Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΣτο αμερικανικό δολάριο ποντάρει φέτος ο ελληνικός τουρισμός

Στο αμερικανικό δολάριο ποντάρει φέτος ο ελληνικός τουρισμός


Στους Αμερικανούς τουρίστες στρέφει ο ελληνικός τουρισμός τις ελπίδες του για το 2021, ευελπιστώντας ο αυξημένος αριθμός των προγραμματισμένων πτήσεων για την χώρα μας να αποδώσει καρπούς, βελτιώνοντας έτσι και τις ταξιδιωτικές εισπράξεις.

Το παραπάνω επεσήμανε μεταξύ άλλων και ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Δημήτρης Φραγκάκης από το διαδικτυακό βήμα του Posidonia Sea Tourism Forum που πραγματοποιήθηκε χθες.

Όπως ανέφερε ο κ. Φραγκάκης, ο ΕΟΤ έχει σχεδιάσει και υλοποιεί μια μεγάλη καμπάνια για τα δεδομένα προηγούμενων χρόνων με στόχο την ενίσχυση της ήδη έντονης ζήτησης. ‘Πιστεύουμε ότι φέτος οι Αμερικανοί τουρίστες στην Ελλάδα θα είναι περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη χρονιά» σημείωσε ο Κ. Φραγκάκης που στάθηκε ιδιαίτερα και στην καλή πορεία φέτος της κρουαζιέρας όπου οι Αμερικανοί είναι από τους βασικούς «πελάτες».

Η άφιξη περισσότερων ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ, ομογενών και μη, είναι ευκταία δεδομένης και της υψηλής μέσης δαπάνης της εν λόγω αγοράς. Να σημειωθεί ότι οι Αμερικανοί τουρίστες ξοδεύουν μεγάλα ποσά και διαχέουν αξία σε όλη την αλυσίδα της οικονομίας της φιλοξενίας. Στην περίπτωση της χρονιάς ρεκόρ του 2019 μάλιστα τα 1,17 εκατ. Αμερικανών που επισκέφτηκαν την χώρα μας είχαν μέση κατά κεφαλήν δαπάνη 1.008 ευρώ, υψηλότερη κατά 78,8% από τον μέσο όρο όλων των επισκεπτών της χώρας που κινείται λίγο πάνω από τα 550 ευρώ. Την ίδια χρονιά δε οι ταξιδιωτικές εισπράξεις από τις ΗΠΑ κατέγραψαν αύξηση 14,3% αγγίζοντας τα 1.18 δισ. ευρώ. Επιπλέον, οι Αμερικανοί τουρίστες πραγματοποιούν μεγαλύτερο αριθμό διανυκτερεύσεων στην χώρα μας σε σχέση για παράδειγμα με τους Ευρωπαίους ενώ δεν έχουν τόσο έντονη εποχικότητα όπως για παράδειγμα οι Γάλλοι που ταξιδεύουν κυρίως Ιούλιο, Αύγουστο.

Να θυμίσουμε ότι πέρα από τον κ. Φραγκάκη την ελπίδα στήριξης του ελληνικού τουρισμού από τις αφίξεις των Αμερικανών είχε εκφράσει και ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, στην εκδήλωση για την επίσημη έναρξη της σεζόν. «Στις Η.Π.Α. έχουμε για πρώτη φορά 10 απευθείας πτήσεις και, μάλιστα, ανακοινώθηκε και μια ακόμη πτήση της Delta Air Lines από τη Νέα Υόρκη, η οποία θα διατηρηθεί και το χειμώνα» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά προσθέτοντας ως έτερους κρίσιμους παράγοντες για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης, την κρουαζιέρα αλλά και τις αποφάσεις της Μ. Βρετανίας.

Αντίστοιχα, και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος στο πλαίσιο του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ανέφερε ότι η «θετική εισήγηση του CDC των ΗΠΑ έχει αυξήσει τη ζήτηση από την Αμερική, αν και οι κρατήσεις δεν είναι εγγυημένες, καθώς δεν υπάρχουν ακυρωτικά. Περιμένουμε 7 πτήσεις καθημερινά από τις ΗΠΑ στην Αθήνα, νούμερο αυξημένο σε σχέση με το 2019».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ