Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός- Ολυμπιακός: Οι προσωπικές μονομαχίες κρίνουν το ντέρμπι

Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός: Οι προσωπικές μονομαχίες κρίνουν το ντέρμπι

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί -και – ντέρμπι τίτλου. Ασφαλώς μπορεί το αποτέλεσμα στη Λεωφόρο σήμερα (9/04) να μετρήσει καθοριστικά, στη διαδρομή Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού έως το τέλος, παρ΄όλα αυτά δεν τελειώνει από μόνο του το πρωτάθλημα.

Τα δεδομένα για αυτή τη μάχη, την πιο μεγάλη μεταξύ τους εφέτος, είναι πολύ συγκεκριμένα. Καταρχάς μετά τις δύο αναμετρήσεις στην κανονική περίοδο δεν έχουν τίποτα να κρύψουν η μία ομάδα από την άλλη. Τα πάντα είναι γνωστά.

Επίσης, μπορεί ο Ολυμπιακός να έμεινε σε αυτά τα παιχνίδια σε ισοπαλίες, 1-1 στη Λεωφόρο και 0-0 στον Πειραιά, ήταν πάντως εμφανώς καλύτερος των “πράσινων”. Αυτό είναι ένα στοιχείο προς επεξεργασία για τα επιτελεία των δύο αντιπάλων.

Για τους “ερυθρόλευκους” ότι δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα στο Γ.Καραϊσκάκης (κυρίως αυτό, γιατί στο ματς της Λεωφόρου έγιναν άλλα πράγματα…) και για τον Παναθηναϊκό ότι δεν κατάφερε να “κουμπώσει” το παιχνίδι του με το συγκεκριμένο αντίπαλο.

Ο Ολυμπιακός φάνηκε πως “τον έχει” τον Παναθηναϊκό, στο μπλοκάρισμά του μέσα στο γήπεδο, κι ας μην τον έχει νικήσει. Αυτός είναι ο προφανής λόγος που ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς περιμένει σήμερα (9/04) από τους παίκτες του να βγουν με πιο μεγάλη ένταση στις προσωπικές μονομαχίες. Αυτός ο τομέας του ντέρμπι θα κρίνει το αποτέλεσμά του σε μεγάλο βαθμό.

Ο Παναθηναϊκός για να κατακτήσει το πρωτάθλημα καλείται να νικήσει την ομάδα που έχει συνηθίσει στο τέλος να πανηγυρίζει εκείνη όλα αυτά τα χρόνια, γι αυτό και αγωνίζεται με το μέταλλο του πρωταθλητή, χωρίς κανείς να είναι σε θέση να την ξεγράψει ακόμη και σε μία προβληματική χρονιά, όπως η εφετινή.

Για να το καταφέρουν οι “πράσινοι” θα πρέπει επίσης να είναι συγκεντρωμένοι στις τελικές προσπάθειές τους. Δεν βγάζουν πολλές έτσι κι αλλιώς. Ταυτόχρονα θα πρέπει να δουλέψουν με την καλή τους άμυνα, διότι ο Ολυμπιακός στους ανοικτούς χώρους έχει μεγάλη ποιότητα σε συνεργασίες και εκτελέσεις.

Μπορεί να πρόκειται για ντέρμπι, όμως χρειάζονται και οι δύο τη νίκη. Η λογική επομένως λέει ότι το παιχνίδι θα είναι πιο ανοικτό συγκριτικά με άλλες φορές. Αυτή η παράμετρος μπορεί να λειτουργήσει υπέρ και των δύο, ανάλογα με το ρυθμό του αγώνα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ