Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΑποκαρδιωτικός Παναθηναϊκός, έχασε και στην Τρίπολη, 1-0 από τον Αστέρα!

Αποκαρδιωτικός Παναθηναϊκός, έχασε και στην Τρίπολη, 1-0 από τον Αστέρα!

Ο κατήφορος του Παναθηναϊκού εντός του 2023, για την ώρα δεν δείχνει να μπορεί να σταματήσει. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς γνώρισε νέα ήττα, την τρίτη της στο πρωτάθλημα, με 1-0 στην Τρίπολη από τον Αστέρα, για την 20η αγωνιστική.

Από τις 8 Ιανουαρίου έως και σήμερα, 30/01, ο Παναθηναϊκός μετράει σε τέσσερις αγώνες τρεις ήττες, από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Αστέρα και μόλις μία νίκη στα Γιάννινα, με αποτέλεσμα να βρεθεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας για πρώτη φορά, δύο βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ (47-45).

Είναι ξεκάθαρο πως στον Παναθηναϊκό επικρατεί εκνευρισμός. Φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο, κυρίως με τις δύο ενέργειες του Δημήτρη Κουρμπέλη που οδήγησαν σε δύο κίτρινες σε έξι λεπτά και την αποβολή του στο 33′ (η δεύτερη μπορούσε να είναι και απευθείας κόκκινη), αλλά και στη συνολική συμπεριφορά των παικτών της ομάδας. Όπως τη στιγμή που ο Ρούμπεν χτύπησε στην παλάμη του χεριού αντίπαλο παίκτη, του Γκαρντάβσκι, μετά από σφύριγμα υπέρ του Αστέρα και μάλιστα μπροστά στο διαιτητή.

Ο Παναθηναϊκός δεν έβρισκε διαδρόμους, καθώς οι γηπεδούχοι έπαιξαν με διπλή ζώνη άμυνας και τον κρατούσαν σε απόσταση από την περιοχή τους. Η συνηθισμένη εικόνα της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αυτή με την οποία προσπαθεί να χτίσει επιθέσεις με ανεβάσματα των κεντρικών αμυντικών, όπως συμβαίνει συχνά με τον Μάγκνουσον (αλλά στην Τρίπολη αυτό το έκανε ο Σάρλια), που στη συνέχεια δεν ξέρουν τι να κάνουν με τη μπάλα και επιλέγουν την παράλληλη κυκλοφορία χωρίς ουσία, έδειξε ξανά τις αδυναμίες των “πράσινων”.

Ο Πούχατς από αριστερά και ο Βαγιαννίδης από δεξιά με τα ανεβάσματά τους δεν κατάφεραν να προκαλέσουν υπεραριθμίες στην άμυνα του Αστέρα και έμεναν και αυτοί χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Σπόραρ εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός φόρμας, όπως και ο Παλάσιος. Συνέπεια της διαρκούς χρησιμοποίησής τους, που τους έχει κάψει, καθώς δεν υπάρχουν εναλλακτικές.

Ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να απειλήσει από στημένες εκτελέσεις, δημιουργώντας φάσεις που δεν ολοκληρώθηκαν καν ως μεγάλες ευκαιρίες, με στόχο τον Παλάσιος. Έτσι κι αλλιώς η συγκεκριμένη έδρα δεν είναι εύκολη για κανέναν.

Μόνο ο Άρης στη νίκη με 2-0 και η ΑΕΚ στην ισοπαλία 1-1, έχουν σκοράρει εφέτος στο συγκεκριμένο γήπεδο. Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0.

Η ομάδα του Γιοβάνοβτις αν και τελείωσε το πρώτο μέρος με κατοχή 61% δεν αποκόμισε κάποιο όφελος και έμεινε στο μηδέν.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές, ως συνήθως, με την εικόνα του Παναθηναϊκού να μην έχει βελτίωση. Κοίταξε προς τον πάγκο του γύρω στο 59ο λεπτό (!) κα αποφάσισε τελικά να τις κάνει κοντά στο 70′! Κρατώντας μέχρι τότε στον Σπόραρ, που έκανε τη μία λάθος ενέργεια μετά την άλλη, χωρίς λόγο στο παιχνίδι. Τελικά τον άλλαξε στο 67′, βάζοντας στη θέση του τον Ιωαννίδη. Επίσης πέρασε στο ίδιο λεπτό τον Μαντσίνι αντί του όχι καλού Μπερνάρ.

Δύο κινήσεις, με προφανή σκοπό τη βελτίωση στην ανάπτυξη και την αποτελεσματικότητα του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού. Η μεγάλη ευκαιρία πάντως βγήκε στο 75′ με τον Παλάσιος, που σούταρε από καλή θέση, εντός περιοχής μάλιστα, επάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 80′ ο Αστέρας άνοιξε το σκορ με εκτελεστή τον Μπαρτόλο, που βρήκε τη μπάλα στην κίνηση από λάθος απομάκρυνση του Πούχατς. Σε μία στιγμή μάλιστα που ο προπονητής του Παναθηναϊκού ήθελε να ρίξει τα τελευταία του χαρτιά στο ματς, με τους Κλεϊνχέϊσλερ και Χουάνκαρ. Ο Ούγγρος πέρασε στον αγώνα και μετά το γκολ που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει.

Ο Παναθηναϊκός μέτρησε 6 τελικές, εκ των οποίων μόνο η μία ήταν εντός εστίας.

Τη μεγαλύτερη ο Παναθηναϊκός την είχε πάντως με τον Ιωαννίδη, ο οποίος μέσα από την περιοχή σούταρε, όμως ο Παπαδόπουλος στο 86′ έκανε τη μεγάλη και καθοριστική απόκρουση.

“Νωρίς άλλαξαν οι ισορροπίες. Δεν ήταν εύκολο να το διαχειριστούμε με παίκτη λιγότερο για περισσότερη από μία ώρα. Δεν άξιζε να χάσουμε, καθώς από τη μία και μοναδική ευκαιρία δεχθήκαμε γκολ. Σίγουρα υπάρχει προβληματσμός από τς ήττες. Υπάρχουν όμως πάρα πολλά παιχνίδια έως το τέλος και είμαστε πολύ καλή ομάδα. Είναι μία περιόδος κακή αγωνιστικά για εμάς”, δήλωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Εκτός των άλλων διατηρήθηκε και η παράδοση που τον κρατάει για 7ο παιχνίδι μακριά από τη νίκη στην Τρίπολη.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια, Πούχατς (81′ Χουάνκαρ), Κουρμπέλης, Ρούμπεν, Τσέριν (74′ Τσόκαϊ), Παλάσιος (81′ Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ (67′ Ιωαννίδης), Μπερνάρ (68′ Μαντσίνι).

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ