Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός: Επέστρεψε στις νίκες, 2-0 επί του Άρη

Παναθηναϊκός: Επέστρεψε στις νίκες, 2-0 επί του Άρη

Ήταν ένας “τελικός” για τον Παναθηναϊκό, στην προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Stoiximan Super League και έτσι τον προσέγγισαν οι παίκτες του από την πρώτη πάσα της βραδιάς.

Με σοβαρότητα και πολύ καλά διαστήματα, επέστρεψαν στις νίκες στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 2-0 του Άρη. Έκαναν με πειστικό τρόπο αυτό που έπρεπε, όπως ήταν υποχρεωμένοι να έχουν κάνει και στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις, όπου επιβεβαιώθηκε ότι αδίκησαν τους εαυτούς τους.

Ο ξεκάθαρα θορυβημένος, από τις τελευταίες εντός έδρας ισοπαλίες με τη Λαμία και την Κηφισιά, Παναθηναϊκός ξεκίνησε με αποφασιστικότητα και απολύτως επιθετικά.

Έτσι βρήκε το γρήγορο γκολ με τον Μπακασέτα, μόλις στο 3o λεπτό. Αυτή ήταν η πρώτη του επίθεση, με τον Μπακασέτα να βρίσκεται στη σωστή θέση, μετά από το γύρισμα του Παλάσιος από τα δεξιά. 

Ο έλληνας επιθετικός σκόραρε για δεύτερη φορά με τα φανέλα του Παναθηναϊκού κι ενώ πρέπει να επισημανθεί για ακόμη μία φορά η πολύτιμη παρουσία του αργεντινού εξτρέμ.

Ο Παναθηναϊκός έχασε επίσης μεγάλες ευκαιρίες, όπως αυτή με τον Μπερνάρ, που σούταρε αμαρκάριστος εντός περιοχής πάνω από το τέρμα. Ενώ και ο Ιωαννίδης με σκαφτό πλασέ έστειλε τα μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι μεγάλες ευκαιρίες δεν μετουσιώθηκαν σε δεύτερο γκολ και το ρευστό 1-0 οδήγησε με ανασφάλεια στα αποδυτήρια για το ημίχρονο τους γηπεδούχους, ενώ θα μπορούσε το αποτέλεσμα να είναι ακόμη και στο 3-0.

Όταν μάλιστα ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Ζαμόρα στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου, οι πρόσφατες όχι ευχάριστες μνήμες από τα παιχνίδια της Λεωφόρου έκαναν την εμφάνισή τους.

Αυτή την αμφιβολία εξαφάνισε όμως ο Φώτης Ιωαννίδης, που σκόραρε με εκτέλεση πέναλτι, για το 2-0 στο 52′.

Ο Φατίχ Τερίμ έκανε έξι αλλαγές, συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδια κόντρα στην Κηφισιά. Οι Ντραγκόβσκι, Ούγκο, Ακαϊντίν, Ζέκα, Μπερνάρ και Τσέριν επέστρεψαν στο αρχικό σχήμα, στη λογική του φρεσκαρίσματος όχι μόνο στο επίπεδο των αντοχών αλλά και της ψυχολογίας.  

Η τριάδα της μεσαίας γραμμής με Ζέκα, Τσέριν, Μπακασέτα λειτούργησε καλά, ανεβάζοντας το επίπεδο της ανάπτυξης των γηπεδούχων. Αυτό το δεδομένο, σε συνδυασμό με την καλή παρουσία του Μπερνάρ, συνέβαλλε στην πίεση προς την άμυνα του Άρη και στη δημιουργία φάσεων.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι “πράσινοι” έφτασαν εντός περιοχής, αλλάζοντας αρκετές πάσες μέσα σε αυτήν, χωρίς πάντως να βγει αντίστοιχος αριθμός τελικών προσπαθειών.

Κορυφαίος της βραδιάς ο Κάρλος Ζέκα, ο οποίος μετά από τόσα χρόνια δείχνει πως παρά τα 36 χρόνια του δεν έχει καμία δυσκολία να προσφέρει την ποιότητά του στην ομάδα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην Κοπεγχάγη έπαθε δύο φορές χιαστούς!

Εξαιρετικός και ο Φώτης Ιωαννίδης, που δήλωσε… παρών σε όλες σχεδόν τις επικίνδυνες φάσεις, έχοντας το γκολ (5/5 πέναλτι στο πρωτάθλημα), δοκάρι και…παραλίγο ασίστ στον Παλάσιος. Ακόμα, βοήθησε στο κράτημα της μπάλας.

Υπήρξαν πάντως και στιγμές όπου οι παίκτες του Τερίμ δεν έβγαζαν γρήγορες αντιδράσεις, όταν ο Άρης επιχειρούσε να μπει στην περιοχή. Κάπως έτσι, η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία με το σουτ του Μανού Γκαρσία που έδιωξε σε κόρνερ ο Ντραγκόσφκι.

Ο Άκης Μάντζιος έκανε δύο αλλαγές με την έναρξη στο δεύτερο μέρος για τον Άρη. Οι Ανσαριφάρντ και Μανού Γκαρσία πέρασαν στο ματς αντί των Μορόν και Τζούρασεκ. Αλλαγές προσώπων και όχι στη διάταξη. 

Καλύτερος των φιλοξενούμενων ο Νταρίντα, ο οποίος απείλησε με δυνατό σουτ στο 72′ που κατέληξε εκτός εστίας.

Το δεύτερο γκολ από τον Παναθηναϊκό κατέβασε το ρυθμό του αγώνα, με τους ποδοσφαιριστές του Τερίμ να δείχνουν σημάδια κόπωσης. Ακριβώς γι΄αυτό δεν πάτησαν μετά το 60′ στην αντίπαλη περιοχή, επιτρέποντας στον Άρη να βγάλει αντεπιθέσεις, απειλώντας σε κάποιες περιπτώσεις σοβαρά.

Υπήρξαν επίσης στιγμές λαθών αβίαστων, κι ενώ ο Τερίμ δεν έκανε αλλαγές, έως το 80‘. Τότε ο Παλάσιος άφησε τη θέση του στον Μαντσίνι, ο Ιωαννίδης στον Σπόραρ και ο Τσέριν στον Αράο. Ο τούρκος προπονητής, σε αντίθεση με προηγούμενους αγώνες, επέλεξε διαφορετική τακτική στις αλλαγές. Προτίμησε να βάλει πιο αργά ξεκούραστους παίκτες, αφού κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα των δύο γκολ έως τότε.

Στο 90′ βγήκε ο Μπακασέτας για να περάσει ο Βιλένα, με τον έλληνα μεσοεπιθετικό να αποθεώνεται από την εξέδρα.

Είναι σημαντικό ότι ο κόσμος πιστεύει στον ανανεωμένο Παναθηναϊκό και το έδειξε ξανά με την παρουσία και στήριξή του, παρά τα προηγούμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Οι “πράσινοι” θα ολοκληρώσουν την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος την προσεχή Κυριακή στην Κρήτη, κόντρα στον ΟΦΗ (3/03-19.30).

Η 25η αγωνιστική τελείωσε με τους τρεις πρωτοπόρους να κατακτούν από τρεις βαθμούς. Η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα 4-2, ο ΠΑΟΚ τον Πανσερραϊκό 2-0 στις Σέρρες και ο Ολυμπιακός τον Παναιτωλικό 2-1 στο Αγρίνιο.

Η βαθμολογία: ΑΕΚ 58, ΠΑΟΚ 57, Παναθηναϊκός 55, Ολυμπιακός 53.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ