίναξε τη… μπάνκα η Motor Oil με ρεκόρ πωλήσεων και κερδών στο 9μηνο

Για την καλύτερη χρήση της ιστορίας της οδεύει η Motor Oil που χθες ανακοίνωσε επιδόσεις – ρεκόρ σε επίπεδο εννεαμήνου, τόσο από πλευράς κύκλου εργασιών, όσο και κερδών. Πιο αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 12,66 δισ. ευρώ, ενώ η καθαρή κερδοφορία εκτοξεύτηκε στα 1,007 δισ. ευρώ ή 9,15 ανά μετοχή, έναντι 206 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σε όλες τις γραμμές του ισολογισμού (διυλιστήρια, πρατήρια, αεροπορικά καύσιμα κ.λπ.) τα κέρδη είναι εντυπωσιακά και πολύ ισχυρότερα των εκτιμήσεων όλων των αναλυτών, οι οποίοι αναμένεται να ξεκινήσουν ένα νέο μπαράζ αναβαθμίσεων για τη μετοχή.

Το τρίτο τρίμηνο φέτος, ήτοι το «χρυσό» τουριστικά τρίμηνο Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, ο κύκλος εργασιών του ομίλου έφτασε στα 4,76 δισ. ευρώ από 2,98 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2021. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 405,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά μετά από φόρους κέρδη «κλείδωσαν» στα 321,34 εκατ. ευρώ, έναντι 85 εκατ. ευρώ κατά την ίδια περίοδο το 2021.

Σήμερα το απόγευμα η διοίκηση της Motor Oil θα ενημερώσει αναλυτές και επενδυτές για όλες τις εξελίξεις, για το πως κινείται η χρονιά, σε πιο στάδιο είναι οι επενδύσεις σε Ανανεώσιμε Πηγές Ενέργειας και όλα τα υπόλοιπα. Η παρουσίαση θα αφορά τους στόχους έως το 2030 με τον όμιλο ήδη να «πρασινίζει» το χαρτοφυλάκιό του.

Στην πράσινη στροφή και στην ενεργειακή μετάβαση κομβικό ρόλο αναμένεται να έχει η Hellenic Hydrogen, η οποία είναι υπό σύσταση και στα τέλη Οκτωβρίου 2022 η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την δημιουργία της. Η εταιρεία ανήκει κατά 51% στη Motor Oil και κατά 49% στη ΔΕΗ. Αντικείμενο της εν λόγω εταιρείας είναι μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη έργων παραγωγής και αποθήκευσης πράσινου υδρογόνου στη χώρα, διευκολύνοντας την ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας.

Η μετοχή της Motor Oil έκλεισε χθες στα 18,06 ευρώ με άνοδο 0,33%, ενώ η κεφαλαιοποίηση του ομίλου διαμορφώνεται στα 2 δισ. ευρώ. Από την αρχή του 2022 ο τίτλος ενισχύεται σε ποσοστό 31,35%.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ