Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟ κακός Παναθηναϊκός έχασε εύκολα 2-0 από τον Άρη

Ο κακός Παναθηναϊκός έχασε εύκολα 2-0 από τον Άρη

Στην παγωμένη Θεσσαλονίκη των 4 βαθμών κελσίου, στο πιο δύσκολο εξ αρχής εκτός έδρας παιχνίδι του μέχρι το τέλος του 2023, ο Παναθηναϊκός ήταν κατώτερος των περιστάσεων και αγνώριστος, κατά συνέπεια δικαιολογημένα έφυγε ηττημένος με το βαρύ για τα δικά του δεδομένα 2-0.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατάφερε να χάσει ένα παιχνίδι στο οποίο είχε τον έλεγχο, δεν παρουσιάστηκε πάντως με εμπνεύσεις, ούτε και φαντασία. Ακόμη όμως και όταν βγήκαν ευκαιρίες, οι παίκτες τις έχασαν με απίθανη ευκολία.

Οι “πράσινοι” είχαν ευκαιρίες για να σκοράρουν πρώτοι, ήταν όμως εκείνοι που “πάγωσεαν” από μόνοι τους, από λάθος δικού τους παίκτη και μάλιστα του τερματοφύλακα Μπρινιόλι.

Ο Παναθηναϊκός παραμένει για 8ο συνεχόμενο ντέρμπι χωρίς νίκη! Από τις 23 Απριλίου και την επικράτηση με 2-1 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, έκτοτε έχει παίξει στα Play offs με ΑΕΚ 0-0, ΠΑΟΚ 1-1, Ολυμπιακό 0-1, με Άρη 1-1.

Εν συνεχεία στο νεό πρωτάθλημα, ηττήθηκε 2-1 από την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, ισοφάρισε 2-2 τον ΠΑΟΚ στο 95′, διεκόπη στο Καραϊσκάκης το ματς με τον Ολυμπιακό στο 1-1, (που πήρε με 3-0 μετά την απόφαση λόγω της διακοπής) και σήμερα στο Βικελίδης έχασε 2-0.

Στο στήσιμο της ενδεκάδας, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προτίμησε τον Βέρμπιτς στην αριστερή πλευρά της επιθετικής γραμμής, επειδή έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση με την εθνική ομάδα της Σλοβενίας και μάλιστα ήταν αυτός που με δικό του γκολ εξασφάλισε την πρόκριση της χώρας του στο Euro.

Ο Κώτσιρας πήρε τη θέση του βασικού αντί του Βαγιαννίδη, δεξιά στην άμυνα. Οι υπόλοιπες επιλογές της ενδεκάδας δεν είχαν κάποια έκπληξη, σε ό,τι αφορά στα ονόματα.

Οι θέσεις πάντως από τη μέση και μπροστά είχαν το στοιχείο του αιφνιδιασμού γα την άμυνα του Άρη.

Στην κατοχή της μπάλας ο Βέρμπιτς έπαιζε ως δεύτερος φορ κοντά στον Ιωαννίδη, με τον Μλαντένοβιτς να ανεβαίνει ως εξτρέμ από αριστερά. Αντίστοιχο σενάριο και από τη δεξιά πλευρά, με τον Κώτσιρα να βγαίνει ως πλάγιος επιθετικός και τον Μαντσίνι να τοποθετείται και αυτός κοντά σε Ιωαννίδη και Βέρμπιτς.

Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού, με 63% κατοχή στο πρώτο ημίχρονο, έβγαλε ευκαιρίες, κυρίως με τον Ιωαννίδη, όμως το γκολ το βρήκε ο Άρης από δώρο του Μπρινιόλι με το οποίο χρίσθηκε σκόρερ ο Μορόν στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Άρης πήγε στα αποδυτήρια με αυτό το πολύτιμο 1-0, χωρίς να έχει ευκαιρίες, αφού δεν είχε λύσεις στον άξονα.

Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε για δεύτερη φορά εφέτος πρώτος γκολ στο πρωτάθλημα και πρώτη εκτός έδρας. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που του συνέβη στη Λεωφόρο πήρε ισοπαλία 2-2.

Ο ιταλός τερματοφύλακας έχει συμμετοχή για μία ακόμη φορά σε γκολ που δέχεται ο Παναθηναϊκός εφέτος. Μικρή η μεγάλη, πάντως έχει, επιβεβαιώνοντας ότι η χρονιά του δεν είναι το ίδιο καλή με την περσινή.

Η αλλαγή του Τζούρισιτς στη θέση του Βέρμπιτς, στη μία ώρα παιχνιδιού, έστειλε εσωτερικό επιθετικό από τα αριστερά τον Μπερνάρ. Ο σέρβος πέρασε σε ρόλο δημιουργικό και αυτός, όμως πλήγωσε και αυτός την ομάδα του.

Η πρώτη ομάδα σε αποτελεσματικότητα σε ό,τι έχει να κάνει με τις τελικες προσπάθειες στο εφετινό πρωτάθλημα, είχε σήμερα (26/11) 11 τελικές στα 70 λεπτά αγώνα και δεν είχε βρει δίχτυα.

Η πιο μεγάλη φάση παρέμενε ωστόσο η ευκαιρία του Ιωαννίδη στο 32΄που απέκρουσε ο Κουέστα. Τελείωσε τον αγώνα με 14, εκ των οποίων οι 9 εντός εστίας.

Σαν να μην έφτανε η απανποτελεσματικότητα, μία νέα τραγική αντίδραση της άμυνας στο 73΄απέφερε και δεύτερο γκολ στον Άρη στο 72′ από πλασέ του Μενέντες. Η φάση ξεκίνησε από τραγική αγωνιστική συμπεριφορά του Τζούρισιτς με λάθος που έκανε ενώ περπατούσε. Ο Μορόν είχε μεγάλη ευκαιρία στο 89′ να πετύχει και το 3-0 όμως ο Μπρινιόλι τον σταμάτησε.

Ο Παναθηναϊκός με τέτοια εικόνα στα ντέρμπι δεν δείχνει ικανός να χτυπήσει το πρωτάθλημα έως το τέλος. Πολύ περισσότερο με κακά δείγματα νοοτροπίας κάποιων παικτών όπως του Τζούρισιτς, αλλά και του Γέντβαϊ.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ