Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΣυγκλονιστική ρεβάνς στο Μπερναμπέου

Συγκλονιστική ρεβάνς στο Μπερναμπέου

Υπό κανονικές συνθήκες, για την αποψινή ρεβάνς της Ρεάλ με την Μάντσεστερ Σίτι, εδώ στη Μαδρίτη, θα έλεγε κανείς ότι η πρόκριση στον εφετινό τελικό έχει μοιρασμένες πιθανότητες. Πολύ περισσότερο, μετά τον πρώτο εκπληκτικό μεταξύ τους ημιτελικό στο Μάντσεστερ, καθώς το 4-3 αφήνει τα πάντα ανοικτά.

Παρόλα αυτά, επιτρέψτε μου να επισημάνω πως, εάν από τη μία πλευρά απόψε θα παραταχθεί στο γήπεδο μία ομάδα με τεράστια ιστορία, σε μία παντοδύναμη έδρα, αλλά και με έναν συγκλονιστικό εκτελεστή όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, δεν πρέπει να ξεχνάμε από την άλλη ότι οι φιλοξενούμενη Μάντσεστερ Σίτι καθοδηγείται από μια ιδιοφυία.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα αποκαλύπτει κάθε φορά τη σοκαριστική ευστροφία του, χάρη στην οποία οι ποδοσφαιριστές του προκαλούν το φόβο. Απόψε λοιπόν, από τη μία μπαίνει στη μάχη το τεράστιο ειδικό βάρος της Ρεάλ, απέναντι της ωστόσο θα υπάρχει μία ομάδα ικανή για τα πάντα. Υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, αρκεί να ξεπεράσει τους ψυχολογικούς φραγμούς οι οποίοι την έχουν κάνει να αντιμετωπίζει το Champions League ως απωθημένο.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μεγάλο παιχνίδι, η σπάνια συγκυρία του οποίου φέρνει αντιμέτωπους δύο προπονητές που έχουν κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο και ως ποδοσφαιριστές και ως αφεντικά του πάγκου. Επιχείρησαν να αποφορτίσουν την ατμόσφαιρα εχθές, δηλώνοντας το σεβασμό που τρέφει ο ένας για τον άλλον. Για να αγωνιστείς και να δώσεις μάχη πρέπει να σέβεσαι τον αντίπαλο. Για να τον αποκλείσεις και να προκριθείς πρέπει να θέλεις να τον εξαφανίσεις. Κάποιες στιγμές αυτό έκανε η Μάντσεστερ Σίτι στο πρώτο παιχνίδι, η Ρεάλ ωστόσο έμεινε όρθια.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ