Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός από τα παλιά...

Παναθηναϊκός από τα παλιά…

Η ζωή κάνει κύκλους. Ισχύει και στο ποδόσφαιρο και ο Παναθηναϊκός το επιβεβαίωσε απόψε (9/08). Με μία εμφάνιση που θύμισε τις μαγικές ευρωπαϊκές βραδιές του παρελθόντος οι “πράσινοι” επικράτησαν 1-0 της Μαρσέϊγ, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και απέκτησαν προβάδισμα πρόκρισης στα Play Offs του εφετινού Champions League.

Η δουλεμένη ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς τα τελευταία δύο χρόνια, έβγαλε στο χορτάρι όλες τις αρετές της, χάρη στις οποίες κατάφερε να είναι καλύτερη σε όλο το διάστημα του αγώνα και να νικήσει δίκαια. Με πλάνο, συνέπεια, ψυχραιμία και από εφέτος βάθος στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός όσο περνούσε η ώρα γινόταν καλύτερος, πήρε αυτό που άξιζε και πάει στο Βελοντρόμ στις 15 Αυγούστου για να πάρει την πρόκριση.

Γι΄αυτό μετά το σοβαρό αλλά και…προσεκτικό πρώτο ημίχρονο, ανέβασε ρυθμό στο δεύτερο και έγινε περισσότερο απειλητικός. Σε αυτό βοήθησαν συγκεκριμένα πράγματα. Καταρχάς η σωστή αποβολή του Κοντογκμπιά στο 65′ και εν συνεχεία οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς που φρέσκαραν την ομάδα και της έδωσαν ώθηση ώστε να φτάνει κοντά στην περιοχή και μέσα σε αυτή με περισσότερες προϋποθέσεις.

Ο Κλεϊχέϊσλερ πέρασε στο 58΄αντί του Βέρμπιτς και βοήθησε στην κυκλοφορία κοντά στην περιοχή. Στο 71΄πέρασαν ο Ιωαννίδης αντί του Σπόραρ και ο Μπερνάρ αντί του Τζούριστις, που συνεργάστηκαν τέλεια στο γκολ. Είναι αυτό που “χρωστούσε” ο βραζιλιάνος από την ημέρα της μεταγραφής του. Στο 79΄ο Τσέριν πήρε τη θέση του Βιλένα και ο Μλαντένοβιτς του Χουάνκαρ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς με αυτοσυγκράτηση όπως πάντα, παρά το μεγάλο αποτέλεσμα, δήλωσε: “Δεν έχουμε και πολλές επιλογές, για να έχουμε ελπίδες πρόκρισης πρέπει να σκοράρουμε και να κερδίσουμε. Νομίζω πως ήταν φυσιολογικό αποτέλεσμα βάσει της εικόνας στον αγωνιστικό χώρο, μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο ματς στη Μαρσέιγ, σε μια δύσκολη έδρα κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα. Εμείς πρέπει να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια στο δεύτερο παιχνίδι.

Δουλεύω με αυτά τα παιδιά δύο χρόνια, ξέρω ότι ενδεχόμενες αποτυχίες σε μια τόσο μεγάλη ομάδα μπορεί να είναι δύσκολες. Σήμερα, στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί, αλλά μας χρειάζονταν οι τελικές φάσεις. Στο δεύτερο ελέγξαμε το ματς, είμαι πολύ χαρούμενος. Ξέρω πόση προσπάθεια κάνουν αυτά τα παιδιά, ανεξαρτήτως των αλλαγών και η εμφάνιση ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη
“.

Ο Ρούμπεν Πέρεθ σε μεγάλο βράδυ, κράτησε το ρυθμό της ομάδας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγωνιστικού χώρου, άψογος σε όλα του τα καθήκοντα. Δημιουργικά, ανασταλτικά, στα πάντα ήταν τέλειος, χωρίς ωστόσο να υπάρξει παίκτης που υστέρησε σε απόδοση.

Οι γηπεδούχοι είχαν ενθουσιασμό και πίστη και δικαιώθηκαν με το εξαιρετικό γκολ του Μπερνάρ στο 83′, μετά την έξυπνη συνεργασία με τον Ιωαννίδη.

Ο Βιλένα έδειξε περισσότερα από τα στοιχεία για τα οποία αποκτήθηκε, ενώ ήταν απίθανος Βαγιαννίδης που άρπαξε την ευκαιρία και “φώναξε” ότι μπορεί να υπολογίζεται ως βασικός. 

Ήταν σχεδόν τέλειος ο Παναθηναϊκός, η Μαρσέιγ είχε μόλις μία ευκαιρία για να απειλήσει, ενώ οι γηπεδούχοι ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν από τη σέντρα στη Λεωφόρο προς τιμήν του αδικοχαμένου φίλου της ΑΕΚ.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ