Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟλυμπιακός: Οι πολλές μεταγραφές ποτέ δεν κερδίζουν από μόνες τους...

Ολυμπιακός: Οι πολλές μεταγραφές ποτέ δεν κερδίζουν από μόνες τους…

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε κόντρα στην Καραμπάγκ αστοχίες του καλοκαιριού. Πολύ συγκεκριμένες και διαπιστωμένες καιρό. Κι αν, απέναντι στα λάθη που στοιχίζουν, φάνηκε ότι μπορούν να λειτουργήσουν οι μεταγραφές ως ενέσεις οξυγόνου για την ομάδα, η πραγματικότητα προς το παρόν δείχνει το αντίθετο.

Πολύ απλά διότι οι ομάδες στο ποδόσφαιρο δεν χτίζονται αποκλειστικά με μεταγραφές. Εάν αυτός ήταν ο κανόνας, μόνο εκείνες με τα πιο δυνατά μπάτζετ θα κατακτούσαν τίτλους.

Ο εφετινός Ολυμπιακός μπορεί να έκανε 18 μεταγραφές, σε ό,τι έχει να κάνει με την καλοκαιρινή περίοδο των αγοραπωλησιών, η συγκεκριμένη συνθήκη ωστόσο δείχνει για την ώρα πως δεν βελτιώνει την εικόνα της ομάδας. Μπορεί να συμβεί μακροπρόθεσμα, όμως δεν γίνεται σε μία ημέρα. Κι ενώ από το καλοκαίρι έχουν αλλάξει τρεις προπονητές.

Κόντρα στην Καραμπάγκ το τελικό 0-3 δεν αντιστοιχεί στην προσπάθεια του Ολυμπιακού, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Για να γράψει όμως ο πίνακας διαφορετικό αποτέλεσμα θα έπρεπε οι παίκτες των «ερυθρόλευκων» να ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν τα δύσκολα δεδομένα, όπως διαμορφώθηκαν αυτά στην πορεία. Αυτή την ώρα κάτι τέτοιο δεν μπορεί να προκύψει εύκολα, διότι οι παίκτες δεν γνωρίζονται.

Ο Μίτσελ δεν είναι ορθό να επωμιστεί όλες τις ευθύνες, καθώς η ομάδα έχει αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει ήδη 37 παίκτες! Ο πρωταθλητής έχει δώσει από το ξεκίνημα της σεζόν 9 ματς στην Ευρώπη χωρίς να βγει νικητής σε κανένα. Σε κάθε ένα απ’ αυτά έχει δεχθεί γκολ. 

Η εύρεση αγωνιστικής ταυτότητας είναι ένας στόχος δύσκολος, όσο κι αν φάνηκε στο ξεκίνημα του αγώνα ότι γίνονται από τον Ισπανό προπονητή βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Για να επιστρέψει σε καλό επίπεδο ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί σκληρή δουλειά, η οποία αφορά στον Μίτσελ και τους παίκτες. Οι τελευταίοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ