Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός Ευρώπης! Πώς ετοιμάζονται οι "πράσινοι" για τα επόμενα ματς με τη...

Παναθηναϊκός Ευρώπης! Πώς ετοιμάζονται οι “πράσινοι” για τα επόμενα ματς με τη Μαρσέϊγ

Πώς το λέει ο λαός; “Τα ψέματα τελείωσαν!”. Αυτό ισχύει πράγματι από νωρίς εφέτος για τον Παναθηναϊκό, που ήδη ετοιμάζεται για τις νέες υποχρεώσεις του στην Ευρώπη.

Πρώτος όλων ρίχτηκε στη μάχη, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά του κόντρα στην ουκρανική Ντνίπρο. Ταυτόχρονα βέβαια αποκαλύφθηκαν και κάποια τρωτά σημεία του “τριφυλλιού”, τα οποία είναι αναγκαίο να διορθώσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πριν τα δύο επόμενα ευρωπαϊκά ματς κόντρα στη Μαρσέϊγ.

Οι “πράσινοι” καταρχάς κατάφεραν το βασικό τους στόχο, που ήταν η επιστροφή σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από επτά χρόνια. Από κει και πέρα πάντως δεν σταματούν να ονειρεύονται καθώς εάν αποκλείσουν και τη Μαρσέϊγ, στον Γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, η επόμενη αντίπαλός τους στη φάση των play off θα είναι, θεωρητικά, λιγότερο δύσκολη!

Η κλήρωση που θα βγάλει το όνομα της επόμενης αντιπάλου είναι τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, δηλαδή πριν τα ματς με Μαρσέϊγ και η λογική λέει πως θα είναι μία εκ των Μπράγκα, Ρέϊντζερς, που είναι τα φαβορί στα ζευγάρια Μπράγκα-Μπάτσκα Τόπολα και Ρέιντζερς-Σερβέτ.

Μέχρι τότε υπάρχει δρόμος ασφαλώς. Κόντρα στη γαλλική ομάδα είναι σημαντικό καταρχάς ότι ο εντός έδρας αγώνας, την Τετάρτη (9/8) θα γίνει κι αυτός στη Λεωφόρο. Καθώς οι “πράσινοι” έχουν ανάγκη τη δυναμική της έδρας στο πρώτο παιχνίδι, πριν μετακομίσουν μετά στο ΟΑΚΑ, για τους ομίλους του Europa η – γιατί όχι – του Champions League...

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα προσπαθήσει να θωρακίσει τη μεσαία γραμμή, αφού είδε στον επαναληπτικό με τη Ντνίπρο ότι δεν λειτούργησε ανασταλτικά, επιτρέποντας στους ουκρανούς να φτάνουν εύκολα κοντά στην περιοχή. Ειδικά μετά το 1-1 η Ντνίπρο κέρδισε την κατοχή (33%-67%), ενώ δημιούργησε και διπλάσιο αριθμό οργανωμένων επιθέσεων (7-15), μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.. 

Είναι ένα κρίσιμο σημείο και εξαρτάται βέβαια και από την ψυχολογία των παικτών, που μετά την εκτός έδρας νίκη στον πρώτο αγώνα με 3-1 στο Κόζιτσε, ήταν λογικό να έχουν χαλαρώσει. Συμβαίνει ακόμη και στο κορυφαίο επίπεδο του επαγγελματισμού, όταν έχεις στο πρώτο παιχνίδι μεγάλο σκορ πρόκρισης.

Αυτή την ώρα λοιπόν ο Παναθηναϊκός έχει στο μυαλό του μόνο τη Μαρσέϊγ, με τους παίκτες του να μην έχουν κανένα λόγο για να μην πιστεύουν στην υπέρβαση. Η προετοιμασία θα γίνει σε τέτοιο θετικό κλίμα, με καλή ψυχολογία και διάθεση.

Δεν θα είναι εύκολες οι δύο αναμετρήσεις, κι ενώ προετοιμασία αρχίζει μετά και την τελευταία μεταγραφική κίνηση. Αυτή του Πάλμερ Μπράουν, του αμερικανού στόπερ ο οποίος θα συμπληρώσει την αμυντική τετράδα, μαζί με τους Γέντβαϊ, Μάγκνουσον και Σιένκενφελντ.

Από αύριο (4/08), ο Παναθηναϊκός θα έχει πέντε προπονήσεις έως τον αγώνα. Πρόκειται για τελείως διαφορετικό ματς, για πολλούς λόγους. Πνευματικά, το μεγάλο “πρέπει”, πολλών ετών μάλιστα, δεν υπάρχει πλέον στον ίδιο βαθμό. Διότι η πρόκριση έφερε ανακούφιση.

Ο Παναθηναϊκός είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα είναι φαβορί κόντρα στους γάλλους, όμως μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει από αυτή την αγωνιστική δοκιμασία. Σε μία χρονική στιγμή μάλιστα όπου η Μαρσέϊγ δεν έχει “δέσει” ακόμη τις μονάδες της, τέτοια περίοδο. Ηττήθηκε από τη Λεβερκούζεν σε φιλικό 2-1 εντός έδρας στο Βελοντρόμ.

Οι “πράσινοι” μελετούν το ματς αυτό και εστιάζουν στις αδυναμίες του ακριβού της ρόστερ. Ο Γιοβάνοβιτς έχει μιλήσει με τον Τσέριν, τον οποίο περιμένει να είναι έτοιμος για να αποτελέσει βασική μονάδα στα χαφ. Η απουσία του φάνηκε, όπως και εκείνη του Δημήτρη Κουρμπέλη…

Κόντρα στη Ντνίπρο, η είσοδος του Τσόκαϊ στη θέση του Βιλένα ήταν αυτή που ισορρόπησε τις αγωνιστικές αντιδράσεις στη μεσαία γραμμή. Αυτό βέβαια δεν αλλάζει την ανάγκη να προστεθεί στο ρόστερ ένας μεγάλης κλάσης αμυντικός μέσος, δίπλα στον Ρούμπεν Πέρεθ.

Είναι πολύ σημαντικό και μοιάζει να το καταφέρνει με τις μεταγραφές που ήδη κάνει, ότι ενισχύει ο προπονητής του Παναθηναϊκού τον ανταγωνισμό για μία θέση στην ενδεκάδα. Αυτή η παράμετρος δεν υπήρχε στην προηγούμενη σεζόν σε σημαντικό βαθμό και μπορεί να αποβεί καθοριστική για την πορεία της ομάδας εφέτος…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ