Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Με 31% πλέον ο Γ. Περιστέρης – Μηδενίζουν οι Ολλανδοί

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Με 31% πλέον ο Γ. Περιστέρης – Μηδενίζουν οι Ολλανδοί

Ξεπερνά το 31% πλέον το ποσοστό του κ. Γιώργου Περιστέρη στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ύστερα και από το νέο πακέτο που πέρασε μέσω του Χ.Α. στη συνεδρίαση της Τετάρτης και αφορούσε το 1,09% των μετοχών. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες οι Ολλανδοί του Reggeborgh Invest είναι κοντά στο να μηδενίσουν το ποσοστό τους στον όμιλο, αν δεν το έχουν μηδενίσει ήδη.

Πηγές του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σημειώνουν πως «εφόσον το Reggeborgh Invest έχει πλέον εδώ και ημέρες ρίξει το μερίδιό του κάτω του 5%, είναι εκτός… ραντάρ μας, καθώς δεν υπάρχει υποχρέωση δημοσίευσης κινήσεων κάτω από αυτό το ποσοστό».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ομίλου Γιώργος Περιστέρης έχει σχεδόν διπλασιάσει το ποσοστό του από την ώρα που το ολλανδικό fund Reggeborgh Invest ανακοίνωσε την αποχώρησή του, καθώς στο ξεκίνημα ο επιχειρηματίες είχε το 15,98% του μετοχικού κεφαλαίου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης ένα νέο πακέτο 1,127 εκατ. μετοχών διακινήθηκε στη ΓΕΚ Τέρνα, στην τιμή των 11,20 ευρώ ανά μετοχή, συνολικής αξίας 12,6 εκατ. ευρώ. Το πακέτο αντιστοιχεί στο 1,09% του συνόλου των μετοχών. Το premium αντιστοιχεί σε 13,7% έναντι της τιμής της μετοχής στο ταμπλό του ΧΑ. Αγοραστής του πακέτου, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ο κ. Περιστέρης.

Έτσι λοιπόν, από τις αρχές Μαρτίου έχουν γίνει πολύ μεγάλες αλλαγές στο μετοχικό status quo του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς οι Ολλανδοί αποεπένδυσαν, ενώ το μετοχολόγιο απέκτησε περισσότερο «ελληνικά» χαρακτηριστικά, μιας και ο κ. Περιστέρης ανήλθε σε πλέον του 31%, ενώ η κα Μαριάννα Λάτση, μέσω του Latsco Hellenic Holdings εξαγόρασε το 7,60% των μετοχών έναντι 88 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, θυμίζουμε ότι στην «πράσινη» θυγατρική του ομίλου Τέρνα Ενεργειακή, ποσοστό 6% έχει αποκτήσει ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης.

Συνολικά, ο Γ. Περιστέρης θα έχει καταβάλει στη Reggeborgh περίπου 196 εκατ. για να αποκτήσει πλέον τον έλεγχο του ομίλου. Με τις κινήσεις του αυτές ο επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη στις προοπτικές του ομίλου, «χτίζοντας» ένα ποσοστό που τον καθιστά εκ νέου απόλυτο κυρίαρχο ευρύτερα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ