Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός: Ήττα 1-0 από τη Μπράγκα, συνεχίζει στους Ομίλους του Europa League.

Παναθηναϊκός: Ήττα 1-0 από τη Μπράγκα, συνεχίζει στους Ομίλους του Europa League.

Ο Παναθηναϊκός πίστεψε, ότι μπορούσε να ανατρέψει την ήττα (1-2) του πρώτου αγώνα στην Πορτογαλία, προσπάθησε να σκοράρει σε αρκετές περιπτώσεις κόντρα στη Μπράγκα, όμως τελικά δέχθηκε το γκολ από τον Μπορούμα στο 83′ και έμεινε εκτός συνέχειας στο Champions League.

Σε ένα βράδι από τα παλιά στο κατάμεστο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας από περισσότερους από 60.000 θεατές, το πνεύμα της νίκης υπήρχε σε κάθε προσπάθεια από το πρώτο λεπτό σε αυτό τον επαναληπτικό των Play Offs της διοργάνωσης. Παρ΄όλα αυτά το γκολ δεν ήρθε σε καμία από τις πολλές ευκαιρίες που έβγαλαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αν και πάτησαν στην αντίπαλη περιοχή περισσότερο από το συνηθισμένο.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε λογικά σκεπτόμενος να ξεκινήσει με δύο αλλαγές σε σχέση με το αρχικό σχήμα της Πορτογαλίας, βάζοντας στην κορυφή τον Ιωαννίδη αντί του Σπόραρ και στη μεσαία γραμμή σε δημιουργικό ρόλο τον Μπερνάρ αντί του Τζούρισιτς.

Η ομάδα πίεσε από την αρχή και είχε ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο, με πιο μεγάλη εκείνη από το γύρισμα του Παλάσιος παράλληλα μπροστά από το τέρμα που δεν βρήκε για λίγο τον Μαντσίνι. Η πίεση στο πρώτο μέρος και οι κατοχές της μπάλας υπήρξαν περιπτώσεις που αναστάτωσαν την άμυνα της πορτογαλικής ομάδας.

Από την άλλη, μετά από κάποιο σημείο, ήταν προβλέψιμες οι επιλογές ανάπτυξης καθώς η ομάδα του Παναθηναϊκού έπαιζε με πάσες μόνο από τη δεξιά πλευρά της επίθεσής της.

Πηγαίνοντας προς την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός στάθηκε διπλά άτυχος. Αρχικά στο 43’, με την αναγκαστική αλλαγή του Γεντβάι με τον Σένκεφελντ. Αλλά και δύο λεπτά αργότερα, όταν από κόρνερ του Βιλένα, ο Ιωαννίδης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Βαγιαννίδης εξ επαφής την δεύτερη, όμως ο τερματοφύλακας Ματέους διατήρησε το 0-0.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε διπλή αλλαγή, με τον Αϊτόρ να αντικαθιστά τον Παλάσιος αλλά να πηγαίνει αριστερά και τον Μαντσίνι να αλλάζει πτέρυγα, ενώ ο Σπόραρ πήρε τη θέση του Ιωαννίδη. Μέχρι να συμβεί αυτό ο έλληνας φορ αναγκαζόταν να επιστρέφει προς τη μεσαία γραμμή για να πάρει μπάλα και να υποστηρίξει την κυκλοφορία.

Το δεύτερο ημίχρονο έβγαλε μεγαλύτερη πίεση, με πολύ καλή προσπάθεια από τον Παναθηναϊκό, περισσότερες χαμένες ευκαιρίες και τελικά ένα γκολ παθητικό. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε πολύ κάτι που δεν αποδείχθηκε τελικά αρκετό, κόντρα σε μία ομάδα που με σταθερά βήματα τα τελευταία χρόνια μεγαλώνει έχοντας διψήφιο αριθμό μπάτζετ σε εκατομμύρια ευρώ.

Απογοήτευση για το αποτέλεσμα. Υπήρχαν όλες οι συνθήκες για ανατροπή του αποτελέσματος από το πρώτο παιχνίδι. Μπορούσαμε καλύτερα. Πολύ απαιτητικό παιχνίδι, με αρκετά μεγάλο ρυθμό. Η Μπράγκα μετέφερε τη μπάλα με μεγάλες πάσες. Είχαμε αρκετές φάσεις που θα μπορούσαν να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις.

Οι πορτογάλοι είχαν μεγαλύτερη ψυχραιμία όταν έπρεπε. Είμαστε ανταγωνιστική ομάδα σε αυτό το επίπεδο. Αυτό είναι θετικό. Οι εμπειρίες από αυτά τα δύο παιχνίδια μας αφήνουν πίκρα. Επικρατεί και στα αποδυτήρια απογοήτευση στους ποδοσφαιριστές. Ο στόχος μας ήταν πρόκριση στους ομίλους και τον χάσαμε αδικώντας τους εαυτούς μας. Θα μας απασχολήσει για καιρό”, δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ιβάν Γιοβάνοβτις.

“Νιώθω υπερήφανος για τους συμπαίκτες μου και την ομάδα. Είχαμε ευκαιρίες και αξίζαμε τη νίκη”, δήλωσε ο αμυντικός του Παναθηναϊκού Μπαρτ Σένκενφελντ.

Συνοψίζοντας τα δύο παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο του πρώτου αγώνα, εκεί όπου με την επιθετική του διάθεση και τις ευκαιρίες αιφνιδίασε τους γηπεδούχους. Τελικά η μεγάλη ευκαιρία εκεί, στο δεύτερο μέρος του Σπόραρ, όπως και οι πολλές καλές στιγμές απόψε (29/08), στοίχησαν την πρόκριση.

Ο Παναθηναϊκός με βάση την αποτελεσματικότητα της Μπράγκα εφέτος, δύσκολα θα μπορούσε να την κρατήσει χαμηλότερα από τα τρία γκολ που του έβαλε στα δύο παιχνίδια. Για να περάσει πάντως θα έπρεπε εκείνος να σκοράρει περισσότερο.

Μεγάλο παιχνίδι από τον Βαγιαννίδη, με σπάνια ωριμότητα και αποτελεσματικότητα στις προσπάθειές του.

Ο Παναθηναϊκός με τη συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League, επιστρέφει σε αυτή τη φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από επτά χρόνια.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι (43’ Σένκεφελντ), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Βιλένα, Ρούμπεν (78′ Τσέριν), Μπερνάρ (78′ Τζούριτσιτς), Παλάσιος (62′ Αϊτόρ), Ιωαννίδης (62′ Σπόραρ), Μαντσίνι.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ