Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΚόουτς δεν πήγε καλά ούτε κι αυτό...

Κόουτς δεν πήγε καλά ούτε κι αυτό…

Στο ποδόσφαιρο πολλά πράγματα είναι άγνωστα κι αυτό δεν αλλάζει ποτέ. Δε γίνεται δηλαδή να ξέρει ο προπονητής εάν ο παίκτης που βάζει αλλαγή θα τον δικαιώσει και σε ποιο βαθμό. Μπορεί να μην ακουμπήσει καν τη μπάλα, αλλά και να σκοράρει στην πρώτη επαφή. Τα παραδείγματα των “άγνωστων δεδομένων”, τα οποία μαθαίνει κανείς μόνο στη διάρκεια των αγώνων, αμέτρητα.

Υπάρχουν πάντως και τα γνωστά. Εκείνα που μετατρέπουν από εκεί και πέρα το ποδόσφαιρο σε “απλά μαθηματικά”. Όπως στο χτεσινό (18/01) πρώτο αγώνα κυπέλλου του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Για ορισμένους η ήττα των “πράσινων” και μάλιστα με 2-0 ήταν έκπληξη. Κακώς, διότι είναι καιρός που η ομάδα δεν δείχνει καλή εικόνα. Απλά δεν πήγε καλά ούτε η αποστολή στην Τούμπα.

Επιτρέψτε μου ωστόσο να ισχυριστώ πως αυτό το δυσάρεστο αποτέλεσμα, για τον μέχρι τώρα ισχυρό Παναθηναϊκό, προέκυψε από αυτά τα “απλά μαθηματικά” και εξηγώ το προφανές.

Όταν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς χρειάστηκε να προχωρήσει σε αλλαγές τακτικής και φρεσκάρισμα της ενδεκάδας είχε περιορισμένες επιλογές. Έβαλε λοιπόν στο ματς αριστερό μπακ (!), τον Πούχατς διότι αυτή είναι μία από τις πρόσφατες μεταγραφές του (που δεν είχε μεγάλη ανάγκη) και πέρασε αριστερό εξτρέμ τον βασικό του αριστερό μπακ Χουάνκαρ. Που δεν είναι κανονικός εξτρέμ.

Από τη δεξιά πλευρά ίδιο σκηνικό. Μπήκε στον αγώνα ως αλλαγή ο Κώτσιρας και προωθήθηκε ως εξτρέμ ο Βαγιαννίδης, που ξεκίνησε ως μπακ. Επιθετικά οι φιλοξενούμενοι αναζήτησαν λύσεις από τον Καμπετσή! Από έναν ποδοσφαιριστή που έχει ξεχάσει και ο ίδιος πότε έπαιξε τελευταία φορά! Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ έριξε στο παιχνίδι τους : Σβαμπ στο 68′, Τάϊσον και Ολιβέϊρα στο 69′, Βιεϊρίνια στο 78′ και Μπίσεσβαρ στο 84′.

Ο ΠΑΟΚ έκανε πέντε αλλαγές και ο Παναθηναϊκός το ίδιο. Για τον Γιοβάνοβιτς που κάνει ακόμη και την πρώτη με δυσκολία, πολλές ήταν…

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού χρησιμοποίησε λοιπόν εκτός της βασικής ενδεκάδας τους: Τσόκαϊ και Βέρμπιτς (που είναι η μεγάλη απογοήτευση της χρονιάς) στο 46′, Πούχατς στο 70′ και Κώτσιρα και Καμπετσή στο 82’…

Η συζήτηση έχει γίνει κουραστική, είναι αδύνατον όμως να σταματήσει. Οι μεταγραφές έπρεπε να είχαν γίνει από το ξεκίνημα του νέου χρόνου και τώρα να ήταν διαθέσιμες στο γήπεδο.

Όπως δήλωσε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού: “τα δύο γκολ που σκόραρε ο ΠΑΟΚ ήταν φυσιολογική εξέλιξη”.

Για τις ανάγκες της ομάδας του ωστόσο το γεγονός ότι οι μεταγραφές άργησαν τόσο πολύ, σε θέσεις που “φωνάζουν” πολύ καιρό ότι έπρεπε να έχουν γίνει, τι είναι ακριβώς;

Αυτό που βγαίνει από το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού πριν από τις γιορτές είναι πως ο Γιάννης Αλαφούζος πιέζει τον Ιβαν Γιοβάνοβιτς να προχωρήσει στην απόκτηση ποδοσφαιριστών, όμως υπάρχει καθυστέρηση από την πλευρά του προπονητή.

Ο σέρβος είναι αλήθεια πως έχει αργήσει πολύ και δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ποιες είναι πλέον οι απαιτήσεις για το ανταγωνιστικό σύνολο που ο ίδιος δημιούργησε.

Με τις περιορισμένες επιλογές στο ρόστερ και το δύσκολο πρόγραμμα που έρχεται, για να πάρει ο Παναθηναϊκός τα αποτελέσματα που θέλει, θα πρέπει να κάνει ελάχιστες αλλαγές και να αντέξουν οι ίδιοι ποδοσφαιριστές, που θα δώσουν δύο παιχνίδια μέσα σε λίγες ημέρες.

Στην Τούμπα όσο έπαιζαν οι βασικοί ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος. Όταν άλλαξαν τα πρόσωπα χάθηκε η μπάλα. Διότι η διαφορά των βασικών με τους αναπληρωματικούς είναι τεράστια…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ