Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤο χρονοδιάγραμμα της ΑΜΚ της Intrakat, οι νέοι στόχοι και η αλλαγή…...

Το χρονοδιάγραμμα της ΑΜΚ της Intrakat, οι νέοι στόχοι και η αλλαγή… πίστας

Διαθέτοντας ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων 1,2 δισ. ευρώ το οποίο θα αυξηθεί σημαντικά, καθώς ο όμιλος έχει μειοδοτήσει σε επιπλέον έργα 759 εκατ. για τα οποία αναμένει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συμβασιοποίησής τους εντός του 2023, η Intrakat βρίσκεται σε μια νέα περίοδο μεγάλης ανάπτυξης και αλλαγής επιπέδου.

Σημειώνεται πως σήμερα 30 Δεκεμβρίου η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου των 100 εκατ. ευρώ, ενώ η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης καθορίστηκε μεταξύ της 4ης και της 25ης Ιανουαρίου 2023.

Μετά την περυσινή αύξηση κεφαλαίου των 50 εκατ. ευρώ, η εταιρεία προβαίνει σε μια ακόμη αύξηση κεφαλαίου αυτή τη φορά 100 εκατ. ευρώ, με στόχο να αποκτήσει την απαιτούμενη ρευστότητα να διεκδικήσει τα πολύ μεγάλα έργα ΣΔΙΤ και τα υπόλοιπα projects που θα «τρέξουν» μέσα στο 2023.

Η νέα αύξηση κεφαλαίου θα είναι κομβική για την εταιρεία καθώς όπως φαίνεται, το σχήμα των κ.κ. Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο, ενώ η συμμετοχή του Δημήτρη Κούτρα αναμένεται υποχωρήσει κι άλλο. Πιο συγκεκριμένα, η Winex Investments που ελέγχεται από τους εφοπλιστές προβλέπεται να αυξήσει το ποσοστό της έως και 44%, ενώ θα καλύψει και τυχόν αδιάθετα έως του ποσού των 15 εκατ. ευρώ.

Η Winex Investments λοιπόν θα ανεβάσει το ποσοστό της στο 44,11%, ο εφοπλιστής Αγγέλου θα φτάσει σε πιθανή συμμετοχή περί το 15,15%, βάσει των δεσμευτικών δηλώσεων που έχουν υποβάλλει, ενώ από την άλλη πλευρά, ο Δημήτρης Κούτρας που επιμένει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του, φαίνεται ότι οδεύει προς την έξοδο, περιορίζοντας τη συμμετοχή του από το 8,13% στο 4,22%.

Οι λεπτομέρειες της ΑΜΚ

Η αύξηση κεφαλαίου θα γίνει με δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων, ενώ οι δικαιούχοι μπορούν να πάρουν περίπου 113,9 νέες μετοχές ανά 100 υφιστάμενες, με την τιμή διάθεσης να έχει οριστεί στα 1,17 ευρώ.

Η τελική έγκριση εισαγωγής των νέων μετοχών προς διαπραγμάτευση θα δοθεί στις 31 Ιανουαρίου, ενώ οι νέες μετοχές θα εισαχθούν στο ταμπλό του Χ.Α. στις 2 Φεβρουαρίου 2023.

Η διάθεση των κεφαλαίων

Σε ό,τι αφορά τη διάθεση των κεφαλαίων από την ΑΜΚ, περίπου 50 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη πρόσθετων αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης, το οποίο θα αξιοποιηθεί απαιτηθεί για την επιτάχυνση εκτελούμενων έργων, την υλοποίηση νέων και για τη διεκδίκηση έργων που αναμένεται να προκηρυχθούν. Τα άλλα 50 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις στον κατασκευαστικό τομέα, σε παραχωρήσεις και ΣΔΙΤ, σε έργα περιβάλλοντος καθώς και στον τομέα των ΑΠΕ.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ