Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟι κόκκινες γραμμές του Καραμανλή

Οι κόκκινες γραμμές του Καραμανλή

Δεν θα αναφερθώ στην εντυπωσιακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής από την Παναθηναϊκή Οργάνωση. Ούτε στο ότι όλες οι..φυλές της κεντροδεξιάς ήταν εκεί για να ακούσουν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Η δυναμική της βάσης ήταν τέτοια που…υποχρέωσε και αυτούς που έβλεπαν την εκδήλωση με μισό μάτι, από φοβικά σύνδρομα, όχι μόνο να πάνε αλλά και να καταχειροκροτήσουν τα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Κώστας Καραμανλής παρά τις προσπάθειες κύκλων, που αρκετοί από αυτούς έχουν μέσα στην εξουσιομανία τους, έχουν ενταχθεί στη ΝΔ, παραμένει στη συνείδηση των πολιτών ψηλά. Αυτή είναι η αλήθεια και καταγράφηκε άλλη μια φορά χθες.

Τα αφήνω αυτά για να πάω στην ουσία της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού.

Πρώτα από όλα ο Κώστας Καραμανλής, δεν μίλησε σαν κομματάρχης. Οι τοποθετήσεις του στα εθνικά θέματα ήταν πάνω από κομματικές γραμμές. Και όποιος την διαβάσει προσεκτικά θα διαπιστώσει μια μεγάλη αγωνία για το τι έρχεται για την πατρίδα μας.

Για αυτό και οι κόκκινες γραμμές που έβαλε, και τα καμπανάκια που έκρουσε αφορούσαν μεταξύ άλλων το δημογραφικό και την οικονομία.

Τους φόβους δηλαδή για το μέλλον της πατρίδας και της κοινωνικής έκρηξης που μπορεί να συμβεί εξαιτίας των ανισοτήτων που υπάρχουν, με τους πλούσιους να γίνονται πλουσιότεροι και τους φτωχούς φτωχότεροι. Αυτό το μείγμα είναι εκρηκτικό και χρειάζεται μια σπίθα για να φέρει ανάφλεξη.

Μόνο όσοι βλέπουν την ζωή μέσα από παρωπίδες δεν θα συμφωνούσαν με αυτό.

Ο Καραμανλής στα εθνικά θέματα έδειξε την ανησυχία που υπάρχει. Οχι μόνο από τις προκλήσεις που υπάρχουν εξαιτίας του τουρκικού αναθεωρητισμού που υπάρχει. Αλλά εξαιτίας της διαχείρισης των εθνικών κινδύνων με λογικές κατευνασμού.

Ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του εξέφρασε τους κινδύνους που υπάρχουν εξαιτίας της συμπεριφοράς και των συμφερόντων που έχουν οι σύμμαχοί μας στην περιοχή και τους εμποδίζουν να πράξουν το αυτονόητο. Να καταδικάσουν τον αναθεωρητισμό της Αγκυρας, με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουν τον αναθεωρητισμό της Ρωσίας.

Ο Καραμανλής είπε αλήθειες που πονάνε για τα όσα πράττει και δεν πράττει η μεγάλη μας φίλη Αμερική. Για την τακτική του …βρείτε τα μεταξύ σας που προωθούν, αλλά και για τις ίσες αποστάσεις. Μίλησε για τις πιέσεις που δέχεται διαχρονικά η χώρα μας, για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο με το επιχείρημα ότι έτσι θα σταματήσουν οι τουρκικοί τσαμπουκάδες.

Σίγουρα η πρεσβεία που βρισκόταν λίγα μέτρα μακρύτερα από το σημείο που μιλούσε ο πρώην πρωθυπουργός δεν χάρηκε που τα άκουσε δημόσια.

Ο Καραμανλής με την ομιλία του χθες, έκανε το εθνικό του χρέος. Οσοι αναζητούν μικροκομματικές προσεγγίσεις, μάλλον δεν τον ξέρουν καλά.

Εγώ ως συμπέρασμα από την τοποθέτησή του, θα κρατήσω την ουσία, που πολύ απλά συνοψίζεται στο ότι αν δεν έχουμε νύχια να ξυστούμε μην περιμένουμε να μας ξύσει κάποιος άλλος…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ