Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟι μετοχές της πραγματικής οικονομίας μόνιμα στο προσκήνιο

Οι μετοχές της πραγματικής οικονομίας μόνιμα στο προσκήνιο

Άμεση ήταν η επάνοδος πάνω από το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων για το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς μετά τη διόρθωση (-1,45%) της περασμένης Παρασκευής και την προσωρινή απώλεια αυτών των επιπέδων, χθες οι αγοραστές επανήλθαν δυναμικά, με αιχμή τις μετοχές της πραγματικής οικονομίας.

Η τρέχουσα εβδομάδα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, εν μέσω σημαντικών ανακοινώσεων αποτελεσμάτων, περαιτέρω ανοίγματος της οικονομίας αλλά και αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI που θα ανακοινωθούν το βράδυ της Τρίτης. Παράλληλα, οι Coca Cola Hellenic, ΟΤΕ και Cenergy Holdings θα ανακοινώσουν αποτελέσματα Α’ τριμήνου την Τετάρτη 12 Μαΐου και η Titan Cement International την Πέμπτη 13 Μαΐου.

Μπορεί την Παρασκευή ο Γ.Δ. να έχασε προσωρινά τις 900 μονάδες λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η είσοδος των νέων μετοχών της Πειραιώς, όμως χθες η τάξη αποκαταστάθηκε με την αγορά να επανακτά αυτό το ψυχολογικό όριο. Στόχος είναι η πλήρης κατοχύρωση της περιοχής των 900-910 μονάδων, με σταδιακή επιστροφή στα υψηλά του 2020 και στις 950 μονάδες παραμένει.

Παράλληλα, πολλά blue chips της πραγματικής οικονομίας έδειξαν ισχυρή δυναμική, ποντάροντας στο άνοιγμα της οικονομίας, κλείνοντας σε νέα υψηλά έτους ή ετών, ενώ συνολικά 26 εισηγμένες κατέγραψαν νέα υψηλά έτους, με τέσσερις εξ αυτών (Πλαστικά Κρήτης, ΕΛΒΕ Ενδυμάτων, Entersoft και Performance) σε νέα ιστορικά υψηλά.

Στο χώρο του Large Cap, το άνοιγμα της οικονομίας και οι ελπίδες για καλύτερη τουριστική σεζόν, έδωσε ώθηση σε αρκετούς τίτλους. Η Jumbo, με αιχμή τα βελτιωμένα αποτελέσματα 1ου τετραμήνου (αύξηση πωλήσεων 24%), έκλεισε με άνοδο 5,26% στα 16 ευρώ, η Aegean Airines ενισχύθηκε κατά 5,77%, ο ΟΤΕ έκλεισε στο +3,20%, η Lamda Development +7,43%, EXAE +3,04%, ενώ κέρδη είχαν μετοχές όπως ΕΛΠΕ, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, Motor Oil, Τιτάν, Viohalco, Coca Cola HBC και Fourlis.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ